ŽIVOT

GČ Gornji grad: novca malo, potrebe velike

"Grad je neuredan, ne čisti se dovoljno, ne prazne se koševi, ne ulaže u uređenje, pa kada netko dođe u Osijek, primjerice od kružnog toka na Đakovštini, Županijskom ulicom prema središnjem trgu, definitivno nema dojam da je došao u jedan od najveća četiri hrvatska grada"

Objavljeno 19.02.2021
Ivona Amidžić

“Raspolažemo samo s 538 tisuća kuna, koliko nam je Grad dodijelio, što je iznimno malo obzirom na veličinu i potrebe središnje osječke gradske četvrti”, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad Antonio Lozančić u izravnom javljanju u program Radio Osijeka.

“Ovih smo dana usvojili program prioriteta za ovu godinu, a u prvom su nam planu Vijenac Josipa Kozarca, u koji nije ulagano otkako je izgrađen, nogostup u Ilirskoj ulici te parkiralište kod Osnovne škole Vladimira Becića. Gradit ćemo i drvenu sjenicu na Rekreacijskom centru Heroja Rosinjače, a pozivamo i građane da nam se jave s potrebama za postavljenje košarica za pseći i drugi otpad”, kaže Lozančić te dodaje da je svjestan da su to iznimno male intervencije u poredbi s onim što bi trebalo raditi.

“Proračuni gradskih četvrti i mjesnih odbora smanjeni su kako bi se sredstva preusmjerila na sanaciju posljedica koronakrize, pa raspolažemo tek s 538 tisuća kuna”, nastavlja Lozančić upozoravajući na nebrigu aktualne gradske vlasti ne samo za gradsko središte već i grad općenito.

Lozančić se osvrnuo na propuštenu priliku za gradnju podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, no istaknuo da se nada da ćemo s projektom ući u novo proračunsko razdoblje.

“Grad je neuredan, ne čisti se dovoljno, ne prazne se koševi, ne ulaže u uređenje, pa kada netko dođe u Osijek, primjerice od kružnog toka na Đakovštini, Županijskom ulicom prema središnjem trgu, definitivno nema dojam da je došao u jedan od najveća četiri hrvatska grada”, upozorava Lozančić. Oprimjerio je to i najnovijim vijestima uz obnovu popularne Kopike koja će očito zarastati u travu i ovoga ljeta, te dodao da se nada kako će svibanjski izbori donijeti novu i aktivniju gradsku upravu.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prošle je godine Mladforma utvrdila kako 98 ulica i trgova u gradu Osijeku nose imena muškaraca, a njih samo 6 nosi imena žena

Akcija Mladforme povodom Međunarodnog dana žena: „Ženskom stranom ulice“

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 986 osoba.

25 novopozitivnih na području OBŽ

Europski parlament će idućeg tjedna raspravljati i glasati o programu EU za zdravlje koji bi trebao pomoći nacionalnim zdravstvenim sustavima da budu spremniji za buduće izazove i pandemije.

Hrvatske europarlamentarke različito o uspješnosti vlade u provedbi cijepljenja