ŽIVOT

[FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

Objavljeno 15.01.2024
Matija Ivanković

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ je o Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije, tradicija i prepoznatljiv imidž, rezultirali su novim rekordima.

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja. Na sajamskim radionicama nazočni su kušali vina iz tri države te su se upoznali s maslinovim uljima i francuskim sirevima. U sklopu kulinarskog programa na pozornici su kuhala tri mlada osječka kuhara (Hrvoje Harač, Tihomir Bježančević i Saša Ninković) koji su prezentirali jela od mesa i ribe te po prvi put i veganske zalogaje. Osim njih, ponovno je kuhao i predsjednik splitske udruge ŠKMER Željko Neven Bremec koji je predstavio tradicionalna dalmatinska jela.

„Veliko hvala svima koji su pomogli da WineOS u svojoj devetoj inkarnaciji dokaže da smo svi zajedno spremni za nove izazove i novu eru vinske priče u Osijeku, Osječko – baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji i Baranji. Zabilježili smo rast broja izlagača, posjetitelja i poslovnih posjetitelja između 10% i 15%. Tu ne govorimo samo o našim sugrađanima i ostalim posjetiteljima, nego i poslovnim partnerima izlagača, stručnim i poslovnim posjetiteljima, novinarima, ljudima iz organizacije, ukratko, svima koji su bili dio ove sjajne priče“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora WineOS-a Boris Ocić.

„Vesele izvrsne reakcije izlagača i publike kao i činjenica da smo dobili nekoliko konstruktivnih kritika o tome što bi trebalo doraditi ili promijeniti do sljedećeg, jubilarnog desetog WineOS-a. Najvažnije je da već sada imamo djelomične informacije o sklopljenim poslovima na sajmu i one sugeriraju očekivani rast. Hvala svima koji su sudjelovali. Potrudit ćemo se da sljedeće izdanje bude doista nezaboravno“, dodao je idejni začetnik i izvršni predsjednik WineOS-a Vinko Ručević.

„Svaka godina nosi nove izazove, posebno kada se mijenja mjesto održavanja. A nama je ovo već peta lokacija sajma pa smo bili spremni na stres i rješavanje detalja u zadnjem trenutku. Vesele me izvrsne reakcije sa svih strana, sada smo se dobro upoznali s prostorom i imamo viziju kako jubilarni WineOS učiniti još boljim, privlačnijim, atraktivnijim za izlagače i publiku. Zahvaljujem svima koji su pomogli da deveti WineOS bude najbolji i najveći do sada“, zadovoljno je komentirao izvršni direktor WineOS-a Denis Despot.

Za kraj ćemo se pozabaviti brojkama. Na približno 2800 četvornih metara Gospodarskog centra korištenih za WineOS smjestilo se 106 izlagačkih mjesta te pozornica na kojima se predstavilo preko 130 izlagača i brendova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Španjolske. Kroz prostore WineOS-a u dva je dana prošlo više od 3400 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola te novinara; ukupno s organizatorima i izlagačima gotovo 4000 ljudi. Posjetitelji su koristili više od 3500 čaša kušajući gotovo 600 različitih vina i žestokih pića. Popijeno je oko 3000 litara vode, potrošena je tona leda, a sudionici radionica kušali su sedamdesetak različitih vina uz nekoliko vrsta francuskih sireva te raznih maslinovih ulja.

FOTO: Damir Varmuža / Piksel photography”

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Ovaj četvrtak 23.5.2024. s početkom u 19:30 sati u goste nam dolazi vinarija Perak. Vinogradi su smješteni u kutjevačkom vinogorju Više…

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

Nakon jučerašnjeg „Sajma mogućnosti – putokaz budućnosti“ na komu su maturantima predstavljene mogućnosti daljeg obrazovanja i(li) stupanja na tržište rada, Više…

Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

[FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla

U organizaciji Osječko-baranjske županije i u nazočnosti oko 2.500 učenika završnih razreda iz svih srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Konferencija omogućuje, ističu organizatori, analizu prošlih kriza, njihovih uzroka, odgovora i preporuka koje se mogu identificirati kao važna tema svih istraživanja koji se provode kao studije slučaja

Požar u Dravi Internacional – tema ovogodišnjih Dana kriznog upravljanja

Najduži vinski stol, surduci, vrhunsko vino, radionice, Špricaboca, Winepong,bačvatlon, Zorica Kondža, Garavi sokak... zabilježite 7. lipnja ;)

[NAJAVA] Vinski Spektakl – Vinatlon 2024.

Bojati će se klupe, žardinjere i koševe za smeće te će urediti dvorišta škole. U ovoj aktivnost sudjelovati će i dvije studentice Indiana University iz Amerike

Volonterska akcija “Uljepšajmo Ruđericu”