Arhiva

GatorFest – festival dobrog vina

  Objavljeno 09.06.2015
  OsijekNews redakcija

  Festival GatorFest, koji svoj naziv duguje baranjskim gatorima – jedinstvenoj arhitekturi umjetnih spilja u Hrvatskoj, ove se godine održava 12. i 13. lipnja na tri lokacije.

  Prvi dan festivala se održava u petak 12.06. na SRC Bazeni u Kneževim Vinogradima kada će biti i službeno otvorenje kupališne sezone uz gledanje utakmice Hrvatska – Italija na velikom video zidu, uz bazen i sajam baranjskih vinara te neizostavne tamburaše, TS Sokoli.

  Drugi dan, u subotu 13.06., program se seli u Zmajevac. U 14h, u reformatskom surduku vas očekuje čarobni svijet umjetnosti: likovne kolonije, Mirovna grupa OAZA koja će s djecom izrađivati zmajeve, Udruga za promicanje gastroturizma Hrvatske Dekanter će slikati VINOM, Nikola Faller će izraditi monumentalnu skulpture boce i čaše za vino od slame, a surdukom će prošetati i Crvena Marta s Matijom Korvinom. Atmosferu će zagrijavati tamburaški sastavi Sokoli, Baranjski biseri, glazbeno vokalni sastav Trilium te Džuboks bend.

  U 17h, finale programa se ponovno seli, ovaj put u susjedni, katolički surduk. Ondje posjetite sajam domaćih proizvoda te sajam ”Vina s Dunava” u sklopu kojega će se nalaziti i neizostavni najduži stol vina. Na pozornici će se izmjenjivati navedeni bendovi, a za kraj večeri veliki koncert će održati Marijan Ban i Diktatori.

  Ulaz na GatorFest je besplatan!

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Dobro djelo za potrebe sugrađana pojedinci mogu učiniti ove subote!

  Akcija dobrovoljnog darivanja krvi – PORTANOVA

  Već danima izvještavamo o krađama, ali one su i dalje prisutne. Osim toga, iz policije najavljuju još jednu povećanu mjeru kontrole brzine

  POLICIJA – Krađe, oružje i pojačana mjera kontrole brzine!

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire