OSJEČANI

(FOTO) Učenici Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježili fotografijom

Svake godine međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se pod drugim sloganom, a ovogodišnji je ˝Rješenja su u prirodi˝

Objavljeno 23.05.2020
Ivona Amidžić

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima za očuvanje biološke raznolikosti i unapređenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, kako smo ga jučer i obilježili.

Europska komisija objavila je sveobuhvatnu Strategiju bioraznolikosti i Strategiju “od polja do stola” za pravedan, zdrav i ekološki prihvatljiv prehrambeni sustav. Navedene strategije međusobno se nadopunjuju  i združuju prirodu, poljoprivrednike, poduzeća i potrošače u zajedničkom zalaganju za konkurentno održivu budućnost. Europska komisija je s ove dvije strategije poduzela nekoliko radikalnih koraka koje možete pročitati ovdje.

Svake godine međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se pod drugim sloganom, a ovogodišnji je ˝Rješenja su u prirodi˝.

Svake godine na ovaj značajan datum u zaštiti prirode Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ obilježava Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj radionicama za djecu, foto natječajima i raznim drugim aktivnostima, a ove godine zbog pandemije Korona virusom COVID-19 odlučili smo se za virtualnu radionicu u suradnji sa OŠ Frana Krste Frankopana Osijek koja je ujedno i eko škola prošlogodišnja dobitnica Zelene povelje Osječko-baranjske županije.

Zadatak učenicima bio je fotografirati bioraznolikost naše županije.

Radove učenika možete pogledati na stranici  http://www.obz-zastita-prirode.hr/ i na Facebook stranici Zaštita prirode Osječko-baranjske županije.

foto: OBŽ

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Projekti iznose gotovo dva milijuna eura, odnosno 14,5 milijuna kuna

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala čak osam projekata Erasmus+

Na Erasmus+ natječaju 2019. u području visokog obrazovanja Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala je čak osam Više…

Studenti Ekonomskog fakulteta su se prilagodili situaciji s pandemijom, a pomoći im možete i bez da se ustanete :D

Studiranje u vrijeme korone – Studenti traže pomoć građana

Globalna ugroza virusom COVID-19 promijenila je uobičajene ritmove u nastavi, susretanjima i istraživanjima. U takvim okolnostima nastavnici i studenti Ekonomskog Više…

Kažu kako će nastaviti izradu vizira za ostale ustanove u zdravstvu i socijalnoj skrbi dok god je to potrebno

Studenti Sveučilišta J. J. Strossmayera donirali 100 vizira KBC-u Osijek

Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku izradio je te Kliničkom bolničkom centru Osijek donirao zaštitne vizire za lice, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

Ovog su vikenda Osječani pokazali kako i dalje mogu odvojiti malo vremena i volje (i krvi) kako bi pomogli drugome

Preko vikenda odličan odaziv na akciju darivanja krvi

Projekti iznose gotovo dva milijuna eura, odnosno 14,5 milijuna kuna

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala čak osam projekata Erasmus+