Arhiva

Genie – aparat koji kuha ručak kraće od minute

  Objavljeno 12.05.2015
  OsijekNews redakcija

  Jedno od češćih pitanja svakodnevice zasigurno je: „Kad će više taj ručak?“. No ako pitate izraelsku tvrtku White Innovation, odgovor će uvijek biti – za manje od minutu. Naime, Izraelci su osmislili uređaj zvan Genie koji u suštini funkcionira na sličnom principu kao aparat za pravljenje kave – osim što umjesto kave pravi različita topla jela.

  Stvar funkcionira tako da priprema smjesu osušenih i zamrznutih prirodnih sastojaka u 140-gramskoj posudici, tako da im dodaje potrebne tekućine, miješa ih, trese, peče ili kuha na predviđenoj temperaturi.

  Naredbu za pravljenje odgovarajućeg jela uređaju se šalje preko pametnog telefona, odnosno odgovarajuće aplikacije. Predviđena jela u posudici imaju predviđeni rok trajanja do dvije godine.

  Kao prednost ovakvog serviranja jela Izraelci navode kako imaju priliku stvoriti seriju specifičnih proizvoda. Primjerice, u planu im je serija jela bez glutena, bjelančevina, šećera itd. A s obzirom da se uz uređaj koristi i aplikacija, plan je da jednoga dana Genie može prepoznati vaš metabolizam te da vam pomogne kako da se hranite bolje i zdravije.

  White Innovation naziva svoj uređaj tehnološkom evolucijom na polju prehrane, ali još nije spreman lansirati ga u prodaju. Genie bi se, primarno na zapadnom tržištu, trebao pojaviti tijekom 2016., a koštao bi nekoliko tisuća dolara. Jedno instant-jelo bi pak trebalo koštati koliko i do pet dolara.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari