ŽIVOT

(FOTO) U Osijeku počelo organizirano cijepljenje stanovništva

Cijepljenje se obavlja na tri lokacije, a idući tjedan očekuje se i u ostalim gradovima u Osječko-baranjskoj županiji

Objavljeno 01.04.2021
Ivona Amidžić

Kao dio treće faze cijepljenja protiv koronavirusa u Osijeku je u četvrtak počelo organizirano cijepljenje stanovništva na tri lokacije, a idući tjedan očekuje se i u ostalim gradovima u Osječko-baranjskoj županiji, objavio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić rekla je na konferenciji za novinare da je zbog veće isporuke cjepiva, danas započelo cijepljenje na posebno organiziranim punktovima u Osijeku, sportskoj dvorani “Gradski vrt” i središnjici Doma zdravlja, i prostorijama Zavoda. Ukupno bi se, u dvije smjene, cjepivom “Phizer” trebalo cijepiti tisuću osoba.

Turić ističe da se ovoga tjedna u Županiji očekuje isporuka više od devet tisuća doza cjepiva, a do kraja travnja u Hrvatsku bi trebalo stići više od 500 tisuća doza cjepiva, od čega ova Županija, sukladno udjelu stanovništva u Hrvatskoj, treba dobiti oko sedam posto.

Do sada je dostavljeno ukupno 36.816 doza cjepiva, a upravo zbog veće količine cjepiva, koja će nam dolaziti u idućem  razdoblju, planiramo otvaranje cijepnih punktova i u ostalim gradovima Osječko-baranjske županije, i to od slijedećeg četvrtka, najavila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Organizirano cijepljenje, koje je počelo jutros u osam sati, do sada protječe bez gužvi, rekao je ravnatelj županijskog Doma zdravlja Mato Lukić.

Napominje da se masovno cijepljenje stanovništva može očekivati u drugoj polovici travnja, ukoliko se isporuka povećanih količina cjepiva bude odvijala najavljenom dinamikom.

U županiji 86 novopozitivnih na koronavirus, testirano 435 uzoraka

Načelnik Stožera Ivan Hampovčan izvijestio je da je u protekla 24 sata u laboratorijima osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) i županijskog Zavoda za javno zdravstvo testirano 435 uzoraka, od kojih je 86 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novozaraženih osoba, njih 28, je s područja grada Osijeka te po sedam, s područja općine Čepin i grada Našica.

Na bolničkom liječenju nalaze se 82 osobe, i to 60 u osječkom KBC-u, od kojih je 21 na respiratoru, dok su u našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirane 22 osobe, rekao je Hampovčan.

Ističe kako se povećao broj osoba u samoizolaciji, pa je tom mjerom trenutno u županiji obuhvaćeno 1.955 osoba.

(Hina)

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Medicinski stručnjaci upozoravaju na važnost cijepljenja protiv gripe kako bi se zaštitili od ozbiljnih komplikacija. Gripa je ozbiljna bolest od koje može oboljeti svaka osoba. Može dovesti do teških, ponekad i po život opasnih komplikacija.

Gripa nije tek sezonska bolest, zaštita ranjivih skupina je imperativ!

Gripa se često smatra rutinskom respiratornom infekcijom koja prolazi za nekoliko dana i ne ostavlja ozbiljne posljedice. U stvarnosti situacija Više…

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

Aktivno je 373 slučaja, a u izolaciji je 65 osoba. Porast oboljelih je od kraja kolovoza zabilježen u Hrvatskoj i u ostatku EU. Cijepljenje se posebno preporuča nekim skupinama.

HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje protiv korone

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je privremene preporuke za cijepljenje protiv koronavirusa ove jeseni. Prema podacima HZJZ-a, u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša