Notice: Undefined variable: category in /home/osijeknews/public_html/wp-content/themes/osijek/single.php on line 33

Frank Ventures u Osijeku financirao 7 startupa s po 60 000 kuna

  Objavljeno 12.03.2015
  OsijekNews redakcija

  Ako ste pratili priču oko Akceleratorskog poduzetničkog kampa u Osijeku i akceleratorskog programa koji mu slijedi, možda ste primijetili da se u cijeloj priči spominje fond Frank Accelerator Venture. No, tko stoji iza svega i otkud fond u Osijeku? Otkrivaju nam suosnivači Ana Pavičić-Kaselj, Ivan Komorčec i Marijana Bošnjak.

  Frank Ventures je htio godišnje financirati 20 startupa u dva odabira (10+10) godišnje bi tada prošli kroz četveromjesečni akceleratorski program no na drugom kampu je sedam ušlo u program i to njih pet uvjetno Prema riječima organizatora, željeli su financirati 10, ali projekti nisu zadovoljili kvalitetom. Iako je izvorno zamišljeno da će u akcelerator ući 10 timova, konačna je odluka pala na njih 7, od kojih će njih 5 imati “probni rok” do 30. ožujka, u kojem će morati dostići određene ciljeve kako bi dobili moguću investiciju i nastavili akceleracijski proces navodi Netokracija.com

  600 000 kuna je iznosio fond za pobjednike drugog akceleratorskog poduzetničkog kampa u Osijeku a prijaviti su se mogli poduzetnici, start-upi i investitori iz cijelog svijeta.

  Većinski izvor financiranja startupa dolazi iz domaćih privatnih izvora. Pored toga dugoročno želimo osigurati ekvivalentno financiranje iz privatnih i javnih sredstava, gdje je Grad Osijek izdvojio 100.000 kuna svojih sredstava te je s dodatnih 10.000 kuna financirao svaki tim koji uđe u Frankov akceleratorski program. – izjavila je Ana Pavičić-Kaselj.

  Pročitajte više o Frank ventures i osnivačima na Netokracija.com


  Notice: Undefined variable: catid in /home/osijeknews/public_html/wp-content/themes/osijek/single.php on line 91

  VEZANE VIJESTI

  Uber je došao u Hrvatsku i počeo s radom u Zagrebu

  U srijedu s početkom od 12:00 sati prvih 13 000 Zagrepčana je počelo koristiti usluge najveće svjetske digitalne prijevozničke tvrtke Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE


  Notice: Undefined variable: catid in /home/osijeknews/public_html/wp-content/themes/osijek/single.php on line 163

  Danas se u Osijeku očekuje i do 30 celzijevih stupnjeva, a to je, složiti ćete se, ono što smo čekali ...

  Najzad ljeto – do 30 stupnjeva danas u Osijeku

  Grad Osijek potpisao je Ugovor o stipendiranju za 4 odgojiteljice, naziv studija je ''Škola za sutra'', a ISKRA provodi i brojne kreativne programe za poboljšanje obrazovanja djece.

  Waldorfske skupine stižu u vrtić – organiziran studij i brojni programi ISKRE

  Imali smo priliku razgovarati s voditeljem osječkog studentskog servisa Tihomirom Milinovićem koji nam je otkrio trenutnu situaciju na tržištu studentskog rada.

  STUC Osijek – neravnoteža ponude i potražnje poslova, ali uvjeti rada sve bolji