Arhiva

Galerija likovnih umjetnosti: „Muzej za sve“

  Objavljeno 03.12.2011
  OsijekNews redakcija

  U petak, 02.12.2011. godine vodstvom kroz stalni postav za gluhe i nagluhe osobe iz udruge Dodir, uz pomoć prevoditelja za znakovni jezik.

  Nastaviti će se u ponedjeljak 05.12.2011. godine i u program uključiti učenike III. razreda Osnovne škole Franje Krežme sa kojima će predsjednik športske udruge slijepih Svjetlost, gospodin Stojan Bjelajac, razgovarati o problemima sa kojima se slijepe osobe susreću u svojim svakodnevnim aktivnostima. Djeca će moći pogledati i isprobati alate koji su pomoć slijepima. Također tu je i nekoliko vježbi kako bi sami osjetili što znači ne vidjeti. Na kraju će djeca pripremiti „taktilni“ poruci napisani breillovim pismom.

  07.12.2011. godine organizirana ja posebna radionica za slijepe osobe iz udruge Dodir, koje će kroz prilagođene aktivnosti i materijale moći same pripremiti ukrasne dekoracije za svoj dom i sjedište Udruge.

  13.12. 2011. godine Galeriji u goste dolaze korisnici Doma za psihički bolesne odrasle osobe, Osijek, koji će se angažirati oko božićnih motiva: pripremati će papirnate ukrasne vrećice za poklone i bojati staklo s dekorativnim ornamentima za svoje prostorije.

  Za Novu, 2012. godinu, mala skupina djece volontera pripremiti će jednu „slikovnicu“ za slijepe, koristeći grafičku tehniku „slijepog tiska“ i breillovo pismo.

  http://www.gluo.hr/