ŽIVOT

[FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

Objavljeno 15.01.2024
Matija Ivanković

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ je o Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije, tradicija i prepoznatljiv imidž, rezultirali su novim rekordima.

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja. Na sajamskim radionicama nazočni su kušali vina iz tri države te su se upoznali s maslinovim uljima i francuskim sirevima. U sklopu kulinarskog programa na pozornici su kuhala tri mlada osječka kuhara (Hrvoje Harač, Tihomir Bježančević i Saša Ninković) koji su prezentirali jela od mesa i ribe te po prvi put i veganske zalogaje. Osim njih, ponovno je kuhao i predsjednik splitske udruge ŠKMER Željko Neven Bremec koji je predstavio tradicionalna dalmatinska jela.

„Veliko hvala svima koji su pomogli da WineOS u svojoj devetoj inkarnaciji dokaže da smo svi zajedno spremni za nove izazove i novu eru vinske priče u Osijeku, Osječko – baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji i Baranji. Zabilježili smo rast broja izlagača, posjetitelja i poslovnih posjetitelja između 10% i 15%. Tu ne govorimo samo o našim sugrađanima i ostalim posjetiteljima, nego i poslovnim partnerima izlagača, stručnim i poslovnim posjetiteljima, novinarima, ljudima iz organizacije, ukratko, svima koji su bili dio ove sjajne priče“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora WineOS-a Boris Ocić.

„Vesele izvrsne reakcije izlagača i publike kao i činjenica da smo dobili nekoliko konstruktivnih kritika o tome što bi trebalo doraditi ili promijeniti do sljedećeg, jubilarnog desetog WineOS-a. Najvažnije je da već sada imamo djelomične informacije o sklopljenim poslovima na sajmu i one sugeriraju očekivani rast. Hvala svima koji su sudjelovali. Potrudit ćemo se da sljedeće izdanje bude doista nezaboravno“, dodao je idejni začetnik i izvršni predsjednik WineOS-a Vinko Ručević.

„Svaka godina nosi nove izazove, posebno kada se mijenja mjesto održavanja. A nama je ovo već peta lokacija sajma pa smo bili spremni na stres i rješavanje detalja u zadnjem trenutku. Vesele me izvrsne reakcije sa svih strana, sada smo se dobro upoznali s prostorom i imamo viziju kako jubilarni WineOS učiniti još boljim, privlačnijim, atraktivnijim za izlagače i publiku. Zahvaljujem svima koji su pomogli da deveti WineOS bude najbolji i najveći do sada“, zadovoljno je komentirao izvršni direktor WineOS-a Denis Despot.

Za kraj ćemo se pozabaviti brojkama. Na približno 2800 četvornih metara Gospodarskog centra korištenih za WineOS smjestilo se 106 izlagačkih mjesta te pozornica na kojima se predstavilo preko 130 izlagača i brendova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Španjolske. Kroz prostore WineOS-a u dva je dana prošlo više od 3400 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola te novinara; ukupno s organizatorima i izlagačima gotovo 4000 ljudi. Posjetitelji su koristili više od 3500 čaša kušajući gotovo 600 različitih vina i žestokih pića. Popijeno je oko 3000 litara vode, potrošena je tona leda, a sudionici radionica kušali su sedamdesetak različitih vina uz nekoliko vrsta francuskih sireva te raznih maslinovih ulja.

FOTO: Damir Varmuža / Piksel photography”

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vikend od 19. do 21. travnja rezerviran je za sve posjetitelje koji žele spojiti ljubav prema hodanju s autentičnim vinima lokalnih proizvođača, a uz to se i dobro zabaviti

[FOTO] U travnju se održava drugi Ilok Walk&Wine – jedinstvena manifestacija koja spaja vrhunska vina, gastro ponudu i predivan krajolik Fruške gore

Sredina travnja postala je nezamisliva bez ove jedinstvene šetnje vinogradima i šumom s čašom u ruci. 19. do 21. travnja Više…

Ilok – grad koji će od 19. do 22. siječnja 2024. ugostiti više od 3500 posjetitelja tih će siječanjskih dana posebno živjeti svoju dugogodišnju tradiciju.

Tijekom siječnja jedan gradić na istoku Hrvatske postaje prava zimska destinacija za sve vinoljupce – saznajte koji

Nakon što se ugase sve blagdanske lampice i polako izblijedi sva božićno-novogodišnja čarolija i tek kada pomislimo da nam slijedi Više…

Program je pun, a izložbena dvorana se postavlja pored nas. Stotinjak proizvođača vina i žestokih pića uz proizvođače hrane i slastica te tvrtke koje pružaju razne usluge u vinogradarstvu, vinarstvu, voćarstvu i poljoprivredi, kao i izlagači iz drugih povezanih sektora, garancija su da nas ponovno očekuje uzbudljiv sajam

Sve je spremno za dosad najveći i najsadržajniji WineOS

Sve je spremno za deveti WineOS koji nas očekuje predstojećeg vikenda u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. U petak Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje