ŽIVOT

(FOTO) Uzbudljive utrke na “Miholjskoj regati” uz svjetske veslačke zvijezde

"Jedan od ciljeva i želja nam je popularizacija sporta i povećanje interesa među mladima kako bi nas bilo što više u sportu"

Objavljeno 27.09.2021
Ivona Amidžić

Ovogodišnje izdanje tradicionalne “Miholjske regate” kojom VK Iktus obilježava kraj sezone, održalo se tijekom dva dana vikenda, 25. i 26. rujna 2021. godine.

Prvi dio programa počeo je u subotu, Iktus Challenge-om koji je okupio renomirana imena u svijetu veslanja, braću Valenta i Martina Sinkovića, velike osječke veslačke zvijezde Patrika i Antona Lončarića, potom Davida Šaina, Ivana-Antu Grgića, Ivana Pitona i Marka Ukropinu te mađarskog veslača Bendeguza Petervari – Molnara. Natjecanjima u subotu nazočio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić koji je istaknuo kako mu je izuzetno drago što su u gradu takve veslačke zvijezde poput braće Sinković i Davida Šaina, ali i mlade nade predvođene braćom Lončarić.

Utrku Iktus Challenge-a u samcu vozili su Valent Sinković, Martin Sinković, David Šain, Ivan Ante Grgić te Bendeguz Petervari – Molnar, a pobjedu je odnio Valent Sinković.

– Drago nam je što smo u Osijeku i što se na utrci okupilo zaista puno ljudi. Moram priznati da nismo puno trenirali za nju, međutim dali smo sve od sebe i u tih 500 metara pokazali najbolje. Jedan od ciljeva i želja nam je popularizacija sporta i povećanje interesa među mladima kako bi nas bilo što više u sportu – kazao je Valent Sinković, a Martin je dodao:

– Čestitam bratu na pobjedi, bila je očekivana, a i hvala svima koji su došli na utrku, pravo je zadovoljstvo bilo veslati u Osijeku. Nadam se da se vidimo i dogodine – rekao je Martin Sinković.

foto: OBŽ

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osijek je jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj, u njemu rode žive na gradskim zgradama, a poslovnjaci iz grada na Dravi i šire okolice u četvrtak 15. lipnja jedno će poslijepodne udobnost svojih poslovnih prostora zamijeniti trkačkom stazom B2Runa.

I LEGE i kolege na B2Run utrci: Najveći teambuilding u Hrvatskoj dolazi u Osijek

B2Run sezona 2023. službeno se otvara u Splitu 18. svibnja, u Rijeci se poslovnjaci okupljaju 1. lipnja, a u Osijeku Više…

Iako je utrka u Zadru rasprodana, tim Studentskog zbora Kineziološkog fakulteta Osijek u suradnji s Red Bull Croatia organiziraju utrku ni više ni manje nego u OSIJEKU

Wings for life u Osijeku!

Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

Uz glavnu utrku od 21 kilometra, sudionici su otrčali i utrku građana pod nazivom „Jel’ trčiš, lega?“ na 5 kilometara te štafetu 3×7 kilometara. Za najmlađe su pak organizirane bile Ledo dječje utrke po kategorijama, odnosno u duljinama od 300 metara do jednog kilometra

[FOTO] Održan 19. Osječki Ferivi polumaraton

U Osijeku je u subotu održan 19. Osječki Ferivi polumaraton. Nastupilo je oko 1300 sudionika koji su, osim iz raznih Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša