OSJEČANI

(FOTO) Započeo i 2. TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture

Donosimo galeriju šarenih oblika na sajmu mladih znanstvenika

Objavljeno 29.11.2019
Ivona Amidžić

Osječki sajam d.o.o. organizator je 2. Tehnicoolum-a, sajma tehničke kulture, s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja.

Sajam je namijenjen djeci i mladima, od početnika koji se tek odvažuju za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti, preko polaznika koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja, pa do stručnih osoba i pedagoga kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor.

Unatoč štrajku prosvjetnih djelatnika došao je velik broj djece iz osječkih škola, što svakako govori o dobroj organizaciji Tehnicoolum sajma.

Ovogodišnja sajamska priredba održava se na sajamskom prostoru Pampas (Š. Petefija 204/a, Osijek) danas i sutra, a svi posjetitelji sajam će moći razgledati između 10.00 i 18.00 sati.

Na zatvorenom paviljonskom prostoru od 1.200 m² i 300-tinjak m² otvorenog izložbenog prostora održavaju se sajamske izložbe, kreativne i edukativne radionice (30-ak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje, dron, itd), izložbe dostignuća iz djelokruga rada udruga proisteklih iz tehničke kulture, zajednica i centara tehničke kulture.

Cijeli detaljni program za danas i sutra možete pogledati OVDJE, a u našu galeriju zavirite ispod.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Slijedeći petak i subotu očekuje nas zanimljivi Tehnicoolum, sajam tehnike, tehnologije s mnoštvom radionica, predavanja i prezentacija. To se ne propušta!

[NAJAVA] Tehnicoolum – sajam tehničke kulture

U prostoru Gospodarskog centra, uskoro se održava TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture! Očekuje vas održavanje dinamičnih, kreativnih radionica pod stručnim Više…

Osim sajma Tehnicoolum održati će se i Sajam strukovnih zanimanja kao dio projekta RCK ELPROS. Pregledajte zanimljiv program ovog inovativnog sajma

4. TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture Osijek, 25. i 26. studeni 2022. [PROGRAM]

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Više…

Kroz prostor sajamskog prostora Pampas prošlo je more ljudi i još više znatiželjne djece željne novih znanja :D

(FOTO GALERIJA) Napokon smo dočekali: Otvoren 3. Tehnicoolom

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom