GOSPODARSTVO

[FOTO] U Čepinu održano 17. Županijsko natjecanje u oranju

Općina Čepin po broju hektara jedna od najviše pozicioniranih općina poljoprivrednoj proizvodnji. Natjecanje na kojem se okupilo 11 orača, održano je u dvije kategorije plugova – ravnjaci i premetnjaci

    Objavljeno 19.07.2022
    Petar Tauković

    Županijsko natjecanje orača, 17. po redu, održano je po prvi puta u Čepinu, u subotu, 16. srpnja 2022. godine na parceli OPG-a Leko Tomislav. Organizatori natjecanja bili su Općina Čepin, Županijska Udruga natjecanja u oranju, Hrvatska udruga za organizaciju orača, Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i Osječko-baranjska županija.
    Manifestacija je svečano otvorena u 10:00 sati, kada je sve prisutne pozdravio predsjednik Udruge natjecatelja u oranju Osječko-baranjske županije Juraj Klarić, koji je tom prilikom zahvalio Općini Čepin na prihvaćenoj suorganizaciji i prepoznavanju rada udruge i značaja ove manifestacije, Županiji Osječko-baranjskoj, srednjoj školi Donji Miholjac koja aktivno sudjeluje u pripremama manifestacije, sponzorima i te domaćinu OPG Tomislav Leko na čijoj parceli se natjecanje održalo.
    Općinski načelnik Dražen Tonkovac pozdravio je sve prisutne, izrazio zadovoljstvo što se ovo natjecanje održava upravo u općini Čepin, a dodao je kako je Općina spremna i kako se nada da će se ovdje održati i državno natjecanje u budućnosti. Zahvalio je i državnom tajniku Tugomiru Majdaku koji je svojim dolaskom podržao ovu manifestaciju, kao i pročelnici Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Silvi Wendling. Poželio je natjecateljima da najbolji pobjedi, te da isti uspjeh ostvari i na državnom natjecanju.
    U ime Osječko-baranjske županije prisutne je pozdravila pročelnica Wendling, dok je državni tajnik Tugomir Majdak, pozdravivši sve u ime Ministarstva poljoprivrede, čestitao na organizaciji, pohvalio poljoprivrednike koji svojim radom stvaraju dodatne vrijednosti, prinose na poljima i na taj način i sigurnost hrvatskom selu. Dodao je kako je Općina Čepin po broju hektara jedna od najviše pozicioniranih općina poljoprivrednoj proizvodnji. “Želim vam čistu i ravnu brazdu, želim da pobjede najbolji u ove dvije kategorije, ali isto puno uspjeha na državnom natjecanju u Prelogu“ U tom duhu, otvorio je 17. Županijsko natjecanje u oranju sa željom da dobiju i treći put državno natjecanje.
    Natjecanje na kojem se okupilo 11 orača, održano je u dvije kategorije plugova – ravnjaci i premetnjaci. Najboljim oračima Osječko-baranjske županije proglašeni su Mihael Sklizović iz Rakitovice u kategoriji pluga ravnjaka i Stjepan Mojzeš iz Podgorača u kategoriji pluga premetnjaka. Pobjednici će predstavljati županiju na državnom natjecanju u listopadu koje će se održati u Prelogu.
    Revijalno je na ovom natjecanju orao i Zrinko Miličić iz Radikovaca koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u oranju u Irskoj.
    Nakon proglašenja pobjednika i uručivanja nagrada, nastupio je KUD Leopold.
    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hotel se nalazi u Čepinu, smještajnog je kapaciteta od 61 jedinice koje broje i jedan predsjednički apartman, a svaka soba pažljivo je osmišljena kako bi spojila udobnost suvremenog dizajna s prirodnim elementima.

    Novootvoreni hotel Materra u Čepinu počeo s radom

    Jedan od novih projekata Žito grupe – Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom. Hotel se nalazi u Više…

    Riječ je o poslovnom pothvatu i ostvarenju sna bračnog para liječnika dentalne medicine Zorana i Matee Dragaš koji su postali sinonim za izvrsnost i korištenje novih tehnologija u dentalnoj medicini na području Osječko-baranjske županije

    Otvoren najmoderniji dentalni centar na području Osječko-baranjske županije

    U Čepinu je otvoren Dragaš Dental Design – tehnološki najmoderniji dentalni centar na području Osječko-baranjske županije, a koji je dio Više…

    Uz manifestacijski i kulturni turizam Čepin sada ima i zdravstveni turizam. Oba projekta imaju za cilj gospodarski ojačati regiju i pridonijeti pozicioniranju Slavonije na gospodarskoj, medicinskoj i turističkoj karti Hrvatske, Europe i svijeta.

    [FOTO] Saznali smo koja će biti najpoželjnija destinacija u 2024. godini: Materra i Priora, imena koja treba zapamtiti

    Luksuz, prekrasan dizajn, udoban krevet i pogled u bespuće koje će Vas, dok doručkujete s ljubavlju i pažnjom osmišljenu deliciju, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja