SPORT

GD Osijek Žito uspješno završava izazovnu godinu

"Nakon što 20 godina gotovo u Osijeku nije bilo državnog prvenstva, mi smo pod ovim teškim epidemiološkim uvjetima uspjeli primiti više od 500 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske"

  Objavljeno 23.12.2020
  Ivona Amidžić

  Gimnastičko društvo Osijek Žito, osvajanjem srebrne medalje na netom završenom Europskom prvenstvu u Mersinu (Turska) svog člana Aurela Benovića i 4. mjestom vježbom na konju s hvataljkama Roberta Seligmana – i ove godine svrstava se u najuspješnije sportske klubove u gradu Osijeku.

  Uspješni kraj izazovne godine i planove za nadolazeću godinu iznijeli su danas predstavnici Gimnastičkog društva Osijek Žito, a čestitku na postignutim rezultatima uime Grada Osijeka uputila im je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

  “Čestitke Aurelu Benoviću, čestitke Robertu Seligmanu, trenerima Mađareviću i Čulinu i cijeloj ekipi Gimnastičkog društva Osijek Žito na vrhunskim rezultatima koje postižu zadnjih godina i koje donose u naš grad. Medalje su to na koje smo mi kao Grad iznimno ponosni i zahvalni jer ovako dobru i lijepu sliku Osijeka šalju i van granica Lijepe naše zbog čega i na međunarodnoj sceni o Osijeku pričaju kao o gradu sporta. Grad Osijek je tu od prvog dana, kao podrška u svakom smislu i operativnom i financijskom”, komentirala je Žana Gamoš.

  “Ono što bih rado izdvojila je Strategija razvoja sporta na području grada Osijeka za narednih 10 godina gdje svakako podižemo u svim segmentima stepenicu, a to se dakako odnosi i na gimnastiku koja je po broju sportašica i sportaša koji svoje sportske dane provode uz ovo Gimnastičko društvo na iznimno visokoj razini. Kada je riječ o Strategiji, pošli smo uistinu s realnih postavki jer smo napravili detaljnu analizu postojećeg stanja, a nakon toga smo odredili i ciljeve za narednih 10 godina odnosno mehanizme kako ih realizirati”, dodaje.

  “Procjenjujemo, priželjkujemo i uvjerena sam da ćemo ostvariti – osam sudionika iz grada Osijeka, vrhunskih sportaša na Olimpijskim igrama, nastavljamo ulagati i u stručnost te povećavati broj profesionalnih stručnih trenera pri čemu bi u tih 10 godina došli do brojke od 120 profesionalnih trenera, naravno uz naknadu za njihov rad koju predviđamo 10 posto višu od prosjeka Republike Hrvatske”, kazala je zamjenica gradonačelnika.

  Prema njenim riječima, predviđeno je i otvaranje sportske ambulante sa sportskim dijagnostičkim centrom, ulaganje u dvorane i infrastrukturu na području grada Osijeka kao i zadržavanje i unaprjeđivanje besplatnog prijevoza sportaša za odlazak na natjecanja te besplatne liječničke preglede i besplatne termine za klubove i treninge u sportskim dvoranama grada Osijeka.

  “Mi radimo svoj dio i sretni smo imati odgovorne klubove, ali i odgovorne, vrijedne, pametne, uporne, strpljive, jednostavne i skromne sportašice i sportaše u gradu Osijeku”, poručila je Žana Gamoš.

  Na ostvarenim uspjesima čestitao je i Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, a trener Vladimir Mađarević osvrnuo se na godinu koja uskoro ostaje iza nas.

  “Ova godina je bila luda za sve. Mi smo izvukli maksimum, počevši s početkom i natjecateljskom sezonom koja je startala u Melburnu u Australiji, gdje smo bili Robert i ja, potom nastavili u Bakuu s natjecanjem koje je prekinuto u pola zbog početka pandemije u ožujku. I nakon pet mjeseci i više pauze, bez ikakavih natjecanja do Sambotela u rujnu, što je bilo prvo natjecanje u ovom dijelu polusezone. Robert je tamo bio drugi, a uslijedila je potom organizacija državnog prvenstva koje je bilo pod velikim upitnikom”, komentira Vladimir Mađarević.

  “Nakon što 20 godina gotovo u Osijeku nije bilo državnog prvenstva, mi smo pod ovim teškim epidemiološkim uvjetima uspjeli primiti više od 500 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske, na fantastičnoj razini organizirati natjecanje u tri natjecateljska prostora tijekom četiri ili pet dana. Na kraju godine, pod istim okolnostima organizirano je i Europsko prvenstvo, uz epidemiološke uvjete i filtere kontrola i testova, ali evo uspjeli smo otići i usprkos svemu napraviti povijesni rezultat, prvo kao hrvatska reprezentacija, a onda i kao GD Osijek Žito”, dodaje.

  “Aurel Benović osvojio je svoju prvu veliku medalju, srebro na Europskom prvenstvu na tlu i pridružio se sportašima prve kategorije u Hrvatskoj”, istaknuo je Mađarević dodajući da gimnastičari zaključuju godinu maksimalno, čak i iznad toga, s obzirom na organizacijske i natjecateljske kapacitete, treninge i sve okolnosti. Kad se sve zbroji i oduzme, osječki gimnastičari mogu biti zadovoljni.

  “Očekujem da će iduće godine popustiti pritisak oko korone, imamo bogate planove, a nadamo se da će biti i realizirani s obzirom na okolnosti koje nas čekaju”, zaključio je Mađarević.

  Uz čestitke i pohvale osječkim gimnastičarima, njihovim trenerima i svima iz obitelji Gimnastičkog društva Osijek Žito, ostaje tek poželjeti im da u godini koja je pred nama, sve zacrtano i ostvare.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Želja je da svi sportaši završe svoje sezone

  Hrvatske odbojkašice i odbojkaši Božić slave daleko od svojih obitelji

  Božić će u Hrvatskoj i diljem Europe ove godine biti potpuno drugačiji. Hrvatske odbojkašice Sanja Gamma, Ema Strunjak, Rene Sain, Više…

  4 europska finala - ekipa i Korent i Zwicker u lovu na medalje

  Povijesni uspjeh hrvatskih gimnastičarki!

  Povijesni posao odradila je hrvatska ženska seniorska reprezentacija u sportskoj gimnastici koja je jučer na Europskom prvenstvu u Mersinu izborila Više…

  Korent: Naši dečki su nam visoko dignuli letvicu

  Seniorke u lovu na europska finala

  Nakon sjajnog uspjeha hrvatske muške reprezentacije na Europskom prvenstvu u Mersinu koja je imala 6 finala i osvojila tri srebra, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  12.kolo HTPL: KK Hermes Analitica - KK Vrijednosnice Osijek

  Hermes slavio protiv Vrijednosnica

  18.kolo HTPL: KK Gorica - KK Vrijednosnice Osijek

  KK Vrijednosnice Osijek izgubile u produžetcima od ekipe Gorice

  Prvotimac ističe kako je sretan i ponosan što će biti dio Bijelo-plavih s kojima će pokušati ostvariti najviše domete

  Mato Miloš novo pojačanje NK Osijeka: Poziv Osijeka se ne odbija!