POLITIKA

Francuski veleposlanik Fieschi u nastupnom posjetu Osijeku

Ovo mi je prvi posjet prelijepom Osijeku. Za nas je vrlo važno da Francuska Alijansa ostane jaka, omogućujući ljudima u regiji da uče francuski jezik i o francuskoj kulturi – rekao veleposlanik Fieschi

  Objavljeno 18.06.2024
  Matija Ivanković

  Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin u ponedjeljak je u nastupni posjet primio francuskog veleposlanika Fabiena Fieschija. Glavne teme sastanka bile su gospodarstvo i kultura.

  – Ukupno je 84 projekta vrijednosti veće od 350 milijuna eura. Upoznao sam veleposlanika i s novim projektima koje planiramo, pogotovo kada govorimo o digitalizaciji, ali isto tako s gospodarskim trendovima u Osijeku. Na današnji dan imamo više od 52 500 zaposlenih u gradu Osijeku, za razliku od prije tri godine, kada je to bilo negdje oko 49 500 – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

  Veleposlaniku je ukazano i na velike investicije u infrastrukturu, poput gospodarske zone u Nemetinu, koja se dobro popunjava.

  – Dotaknuli smo se i suradnje na području kulture. U Osijeku dugi niz godina djeluje Francuska Alijansa, koju Grad Osijek podupire i s kojom dobro surađujemo. Siguran sam da će i ta suradnja se nastaviti na obostrano zadovoljstvo – poručio je Vulin.

  – Ovo mi je prvi posjet prelijepom Osijeku. Za nas je vrlo važno da Francuska Alijansa ostane jaka, omogućujući ljudima u regiji da uče francuski jezik i o francuskoj kulturi – dodao je veleposlanik Fieschi.

  Veleposlanik je u sklopu svoga posjeta Osijeku posjetio i osječko sveučilište te druge institucije.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Na vijećničko pitanje o broju upisane djece u vrtiće, gradonačelnik je izvijestio kako je upisano 370 djece više u odnosu na prethodnu pedagošku godinu

  U osječke vrtiće ove će jeseni rekordnih 3611 djece

  Rebalansom je Proračun Osječko-baranjske županije povećan s 250,60 milijuna eura na 293,70 milijuna

  Rebalansom izglasan rekordan Proračun Osječko-baranjske županije

  Mato Lukić se zahvalio Andreju Plenkoviću i Ivanu Anušiću na potpori i aktivnostima u realizaciji projekata koji su omogućili da se danas o Osječko-baranjskoj županiji govori kao o županiji koja raste i usmjerena je na budućnost

  Obilježen Dan Osječko-baranjske županije