ŽIVOT

[FOTO] U sklopu projekta „Svrati u park“ predstavljene oslikane klupe u centru Osijeka

Premda se nalazi u samome centru grada, park s križanja ulice Republike i Vijenca J. Gotovca izgleda krajnje marginalno

Objavljeno 06.11.2023
Matija Ivanković

U sklopu projekta „Svrati u park“ predstavljene su oslikane klupe koje su dodatno istaknule pomalo neprimjetan javni prostor u centru grada. Iza oslikanih klupa stoje mlade Osječanke Barbara Mrkonjić, Dora Kralik i Saša Babić koje su uz nesebičnu pomoć Kristine Opačak i Marine Škorjanc ostavile umjetnički trag na zadanu temu „umjetnost je priroda“.

Premda se nalazi u samome centru grada, park s križanja ulice Republike i Vijenca J. Gotovca izgleda krajnje marginalno. Osim toga, ovaj prostor djeluje i pomalo sramežljivo iako odiše jedinstvenom atmosferom uz skulpturu nepoznatog autora koja se nalazi u središtu parka.

Ovom umjetničkom intervencijom umjetnice i članice Udruge PLANTaža željele su dodatno istaknuti javni prostor na svoj kreativan način, a sama aktivnost financijski je podržana sredstvima Grada Osijeka. Također, tvrtka Unikom i njihovi djelatnici donirali su daske te ih postavili nakon oslikavanja.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osim sudjelovanja u organizaciji 10. rođendana Udruge, nove članice i članovi imat će priliku participirati u kreiranju ekološkog festivala, PLANTide ali i u drugim kreativnim, ekološkim i obrazovnim aktivnostima. 

Pridruži se timu Udruge PLANTaža

Povodom deset godina djelovanja Udruge kao i predstavljanja novih projekata i aktivnosti, PLANTaža poziva sve zainteresirane da se priključe kreativnom timu Udruge. Više…

Udruga Plantaža sutra organizira jednodnevni ekološki-održivi festival naziva PLANTida u parku Kralja Držislava u Osijeku...

PLANTida: obogatite ekološko-kulturni sadržaj Osijeka

Jednodnevni ekološki-održivi festival PLANTida u organizaciji Udruge Plantaža održat će se sutra u parku Kralja Držislava s početkom u 16 Više…

Ružićnjak u parku kralja Držislava postat će mjesto zbivanja pod nazivom “Svrati u park”

Udruga PLANTaža organizira “Svrati u park”: Razmjena reznica ili pelcera, savjeti i modni buvljak

Udruga PLANTaža ove godine je zadužena za organizaciju proslave Dana planeta Zemlje. “Zemljica prošli vikend nije bila dobro raspoložena te Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

gOSba je rezultat želje za osvježenjem lokalne/nacionalne gastro event konstelacije. Atmosfera gOSbe je opuštajuća, a glazba lagano gibajuća.

gOSba – novi format na gastro-wine-art event sceni

Unutarnja i vanjska obnova kuće dobro napreduje i radovi su u tijeku i to zahvaljujući donacijama dobrih ljudi

Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje dobro napreduje

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela