ŽIVOT

(GALERIJA) Pobjednik prvog dana 21. Pannonian Challengea mladi roler Jaro Frijn iz Nizozemske

Odmah prvog dana najboljeg srednje europskog festivala ekstremnog sporta pripremljen je pravi spektakl

Objavljeno 14.08.2020
Ivona Amidžić

Pobjednik prvog dana 21. Pannonian Challengea je mladi roler Jaro Frijn iz Nizozemske. Uz njega su u Osijek stigli Jacob Juul iz Danske, Joe Atkinson iz Engleske, perspektivni Diako Diaby iz Francuske i iskusni Jara Mrstny iz Češke, dok su im planove skoro uspjele pomrsiti najveće hrvatske uzdanice – Sven Buršić i Tin Hadžiomerspahić.

Obnovljeni osječki skate park i njegovi potpuno novi elementi oduševili su neustrašive rolere, a to je posebno došlo do izražaja u velikom jučerašnjem finalu Inline discipline na Pannonian Challengeu.

Odmah prvog dana najboljeg srednje europskog festivala ekstremnog sporta tako je pripremljen pravi spektakl, na kojemu su roleri u dvije kategorije pokazali najbolje što znaju u vrućem osječkom skate parku.

Poput komaraca, roleri su tako od samog jutra okupirali skate park i dokazali kako ih mjeseci bez natjecanja nisu obeshrabrili, štoviše, pokazali su da su spremniji no ikad. Inline Amater natjecanje stoga je bilo iznimno energično, a nakon svakog trika dolazili su još bolji. Međutim, pobjedu je mogao odnijeti samo jedan, a on se zove Bibi Jonathan i dolazi iz Francuske, a može se reći kako je pomeo konkurenciju, pa se drugim mjestom morao zadovoljiti David Prajz – Hrvat s njemačkom adresom, dok je treći završio mladi Varaždinac Matija Kunštek. Njima se na četvrtom mjestu pridružio i Zoltán Kőszegi iz susjedne Mađarske, a potom su sva četvorica zavrijedili nastup među 12 najboljih u velikom Inline Elite/PRO finalu.

Nakon izvrsnog uvoda, red je došao i na Inline Elite/Pro disciplinu, koja je i ove godine okupila uistinu najbolje europske rolere, koji ni u ovim izvanrednim uvjetima nisu mogli propustiti Pannonian Challengea, kako bi Osijek još jednom prometnuli u središte Inline sporta. Borba je bila žestoka i suci su imali vrlo težak zadatak, ali ipak je pobjedu naposljetku izvojevao izvrsni Nizozemac Jaro Frijn, koji se prometnuo u prvog pobjednika 21. Pannonian Challengea, a bio je za nijansu bolji od Diaka Diabyja iz Francuske, koji je završio na drugom mjestu, dok je prošlogodišnji pobjednik Joe Atkinson unatoč dobroj tehničkoj izvedbi morao prihvatiti treće mjesto. Naposljetku, suce je ipak posebno oduševila vožnja Jacoba Petersena Juula iz Danske, koji se kući vraća s nagradom za najbolji Inline trik 21. Pannonian Challengea

“Ovo je moj prvi nastup na Pannonian Challengeu i stvarno sam sretan što sam ovdje. Svi su jako dobri i ljubazni, a festival djeluje kao velika zabavna vožnja s prijateljima. Jako dugo nisam vozio na nekom natjecanju zbog pandemije koronavirusa i osjećam se savršeno pri povratku na role u ovako odličnom skate parku”, rekao je nakon preuzimanja zlatne medalje oduševljeni pobjednik Jaro Frijn, koji je bio ujedno i najmlađi natjecatelj u toj disciplini s gotovo navršenih 20 godina, ali vozi još od svoje pete godine.

Stari, svima poznati termin pokazao se kao pun pogodak, a publika je s oduševljenjem prihvatila novi virtualni doživljaj Pannonian Challengea iz udobnosti svoga doma.  Danas će im posebno pažnju zaokupiti skateri, koji kao i svake godine dolaze u snažnom sastavu – predvođeni Chrisom Khanom i Timotejom Lampe Ignjićem iz Slovenije i Slavoncem Brunom Vranićem, koji će se i ovoga puta boriti za najviše mjesto na postolju.

Pannonian Challenge sinonim je za urbanu kulturu, a urbana kultura živi grafite!

U suradnji s Udrugom Hip-Hop Osijek, u sklopu 21. Pannonian Challenge-a održavamo još jedan opaki Graffiti Session BECK’S x CHEZ 186!

U popodnevnim satima svjedočimo nastajanju novih radova jednog od najpoznatijih predstavnika street art scene CHEZ-a i Armanda El-hag Hassanna poznatog osječkog grafitera i hip-hop aktivista.

Glazbeni online program Pannonian Challengea starta u 21 sat, a od 22 glazbu puštaju Insolate i DJ Volster.

foto: Andrija Ivanković

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uz ekipe iz Osječko-baranjske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije, sudjelovale su i 3 ekipe iz zemalja regije i to Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne gore. Ukupno osam ekipa odnosno 50 učenika i učenica osnovnoškolske i srednjoškolke dobi natjecalo se u sastavljanju antenskog stupa te demonstriralo timski rad kao i vještine primjenjive u kriznim situacijama. 

7. Nacionalni CB kup za djecu i mlade u Osijeku

Hrvatski savez CB radioklubova u suradnji s CB radioklubom „Lega“ Osijek organizirao je 7. Nacionalni CB kup za djecu i Više…

24. izdanje ovog svjetski prepoznatog natjecanja će još jednom lijevu stranu obale Drave učiniti epicentrom ekstremnog sporta i nevjerojatne zabave

Pannonian Challenge i A1 Hrvatska u Osijek dovode svjetske zvijezde ekstremnog sporta i najbolju gejming zabavu

U Osijeku od 16. do 18. lipnja održava se najbolji do sad Pannonian Challenge powered by A1 na kojem će Više…

Učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozlijede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja

Održano 12. međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 01. travnja 2023. godine u OŠ Dore Pejačević u Našicama održano je 12. Međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.