ŽIVOT

(FOTO) Uzbudljive utrke na “Miholjskoj regati” uz svjetske veslačke zvijezde

"Jedan od ciljeva i želja nam je popularizacija sporta i povećanje interesa među mladima kako bi nas bilo što više u sportu"

Objavljeno 27.09.2021
Ivona Amidžić

Ovogodišnje izdanje tradicionalne “Miholjske regate” kojom VK Iktus obilježava kraj sezone, održalo se tijekom dva dana vikenda, 25. i 26. rujna 2021. godine.

Prvi dio programa počeo je u subotu, Iktus Challenge-om koji je okupio renomirana imena u svijetu veslanja, braću Valenta i Martina Sinkovića, velike osječke veslačke zvijezde Patrika i Antona Lončarića, potom Davida Šaina, Ivana-Antu Grgića, Ivana Pitona i Marka Ukropinu te mađarskog veslača Bendeguza Petervari – Molnara. Natjecanjima u subotu nazočio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić koji je istaknuo kako mu je izuzetno drago što su u gradu takve veslačke zvijezde poput braće Sinković i Davida Šaina, ali i mlade nade predvođene braćom Lončarić.

Utrku Iktus Challenge-a u samcu vozili su Valent Sinković, Martin Sinković, David Šain, Ivan Ante Grgić te Bendeguz Petervari – Molnar, a pobjedu je odnio Valent Sinković.

– Drago nam je što smo u Osijeku i što se na utrci okupilo zaista puno ljudi. Moram priznati da nismo puno trenirali za nju, međutim dali smo sve od sebe i u tih 500 metara pokazali najbolje. Jedan od ciljeva i želja nam je popularizacija sporta i povećanje interesa među mladima kako bi nas bilo što više u sportu – kazao je Valent Sinković, a Martin je dodao:

– Čestitam bratu na pobjedi, bila je očekivana, a i hvala svima koji su došli na utrku, pravo je zadovoljstvo bilo veslati u Osijeku. Nadam se da se vidimo i dogodine – rekao je Martin Sinković.

foto: OBŽ

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Program je dobro poznat, auto i moto utrke oba dana, jurnjava od ranih jutarnjih sati oba dana, street style natjecanje u nedjelju!"

27. Osijek Street Race Show – Grad Osijek postao centar regije kada su u pitanju utrke ubrzanja

Još jedan, 27. po redu Osijek Street Race Show organizira se u Sportsko poslovnoj zračnoj luci “Čepin” u Osijeku 28. Više…

Osim vrlo lijepih novčanih nagrada za prva tri mjesta u svakoj kategoriji, sve sudionike očekuje startni paket s finišerskom medaljom i obrok poslije utrke...

U sklopu proslave dana Gradske četvrti Jug 2 organizira se utrka građana “Krug za Jug”!

I ove godine u sklopu proslave dana Gradske četvrti Jug 2 organizira se utrka građana “Krug za Jug”! Utrka će Više…

Mjesto utrke je osječka Promenada (šetnica uz rijeku Dravu), a sve sudionike čeka okrjepa na 5. kilometru staze

SRK „ŽUTI ŠEŠIR“ u Osijeku organizira cestovnu utrku Osječki cener

SRK „ŽUTI ŠEŠIR“ u Osijeku u subotu 21. svibnja 2022. godine organizira Osječki cener, cestovnu utrku na 10 km. Cestovna Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!