SPORT

FOTO&IZVJEŠĆE: Osijek poražen od Lokomotive

Optimisti bi rekli da to nije tako loše, treneri da je utakmica bila 'prava prvenstvena', a zapravo je bila - slaba!

    Objavljeno 28.04.2018
    Alan Srčnik

    Osijek je izgubio od Lokomotive. Agilnost u nastavku utakmice je sugerirala kako mogu do preokreta, ali ta se želja nije materijelizirala. Treneri će reći kako je to bila ‘prava prvenstvena utakmica’, optimisti da to – i nije bilo tako loše, međutim, utakmica između četvrte i pete momčadi lige je zapravo bila – slaba. Osijek je ‘brljao’, Lokomotiva nije bila senzacionalno bolja, ali taman jest – za jedan gol.

    “Godine prolaze, trideseta već, čekamo titule, a ne dolaze …”, zapjevali su nogometašima Osijeka ‘slavljenici s istoka’, osječka navijačka skupina Kohorta, a u trenutku kada ni izbliza nije bilo jasno da će poluvrijeme utakmice domaći dočekati ‘u minusu’. Jer, do 30. minute i Kohortine proslave 30. rođendana, Barać i Lopa imali su dva ‘izleta’ opasnog karaktera pred gol Hendije iz Lokomotive. Prvo Lopa nije iskoristio Baraćevo dodavanje u 24., a onda je Barać Lopin ubačaj u 27. minuti čekao u zaleđu i iz nedozvoljene pozicije ‘spakovao’ gol. Niš’ koristi!

    A onda im se dogodio – Kastrati! Lokomotivino ofenzivno rješenje nije puno oklijevao na ubačaj Majera s njegove lijeve strane. Smiren i ‘hladan’ kao ‘špricer’ ušao je na vrijeme u prostor pred golom Osijeka, dočekao povratnu loptu i spremio ju u mrežu za 0-1. I naravno da je imao još koju šansu do konca prvog dijela utakmice, ali i osječka obrana zna ponešto.

    Iz prvog dijela valja zapamtiti proslavu Kohorte. Točno u 30. minuti uprizorili su umjerenu bakljadu, nastavak sinoćnje, a uz dimne bombe, bijele i plave, kao i žestoko navijanje, transparente … Zapravo, jučer se ‘nisu gasili’. Bili su istinski ’12-ti igrač’ Osijeka.

    Da se razumijemo, nije Osijek bio loš u prvom dijelu utakmice, ali je bilo manjkavosti u igri aspiranta na visoke pozicije na ljestvici. Naprosto, to nije bilo dovoljno.

    Preselili su Osječani igru u drugom dijelu u polovicu Lokomotive. Bilo je jasno kako su podigli ritam igre i brzinu protoka lopte, Zekić u igru ubacio Bočkaja … Rezultiralo je to osjetnom prijetnjom i opasnošću za gol Lokomotive, ali bila bi hereza za goste ne reći da su domaći i dalje izuzetno petljali. U tim ‘zastrašujućim rješenjima’ su često sudjelovali mladi igrači, ali je i Lopa imao svojih trenutaka, oklijevanja i slabih ubačaja.

    Na kraju, u pomanjkanju riječi, zaključak bi bio – to je to!

    NK OSIJEK s.d.d. – LOKOMOTIVA 0-1 (0-1). Stadion: Gradski vrt. Gledatelja: 4.000. Strijelci: 0-1 Kastrati 35’ (as. Majer). Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Perica (Šibenik) i Radić (Split). Žuti kartoni: Pervan 23’, Milović 31’ (Osijek), Burić 70’, Hendija 90′ (Lokomotiva). Crveni kartoni: . OSIJEK: Malenica, Barać (74’ Pušić), Mioč, Jambor, Boban, Lopa, Milović, Škorić, Grgić, Pervan (64’ Mišković), Hajradinović (46’ Bočkaj), trener: Zekić. LOKOMOTIVA: Hendija, Musa, Datković, Radonjić, Majer (82’ Krajinović), Kolinger, Kastrati (90′ Olujić), Karačić, Burić, Majstorović, Krstanović (81’ Chago), trener: Tomić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    Sjajna predstava na Zrinjevcu i pobjeda 28:23 nad Dubravom bila je dobar ispit za ono što Osječane očekuje u naredna tri mjeseca

    Rukometaši Osijeka osigurali četvrtfinale kupa

    Rukometaši Osijeka plasirali su se u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Nakon zanimljivih i borbenih 60 minuta, u kojima su gledatelji mogli Više…

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.