OSJEČANI

(FOTO) Započeo i 2. TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture

Donosimo galeriju šarenih oblika na sajmu mladih znanstvenika

Objavljeno 29.11.2019
Ivona Amidžić

Osječki sajam d.o.o. organizator je 2. Tehnicoolum-a, sajma tehničke kulture, s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja.

Sajam je namijenjen djeci i mladima, od početnika koji se tek odvažuju za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti, preko polaznika koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja, pa do stručnih osoba i pedagoga kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor.

Unatoč štrajku prosvjetnih djelatnika došao je velik broj djece iz osječkih škola, što svakako govori o dobroj organizaciji Tehnicoolum sajma.

Ovogodišnja sajamska priredba održava se na sajamskom prostoru Pampas (Š. Petefija 204/a, Osijek) danas i sutra, a svi posjetitelji sajam će moći razgledati između 10.00 i 18.00 sati.

Na zatvorenom paviljonskom prostoru od 1.200 m² i 300-tinjak m² otvorenog izložbenog prostora održavaju se sajamske izložbe, kreativne i edukativne radionice (30-ak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje, dron, itd), izložbe dostignuća iz djelokruga rada udruga proisteklih iz tehničke kulture, zajednica i centara tehničke kulture.

Cijeli detaljni program za danas i sutra možete pogledati OVDJE, a u našu galeriju zavirite ispod.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do 25. srpnja... Pridružite se :D

Poziv srednjoškolcima za sudjelovanje u projektu “Mir je moj đir”

Studentima je u prehrani najvažniji okus, pa okruženje i kontrola tjelesne težine

Hrvatski studenti zadovoljni cijenom, ali ne i kvalitetom prehrane

Još koji sat i tamo smo! Taman je malo zahladilo, jeste li spremni za današnji početak Osječkog ljeta kulture? :D

Veliki program ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture