SPORT

GD Osijek Žito uspješno završava izazovnu godinu

"Nakon što 20 godina gotovo u Osijeku nije bilo državnog prvenstva, mi smo pod ovim teškim epidemiološkim uvjetima uspjeli primiti više od 500 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske"

    Objavljeno 23.12.2020
    Ivona Amidžić

    Gimnastičko društvo Osijek Žito, osvajanjem srebrne medalje na netom završenom Europskom prvenstvu u Mersinu (Turska) svog člana Aurela Benovića i 4. mjestom vježbom na konju s hvataljkama Roberta Seligmana – i ove godine svrstava se u najuspješnije sportske klubove u gradu Osijeku.

    Uspješni kraj izazovne godine i planove za nadolazeću godinu iznijeli su danas predstavnici Gimnastičkog društva Osijek Žito, a čestitku na postignutim rezultatima uime Grada Osijeka uputila im je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

    “Čestitke Aurelu Benoviću, čestitke Robertu Seligmanu, trenerima Mađareviću i Čulinu i cijeloj ekipi Gimnastičkog društva Osijek Žito na vrhunskim rezultatima koje postižu zadnjih godina i koje donose u naš grad. Medalje su to na koje smo mi kao Grad iznimno ponosni i zahvalni jer ovako dobru i lijepu sliku Osijeka šalju i van granica Lijepe naše zbog čega i na međunarodnoj sceni o Osijeku pričaju kao o gradu sporta. Grad Osijek je tu od prvog dana, kao podrška u svakom smislu i operativnom i financijskom”, komentirala je Žana Gamoš.

    “Ono što bih rado izdvojila je Strategija razvoja sporta na području grada Osijeka za narednih 10 godina gdje svakako podižemo u svim segmentima stepenicu, a to se dakako odnosi i na gimnastiku koja je po broju sportašica i sportaša koji svoje sportske dane provode uz ovo Gimnastičko društvo na iznimno visokoj razini. Kada je riječ o Strategiji, pošli smo uistinu s realnih postavki jer smo napravili detaljnu analizu postojećeg stanja, a nakon toga smo odredili i ciljeve za narednih 10 godina odnosno mehanizme kako ih realizirati”, dodaje.

    “Procjenjujemo, priželjkujemo i uvjerena sam da ćemo ostvariti – osam sudionika iz grada Osijeka, vrhunskih sportaša na Olimpijskim igrama, nastavljamo ulagati i u stručnost te povećavati broj profesionalnih stručnih trenera pri čemu bi u tih 10 godina došli do brojke od 120 profesionalnih trenera, naravno uz naknadu za njihov rad koju predviđamo 10 posto višu od prosjeka Republike Hrvatske”, kazala je zamjenica gradonačelnika.

    Prema njenim riječima, predviđeno je i otvaranje sportske ambulante sa sportskim dijagnostičkim centrom, ulaganje u dvorane i infrastrukturu na području grada Osijeka kao i zadržavanje i unaprjeđivanje besplatnog prijevoza sportaša za odlazak na natjecanja te besplatne liječničke preglede i besplatne termine za klubove i treninge u sportskim dvoranama grada Osijeka.

    “Mi radimo svoj dio i sretni smo imati odgovorne klubove, ali i odgovorne, vrijedne, pametne, uporne, strpljive, jednostavne i skromne sportašice i sportaše u gradu Osijeku”, poručila je Žana Gamoš.

    Na ostvarenim uspjesima čestitao je i Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, a trener Vladimir Mađarević osvrnuo se na godinu koja uskoro ostaje iza nas.

    “Ova godina je bila luda za sve. Mi smo izvukli maksimum, počevši s početkom i natjecateljskom sezonom koja je startala u Melburnu u Australiji, gdje smo bili Robert i ja, potom nastavili u Bakuu s natjecanjem koje je prekinuto u pola zbog početka pandemije u ožujku. I nakon pet mjeseci i više pauze, bez ikakavih natjecanja do Sambotela u rujnu, što je bilo prvo natjecanje u ovom dijelu polusezone. Robert je tamo bio drugi, a uslijedila je potom organizacija državnog prvenstva koje je bilo pod velikim upitnikom”, komentira Vladimir Mađarević.

    “Nakon što 20 godina gotovo u Osijeku nije bilo državnog prvenstva, mi smo pod ovim teškim epidemiološkim uvjetima uspjeli primiti više od 500 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske, na fantastičnoj razini organizirati natjecanje u tri natjecateljska prostora tijekom četiri ili pet dana. Na kraju godine, pod istim okolnostima organizirano je i Europsko prvenstvo, uz epidemiološke uvjete i filtere kontrola i testova, ali evo uspjeli smo otići i usprkos svemu napraviti povijesni rezultat, prvo kao hrvatska reprezentacija, a onda i kao GD Osijek Žito”, dodaje.

    “Aurel Benović osvojio je svoju prvu veliku medalju, srebro na Europskom prvenstvu na tlu i pridružio se sportašima prve kategorije u Hrvatskoj”, istaknuo je Mađarević dodajući da gimnastičari zaključuju godinu maksimalno, čak i iznad toga, s obzirom na organizacijske i natjecateljske kapacitete, treninge i sve okolnosti. Kad se sve zbroji i oduzme, osječki gimnastičari mogu biti zadovoljni.

    “Očekujem da će iduće godine popustiti pritisak oko korone, imamo bogate planove, a nadamo se da će biti i realizirani s obzirom na okolnosti koje nas čekaju”, zaključio je Mađarević.

    Uz čestitke i pohvale osječkim gimnastičarima, njihovim trenerima i svima iz obitelji Gimnastičkog društva Osijek Žito, ostaje tek poželjeti im da u godini koja je pred nama, sve zacrtano i ostvare.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Uz dolazak više od 500 sudionika, posebno ćemo pratiti hrvatske predstavnike, ali i aktualne prvake prošlog izdanja Austrijance odnosno djevojke Sjeverne Irske te europske dodgeball sile Englesku, Italiju, Škotsku i druge.

    EURO Dodgeball 2023: Najava Europskog dodgeball prvenstva u Osijeku

    Osijek je grad parkova, tramvaja, dobre tradicionalne hrane, prvog hrvatskog piva, grad Drave, ali i sportske aktivnosti. Posebno mjesto pod Više…

    Finalnim natjecanjima završilo je još jedno Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, tko su pobjednici i kako je to izgledalo, pogledajte u našem prilogu

    [FOTO] Uzbudljivim finalima završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu na Pampasu!

    Tmurno nedjeljno vrijeme na Streljani Pampas nije previše omelo seniorske sportaše Trap kategorije, koji su nastupali u drugom danu kvalifikacija Više…

    Subota nam je donijela finala u individualnim disciplinama, nedjelja je bila rezervirana za miješane timove, dok su jučer snage odmjerili muški i ženski timovi

    [FOTO] Juniori zatvorili Skeet disciplinu na Pampasu!

    Proteklih dana na Pampasu su se odvijala posljednja natjecanja u Skeet disciplini Europskog prvenstva u streljaštvu u gađanju glinenih meta, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.