GOSPODARSTVO

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 18. Sajam lova, ribolova i turizma – SALORI

Na sajmu izlaže stotinjak izlagača iz područja lova, ribolova i turizma, ulaz je slobodan za sve posjetitelje, parking besplatan, a za građane je osiguran i besplatan prijevoz autobusom na relaciji Gajev trg - Gospodarski centar OBŽ

  Objavljeno 08.09.2023
  Matija Ivanković

  U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku danas (8. rujna 2023. godine) otvoren je 18. SALORI – Sajam lova, ribolova i turizma. Ovaj tradicionalni izložbeno-prodajni sajam prvi put se održava u novom prostoru, a traje tri dana (otvoren je od 10.00 do 19.00 sati od danas do nedjelje, 10. rujna). Na sajmu izlaže stotinjak izlagača iz područja lova, ribolova i turizma, ulaz je slobodan za sve posjetitelje, parking besplatan, a za građane je osiguran i besplatan prijevoz autobusom na relaciji Gajev trg – Gospodarski centar OBŽ.

  Organizator sajma je Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim lovačkim savezom, Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom. Program se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta, a sponzori su Hrvatske šume d.o.o., Općina Strizivojna te Kroko proizvodnja i razvoj d.o.o. Zagreb.

  Svečanom otvorenju sajma SALORI u novom, suvremenom i multifunkcionalnom prostoru Gospodarskog centra OBŽ nazočio je velik broj posjetitelja, od koji su mnogi lovci, ribolovci i zaljubljenici u prirodu. Otvaranju sajma nazočili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić, saborski zastupnici Goran Ivanović, Romana Nikolić, Stipan Šašlin i Nataša Tramišak,  glavni državni inspektor Andrija Mikulić, predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić i drugi uzvanici.

  – Kao i Proljetni sajam, koji je bio prvi u Gospodarskom centru OBŽ, i 18. SALORI je odličan sajam. SALORI je specifičan i značajan sajam i po tomu što se veliki potencijali za lov, ribolov i turizam nalaze upravo u Osječko-baranjskoj županiji, pa njime svakako ostvarujemo zadani cilj. Danas su ovdje i 11 partnera iz Europe, sajam je veći i vidljiviji nego prije te mislim da će povući dobre rezultate i odjeke. Naravno, rezultat sajma treba biti i veća gospodarska aktivnost u sve tri grane – rekao je župan Ivan Anušić te dodao:

  – Sajam je već deseta manifestacija u ovom prostoru, a do kraja godine planiramo još 11 događanja, i to dva sajma, 8 konferencija i jedan veliki međunarodni sammit. Gospodarski centar OBŽ tako ostvaruje svoju ulogu, a sve zbog čega smo ga napravili i investirali toliko novca se postupno opravdava. Naravno, ovo je prva faza razvoja GC-a koji će se dalje graditi, nadam se uz potporu Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, kazao je župan.

  Saborska zastupnica i koordinatorica Županije za Gospodarski centar OBŽ Nataša Tramišak upozorila je da već na samom otvaranju Sajma ima više izlagača i posjetitelja. – Imamo puno kvalitetniji, moderniji i bolji prostor koji će sigurno omogućiti da narednih godina ovaj sajam nadraste Osječko-baranjsku županiju i cijelu Slavoniju te bude jedan od najvažnijih sajmova u Hrvatskoj – poručila je Tramišak.

  Direktorica Osječkog sajma d.o.o. Ivana Rešetar naglasila je da će se na Sajmu predstaviti lovački i ribolovni savezi i društva, male tvrtke i OPG-ovi. Bit će tu i bogata gastronomska ponuda, izložba fotografija kontinentalnog turizma, kao i razne edukativne radionice, okrugli stolovi i druga događanja.

  – Novo mjesto, novo vrijeme, novi ljudi. Nakon 17 godina na Pampasu, SALORI dolazi u Gospodarski centar OBŽ, i to je dokaz sinergije Grada i Županije te simbol daljnjeg gospodarskog razvitka – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Tihomir Florijančić.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Na sajmu vas očekuje predstavljanje brojnih lovačkih i ribolovnih saveza i društava, bogata ponuda opreme za lov i ribolov, gastronomska ponuda, prikaz mogućnosti kontinentalnog turizma, zanimljive edukativne radionice o svinjskoj kugi i FLAG-ovima, izložba fotografija o bogatstvu prirodnih ljepota te ponuda distributera automobila

  SALORI, 18. sajam lova, ribolova i turizma

  U prostoru Gospodarskog centra, uskoro vas očekuje SALORI – sajam lova, ribolova i turizma. Svečano otvorenje sajma održat će se Više…

  Radno vrijeme sajma bit će svakim danom od 10:00 do 19:00 sati! Održava se i državno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša, a pogledajte što još sve možete očekivati!

  [FOTO] Otvoreni Salori i Motomobil na Pampasu: Pregledajte našu bogatu galeriju!

  Na sajamskom prostoru Pampas otvoreni su i 17. SALORI – Sajam lova, ribolova i turizma te 24. MOTOMOBIL – Sajam Više…

  Do nedjelje pogledajte raskoš lovne i ribolovne opreme, automobila, čamaca ... :)

  FOTO: Otvoreni sajmovi SALORI i MOTOMOBIL

  Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, u suradnji s Hrvatskim Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sigurno ste se bar jednom našli u situaciji da vam na zabavi ponestane pića, grickalica ili leda. Ili možda nešto od higijenskih ili kozmetičkih sitnica, Store2Door je rješenje za vas!

  Store2Door otvoren u Osijeku

  Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada 2023. do 12 sati. 

  Državne nekretnine daju u zakup 34 poslovna prostora na deset godina

  Udruga Pobjede koja se brine za Azil za pse u Nemetinu traži radnika, novog vrijednog člana ekipe, a oglas za posao detaljno opisuje kakvu osobu traže. Javite se ako ste zaineresirani!

  Udruga Pobjede traži novog člana ekipe