ŽIVOT

Frankovki Miraz 2015. Feravina šampionska titula u srcu Feričanaca

Ako je Frankovka, tada je iz Feravina! To se potvrdilo i na međunarodnom ocjenjivanju frankovki, na koje je pristiglo pedesetak uzoraka iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske - pišu PR-ovci, ali istinu :)

Objavljeno 30.09.2018
Alan Srčnik

Napokon Festival Frankovke u Feričancima! Ova manifestacija posebno je razveselila poznavatelje vinske scene u Hrvatskoj koji znaju da je ovo malo slavonsko mjesto poznato po frankovki i to onoj iz podruma Feravina – piše u priopćenju, a kojeg prenosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE

Da je riječ o iznimnim vinima potvrđuje još jedna šampionska titula i to ona za Frankovku Miraz 2015., osvojena upravo na prvom Festivalu Frankovke, koji je u subotu u Feričance privukao više stotina ljubitelja vina.

U konkurenciji pedesetak vrhunskih frankovki iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, međunarodni ocjenjivački žiri sastavljen od poznatih enologa i stručnjaka, najviše je bodova dao onoj iz Feravina.

„Šampionske titule osvojene na domaćem terenu imaju posebno značenje, osobito ako ih dobijete za sortu koja je nepravedno zapostavljena u Hrvatskoj, a kojoj naša vinarija pridaje iznimnu pozornost.

Brojne nagrade i narudžbe iz europskih zemalja, ali i Amerike i Meksika potvrđuju da su obje naše Frankovke – Miraz i Dika, vina iznimne kvalitete“, kaže Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Frankovka Miraz 2015. vino je rubinsko crvene boje s purpurnim odsjajem, izraženo sortnog mirisa. Okus je intenzivan, dugotrajan, fin i čist. Odležavanje u barriqueu dalo joj je poseban šarm i privlačnost. Hrast se odlično uklapa u strukturu vina, a dominira tek u naknadnom okusu kao fini začin. Ovo moćno vino izvrsno se sljubljuje uz pršute i šunke, slavonski kulen, kulenovu seku i kobasicu, ali i začinjene specijalitete iz kotlića – fiš paprikaš i čobanac, jela od divljači te riječnu ribu. Sjajno ide uz roštilj, janjetinu s ražnja, odreske, ali i zrelije kravlje i kozje sireve.

Foto: Feravino – Alma Rabadan

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dobar glas daleko se čuje, a okus dobrog vina ostaje dugo nakon kušanja... Po prvi puta u povijesti vina iz Hrvatske piju se na Karibima!

Feravino: Dobar glas daleko se čuje – sve do Kariba!

Prvi puta u povijesti vina iz Hrvatske piju se na Karibima! Jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija svijeta sada kuša okus Više…

Prekrasna dama u ružičastim tonovima i zagonetni gospodin – novi pjenušci Francesca i Grasecco koji su već oduševili tržište

Tema ovogodišnje berbe u Feravinu nikad nije bila posebnija!

Tri tima, natjecateljski adrenalin, zvuci tamburaša u pozadini i primamljivi mirisi prave slavonske trpeze – tako je bilo na berbi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje