ŽIVOT

(FOTO) U Donjem Miholjcu napokon se gradi nova zgrada Srednje škole

"Još 2010. godine napravljena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, no evo 2020. godine napokon je Donji Miholjac dočekao da se počne graditi Srednja škola koju zajednički financiraju Ministarstvo, Grad i Županija"

Objavljeno 12.06.2020
Ivona Amidžić

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića i gradonačelnika Grada Donjeg Miholjca Gorana Aladića, kao i izvođača radova danas je obišao gradilište nove zgrade i dvorane Srednje škole Donji Miholjac, škole koju u postojećoj 87 godina staroj zgradi i u izrazito lošim uvjetima pohađa 232 učenika u 16 razrednih odjela.

Ukupna vrijednost investicije je 50.426.896,26 kuna, a prema Sporazumu o sufinanciranju Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancirat će projekt s 80 % (40.341.517,00 kuna), a Grad Donji Miholjac i Osječko-baranjska županija po 10 %. Vrijednost ugovorenih radova na izgradnji je 49.920.646,26 kuna, a tvrtka Zuber d.o.o. Višnjevac ima ugovoreni rok od 650 dana za izvođenje radova. Radovi su u tijeku i trebali bi biti završeni početkom 2022. godine.

“Od 2003. godine postoji ideja o gradnji nove školske zgrade Srednje škole Donji Miholjac jer postojeća apsolutno nije sigurna za korištenje. Još 2010. godine napravljena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, no evo 2020. godine napokon je Donji Miholjac dočekao da se počne graditi Srednja škola koju zajednički financiraju Ministarstvo, Grad i Županija”, rekao je župan Ivan Anušić. Dodao je kako Osječko-baranjska županija na području Donjeg Miholjca upravo investira 7,5 milijuna kuna u obnovu Osnovne škole, a u obnovu i opremanje Doma zdravlja uložila je 2,5 milijuna kuna.

“Odlukom Vlade odobren je ovaj moderan projekt vrijedan 50 milijuna kuna, s tim da Grad i Županija izdvajaju po pet milijuna kuna, a ostatak preuzima Vlada. Na ovaj način šaljemo važnu poruku da je obrazovna infrastruktura izrazito bitna za našu Vladu, za učenje i znanje te na taj način idemo prema kvalitetnije obrazovanim mladim generacijama koje nakon završnog obrazovnog ciklusa trebaju biti konkurentne i na hrvatskom i europskom globalnom tržištu. Čestitam svima koji su sudjelovali u pripremi projekta i veselimo se da će za dvije godine biti dovršen i predan zajednici”, istaknuo je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Nova školska zgrada

Novi objekt Srednje Škole Donji Miholjac bit će neto površine 4.662 m2. Imat će dva kraka s po dvije etaže. U prizemlju je projektiran centralni višenamjenski prostor, knjižnica, zbornica, 5 ureda, 3 učionice za stručnu nastavu, 5 kabineta, 2 specijalizirane radionice i 7 praktikuma, sanitarni čvorovi, kotlovnica, spremišta, garaža za traktore. Na katu je predviđeno 14 učionica, 6 kabineta, spremišta kemikalija, instrumenata i pribora te sanitarni čvorovi. U centralnom dijelu objekta uredit će se školski trg.

Dvodijelna nastavno-športska dvorana s pratećim sadržajima je ukupne neto površine 1.134,20 m2.

Izgradnja obuhvaća i vanjske sportske terene, parkiralište i pješačke površine (ukupno uređena površina neto 8.379,00 m2) – parkiralište s ukupno 47 parkirnih mjesta od čega su 3 parkirna mjesta za osobe s poteškoćama u kretanju, na južnoj strani parcele projektirano je školsko igralište s terenima za rukomet, košarku i stazom za trčanje, a na istočnom je školski vrt s obradivim površinama za odvijanje praktičnih vježbi nastavnog programa. Veličina građevinske čestice je 18.305 m2.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

Na poljoprivrednom zemljištu pronašao minobacačku granatu

Na poljoprivrednom zemljištu na širem području Belog Manastira jučer oko 11,30 sati 45-godišnjak je pronašao minobacačku granatu kalibra 50 milimetara. Više…

Vrata u kući pružaju privatnost i sigurnost za ukućane. Mogu se zaključati, sprječavajući neovlašteni pristup i pružajući osjećaj sigurnosti za stanare. Ovo je posebno važno u područjima s visokom stopom kriminala ili za domove s vrijednim stvarima

Sobna vrata: Značajan dio Vašeg doma

Sobna vrata bitna su komponenta svakog doma jer imaju više važnih funkcija. Proći ćemo samo neke od važnih aspekata sobnih Više…

Radovi na obnovi osječke Tvrđe napreduje punom parom, prošetali smo njenim ulicama i provjerili kako će izgledati spoj moderne gradnje s onom povijesnom...

FOTO: Tvrđa- spoj povijesne gradnje s modernom

Osječka Tvrđa već se mjesecima nalazi u fazi obnove, većina ulica već je poprimila svoj novi izgled, dok je Trg Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje