SPORT

FOTO: Uzbudljivim finalima, završilo Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova – Osijek 2022

S jučerašnjim danom završeno je Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova, zadnja tri dana pratili smo posljednja finala u disciplini Skeet...

    Objavljeno 12.10.2022
    Iven Jurić

    Na Streljani Pampas jučer je uzbudljivim finalima završeno Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova koje se održalo od 19. rujna do 12. listopada, tako smo zadnja tri dana imali priliku pratiti najbolje seniorske sportske strijelce u disciplini Skeet, koji su se natjecali pojedinačno, u miješanim timovima te muškim i ženskim timovima.

     

    Napeta pojedinačna finala za vikend

    U nedjelju 09.10. su podijeljene medalje seniorima u kategoriji ženskog i muškog Skeeta. U ženskoj kategoriji pobijedila je Talijanka Diana Bacosi, dok je u muškoj kategoriji zlato uzeo Egipćanin Azmy Mehelba bez ijedne promašene mete.

    U napetoj završnici ženske kategorije snage su odmjerile Bacosi, britanska predstavnica Amber Hill i Amerikanka Samantha Simonton. Talijanka je bila najuspješnija s 37 pogođenih meta i zlatnim hicem, Britanka je imala 31 metu, a Amerikanka 24.

    U muškoj kategoriji u napetom finalu snage su odmjerili Egipćanin Azmy Mehelba, Amerikanac Vincent Hancock i Rashid Saleh Al-Athba iz Katara. Egipćanin je pokazao apsolutnu dominaciju i pogodio 40 meta uz zlatni hitac te je ovo Egiptu prvo Svjetsko zlato ikad. Šveđanin Stefan Nilsson koji je u kvalifikacijama razbio svih 125 meta završio je na četvrtom mjestu, ali je sa sobom uzeo i kvotu za OI.

    Osam natjecatelja uspjelo je osigurati svojim zemljama kvote za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, dvije kvote otišle su u ruke Amerikanaca, a po jedna Italiji, Velikoj Britaniji, Slovačkoj, Ukrajini, Egiptu, Kataru i Švedskoj. Trinaest zemalja je već osiguralo kvote kroz Europsko i Svjetsko prvenstvo.

     

    Britanci dominantni u mješovitim timovima discipline SKEET

    U ponedjeljak smo nastavili s mješovitim timovima te su tako najbolji seniori osvojili nove medalje. Zlato su odnijeli Britanci, srebro Talijani, dok su dvije bronce uzeli Francuzi i Kazahstanci.

    Britanki Amber Hill i njenom partneru Benu Llewellinu ovo je bila četvrta medalja koju su osvojili za svoju zemlju na ovom Svjetskom prvenstvu. Talijani su u borbi za zlato uzeli srebro, za Dianu Bacosi i Hill ovo su bile druge dvije medalje, jer su obje dan prije osvojile srebro i zlato u pojedinačnoj kategoriji za žene.

    Prva brončana medalja otišla je u ruke Francuza koji su bili bolji od Amerikanaca rezultatom 7:1 i zlatnim hicem, druga je otišla Kazahstancima koji su bili bolji od Britanaca rezultatom 6:4 i također sa zlatnim hicem.

     

    Zadnja finala obilježile borbe Američkih i Talijanskih timova

    Jučer su na rasporedu bila zadnja finala na ovom svjetskom prvenstvu i to ženskih i muških timova, a današnji dan rezerviran je za odlazak delegacija te ujedno i njime završava ovo Svjetsko prvenstvo.

    U disciplini skeet za muškarce u meču za broncu borili su se timovi Češke republike i Cipra a pobjedu je nakon pet rundi odnio tim Češke republike. U napetoj borbi i malo promašenih meta za zlatnu medalju između Talijanskog tima i Američkog tima, raspucavanjem do pobjede zlatnu medalju i status svjetskih prvaka dobio je talijanski tim.

    U timskoj borbi ženskih timova, za broncu su se borile djevojke kineskog tima i Njemačkog tima. Nakon pet rundi i raspucavanja do finalne pobjede, Broncu su uzele djevojke kineskog tima.

    Borbu za zlato i titulu svjetskih prvakinja u timskoj disciplini skeet smo opet imali između djevojaka Američkog i Talijanskog tima. Ovoga puta, Amerikanke su bile dominantne i rezultatom 6:0 lako su savladale Talijanke i osvojile svjetsko zlato.

    Kako sami natjecatelji i svjetske streljačke federacije kažu, Osijek se još jednom pokazao kao izvrstan domaćin i odličan organizator ovakve razine natjecanja. Gotovo tisuću osoba (natjecatelja i pratećeg osoblja) iz 77 zemalja svijeta je prošlo u zadnjih 22 dana na streljani Pampas. Na ovom natjecanju je podijeljene i 16 olimpijskih kvota za Pariz 2024 kao i 64 medalja u svim disciplinama (trap i skeet)…

    Svi natjecatelji i delegacije u srijedu 12.10. napuštaju Osijek i to je zadnji dan Svjetskog prvenstva u gađanju glinenih golubova u Osijeku 2022.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Važno je napomenuti da od ukupno sedam osvojenih hrvatskih medalja, čak 4 stižu u Osijek

    Atletsko prvenstvo Balkana za seniore – četiri osječke medalje u Istanbulu!

    Vrlo su uspješni bili hrvatski reprezentativci iz redova Slavonije-Žito na Dvoranskom seniorskom prvenstvu Balkana, održanom u Istanbulu. Svi naši članovi, koji su putovali Više…

    Finalnim natjecanjima završilo je još jedno Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, tko su pobjednici i kako je to izgledalo, pogledajte u našem prilogu

    [FOTO] Uzbudljivim finalima završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu na Pampasu!

    Tmurno nedjeljno vrijeme na Streljani Pampas nije previše omelo seniorske sportaše Trap kategorije, koji su nastupali u drugom danu kvalifikacija Više…

    Protekla tri dana borili su se u uzbudljivim finalima, gdje su Talijani pokazali zašto su među najboljim reprezentacijama u ovome sportu

    Europsko prvenstvo u gađanju glinenih meta – Talijani unatoč kiši pokazali odličnu formu!

    Juniorski strijelci Trap discipline svoje su obaveze na Europskom prvenstvu u gađanju glinenih meta na streljani Pampas ispunili. Protekla tri Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!