ŽIVOT

Gezina fišijada: Ove godine dodajemo ime i Zlatka Pavoševića

Uvijek je bio prisutan na događanjima s fotoaparatom u ruci pa tako i na dosadašnjim fišijadama...

Objavljeno 07.06.2021
Ivona Amidžić

Dugoočekivana velika gastromanifestacija u Osijeku, Gezina fišijada, održat će se u lipnju, i to 20. ili 27, prenosi Glas Slavonije.

Iznova, svake godine, u Tvrđi, u spomen na Gezu Gudlina, tragično i prerano preminulog legendarnog osječkog ugostitelja, birao se “Najgori fiš”. U sjećanje na Gudlina, učitelja svim kuharima iz Slavonske Kuće, a po uzoru na njegov način života “svima svega i sve naopako”, nastavlja se tradicija.

No ove godine organizatori su odlučili istaknuti i još jedno ime: Zlatko Pavošević.

Grafičar po struci, Zlatko Pavošević je radio u Glasu Slavonije niz godina, uređivao agrarni časopis Nova Zemlja i bio dugogodišnji direktor poljoprivrednog sajma u Bizovcu. Od osnutka 2001. godine, pa sve do mirovine vodio je marketing poljoprivrednog časopisa Agro Glas, piše Agroklub.

Uvijek je bio prisutan na događanjima s fotoaparatom u ruci pa tako i na dosadašnjim fišijadama, ali je 21. veljače ove godine preminuo.

Fišijadu je najavio organizator Tomislav Barić: “Zlatko nam nedostaje i on je s nama od prve naše fišijade. Stoga smo odlučili na neki način dodati njegovo ime ovoj manifestaciji.”

Iako se na ovome neobičnom natjecanju u kuhanju omiljenog Osječkog, Slavonskog i Baranjskog tradicijskog jela od ribe službeno nagrađuje onaj “najgori”, to nipošto ne znači da posjetitelji ostanu uskraćeni kušanja odličnog, taman koliko treba “ljutkastog fiš paprikaša”.

Detaljnije informacije o samom događaju očekujemo uskoro…

foto: arhiva

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki

U sklopu tradicionalnih “Plazma sportskih igara mladih” na osječkom je srednjoškolskom igralištu jučer održan Dan sporta, prenosi Radio Osijek. Ta Više…

U cilju osiguranja optimalne protočnosti prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu, policijski službenici i jedinica prometne mladeži će upravljati prometom

Povodom blagdana svetog Antuna Padovanskog – policija regulira promet u zoni osječke Tvrđe

Povodom blagdana svetog Antuna Padovanskog danas, u nedjelju, 13. lipnja očekuju se veća prometna opterećenja u zoni osječke Tvrđe. Budući Više…

Građevinski radovi u okviru projekt "Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe’’ napreduju planirano

U Tvrđu se uskoro neće moći ući motornim vozilima

Iz Grada Osijeka stiže obavijest kako će se zbog izvođenja građevinskih radova u okviru projekta ,,Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe’’, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"U sljedeće dvije godine HŽ Putničkom prijevozu bit će isporučeno 33 nova elektromotorna vlaka...

Osječko-baranjska županija izdvojila još pola milijuna kuna za prijevoz studenata

Obavijest korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu o podjeli paketa hrane

Najava podjele paketa hrane

Monitoring terena na području Osijeka pokazao je potrebu za nastavkom provođenja tretmana suzbijanja komaraca...

Novi tretmani u sedam dijelova grada