SPORT

[FOTO] Više od 1000 djece u Gradskom vrtu u Osijeku  natjecalo se na Telemach Danu sporta

Na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih putuju ekipe Zrinjevac i OŠ Mladost-Osijek

  Objavljeno 09.05.2024
  Matija Ivanković

  Dvorana Gradski vrt u Osijeku ugostila je  veliki sportsko-edukativni Telemach Dan sporta, koji će ove godine posjetiti sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 29 sportsko edukacijskih evenata. Izvrsna atmosfera i više od 1.000 sudionika obilježili su ovaj sportski dan. Plazma Sportske igre mladih primjer su dugoročnog angažmana u poticanju sportskog duha, inkluzije i druženja kod djece i mladih, a natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta pružaju najmlađima priliku za sportske izazove. Mladim sportašima cilj je izboriti prolaz na Državnu završnicu u Rijeci, koja je vrhunac sezone i priliku za najbolje ekipe i atletičare da pokažu svoj talent i trud te upoznaju djecu iz cijele Hrvatske.

  Za mlade sportaše su navijali i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, predsjednik Zajednice osječkog sporta, Alen Nađsombat, Josip Jukić pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Dubravko Ižaković tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije te direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan te profesori i ravnatelji osnovnih škola sudionika.

  Mlade sportaše i sportašice podržao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem okupljene djece na 28. Sportskim igrama mladih u Osijeku: “Atmosfera je super, djeca se igraju i sretna su, a to je poanta ovoga svega. Osijek je grad sporta, grad koji ulaže u sport, od amatera do profesionalaca, od najranije do najstarije dobi.  Kontinuirano ulažemo u sportsku infrastrukturu, stipendiramo mlade sportaše 5. i 6. kategorije, plaćamo prijevoz na službena natjecanja svim dobnim skupinama, ulažemo i u trenere. Za sport smo u gradskom proračunu osigurali 6 milijuna eura što je na broj stanovnika jedan od većih iznosa među hrvatskim gradovima. Želim svima sreću na natjecanju, neka im se pobjeda mjeri u broju stečenih prijateljstava.” – poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

  „Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika kroz rekreaciju, socijalizaciju i zdravo natjecanje u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Pored istaknutijih, medaljama okrunjenih sportova, podržavamo i druga sportska područja, te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim, znači korak naprijed ka stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost.“ rekla je Ana Miličević.

  Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja: “Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.“

  Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju je donio mladi sportaš Andrej Kanižaj Dragić, atletičar i državni prvak an 80 metara i srebrni u bacanju vortexa.

  Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

  Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Zrinjevac u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa OŠ Mladost – Osijek u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Lea Jeršek i Matej Galir, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Rita Štulina i Marin Oršolić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

  U Osijeku u sklopu Telemach Dana sporta, u revijalnoj utrci sudjelovala su i djeca iz posebnih odjela osnovnih škola te su svi zasluženo osvojili zlatne medalje.

  Plazma Sportske igre mladih, osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje u sklopu koje je PU Osječko-baranjske održala edukacije u programima Budi navijač, ne razbijač i Reci ne! Govoru mržnje.  Važnost podržavanja svih natjecatelja, korektno navijanje i druženje na sportskim terenima ove godine zaokružili smo i posebnom nagradom za najbolje navijače i navijačice koju je osvojila ekipa Zrinjevac.

  Djeca i mladi zabavljali su se na Plazma korneru, Topps korneru gdje su igrali svima poznate igre, a predstavnici Crvenog križa grada Osijeka educirali su ih pružanje prve pomoći.

  Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta.

  Više od 110.000 djece i mladih sudjelovat će u 28. sezoni Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj.

  FOTO: Karlo Šutalo

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  ŽNK Osijek, koji je svojom sjajnom igrom dominirao cijenu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv ŽNK Split rezultatom 1-1

  ŽNK Osijek pobjednik 1. HNLŽ – 24. titula za bijelo-plave nogometašice

  Na stadionu Gradski vrt odigrana je posljednja utakmica Super Sport 1. HNLŽ, a ŽNK Osijek ekipa proglašena je nositeljem titule Više…

  Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina

  2000 djece u Osijeku sudjelovalo na Danu sporta

  Na Srednjoškolskom igralištu – Srednjika u Osijeku, održan je Dan sporta – veliki sportsko-edukativni dan, a 2.000 djece natjecalo se Više…

  Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima

  Veliki Dan sporta dolazi u Osijek

  U četvrtak, 4. svibnja Osijek će postati sportsko sjedište gdje će djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

  Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

  Hrvatski prvak i državni rekorder bacio je koplje na daljinu 24,09 metara što mu je i najbolji osobni rezultat

  Marin Županović šesti na svijetu s osobnim rekordom

  Riješena je prva prepreka u kvalifikacijama, no da bi potvrdili svoj premijerligaški status, Osječani moraju ovo ponoviti i u uzvratu

  [FOTO] Rukomet – Osječani svladali Sisak s uvjerljivih plus deset