ŽIVOT

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

Objavljeno 16.04.2024
Darija Kovačić

Grad Osijek već tradicionalno organizira obilježavanje Svjetskog dana zdravlja s ciljem upoznavanja javnosti sa zdravstvenim problemima koji utječu na širu populaciju te s važnosti prevencije i ulaganja u zdravlje.

Ovogodišnja manifestacija održana je u subotu 13. travnja na Trgu slobode, pod sloganom Moje zdravlje, moje pravo, a posjetio ju je i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

– Ove godine imamo najveći odaziv do sada, rekordnih 40 udruga uz sve ustanove koje djeluju u području zdravstva, od Kliničkog bolničkog centra Osijek pa nadalje. Zdravlje je najvažnije, stoga mi putem našeg resornog odjela zaduženog za zdravstvo sustavno radimo na tome da osvijestimo građane i promoviramo sve udruge koje rade u području zdravstva kako bismo širili tu svijest. Preventiva je iznimno važna, od najranije dobi, zato mi je drago vidjeti veliki broj djece koji sudjeluju u programima i radu udruga – poručio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga.

Ovogodišnja tema odabrana je kako bi se zagovaralo pravo svih i svugdje na pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama, obrazovanju i informacijama, kao i sigurnoj pitkoj vodi, čistom zraku, dobroj prehrani, kvalitetnom stanovanju, pristojnim uvjetima rada i okoliša te slobodi od diskriminacije.

Pored 40 osječkih udruga u obilježavanju Dana zdravlja sudjelovali su i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Klinički bolnički centar Osijek, Dom zdravlja Osječko-baranjske županije, Medicinski fakultet, Medicinska škola, Odjel prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske, Zajednica osječkog sporta sa brojnim sportskim klubovima.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nizom prigodnih događanja i akcija Osječko-baranjska županija zajedno sa zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač te udrugama obilježila Svjetski dan zdravlja, čiji je ovogodišnji slogan „Naš planet, naše zdravlje“

Prigodnim akcijama u OBŽ obilježen Svjetski dan zdravlja

Nizom prigodnih događanja i akcija Osječko-baranjska županija zajedno sa zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač te udrugama obilježila Svjetski dan zdravlja, Više…

Strojno dezinficirati ruke ili napraviti vlastito rumenilo? Vježbati zumbu ili izmjeriti šećer u krvi? Provjerite što su Osječani izabrali :)

FOTO: Osijek obilježio Svjetski dan zdravlja

Skoro polovica svjetskog stanovništva ne dobiva osnovnu zdravstvenu zaštitu kada joj je potrebna. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je osnovana 1948. Više…

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u Osijeku

Osijek zdravi grad

06. travnja 2019. (subota) – zatvaranje ulica i postavljanje pokretnih naprava (štandova) i pozornice 10:00 sati • Obilježavanje Svjetskog dana Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Europa se ujedinjuje radi potpore zdravlju bilja, bioraznolikosti i gospodarstvu. Hrvatska se pridružuje kampanji u kojoj sudjeluju 22 zemlje, uključite se i vi!

Znate li kad vam treba biljna putovnica? Hrvatska prvi put u kampanji #PlantHealth4Life!

Ravnatelji srednjih škola zahvalili se na donaciji vozila te su istaknuli "da su donirani automobili novije generacije i da će uvelike pridonijeti stručnoj izobrazbi učenika srednjih strukovnih škola automehaničara, automehatroničara, autolimara, tehničara za vozila...

Policija donirala rashodovana vozila strukovnim školama

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu