ŽIVOT

GISKO: Predavanje “Nacionalni parkovi – najbolja američka ideja”

Objavljeno 22.03.2019
Antonela Verković

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organizira predavanje Siniše Golubapod nazivom “Nacionalni parkovi – najbolja američka ideja”, koje će se održati u petak, 5. travnja 2019.godine s početkom u 18.00 sati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. U sklopu predavanja bit će upriličeno i predstavljanje knjige “Nagovor na odvažnost : obiteljski ruda trip po američkim nacionalnim parkovima”.

U svojoj putopisno-refleksivnoj knjizi “Nagovor na odvažnost” objavljenoj u travnju 2018., autor opisuje pet putovanja diljem polovice od ukupno 60 američkih nacionalnih parkova. Autor tekstom i fotografijom progovara o tzv. Geografiji slobode – nacionalnim parkovima i divljini.

Siniša Golub magistar je znanosti upravljanja zaštićenim područjima prirode i ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda. Član je Foto kluba Čakovec, sudionik više zajedničkih i samostalnih izložbi fotografija. Američki nacionalni parkovi njegova su trajna inspiracija, mjesto nadahnuća i prostor istraživanja najboljih praksi u upravljanju zaštićenim područjima.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ako ste fascinirani paucima, veselit će vas da uskoro u Portanovu stiže i jedinstvena izložba tarantula i insekata, i to od 1. ožujka. Tarantule i insekti stižu iz cijeloga svijeta

Uskoro Izložba tarantula u Portanovi

Kao što su mnogi od vas već mogli primijetiti, privremeno je zatvorena Europa 92… A sve s ciljem otvorenja još Više…

Petaši su nedavno iz Povijesti učili o starim civilizacijama te im je ovo predavanje bilo jako zanimljivo. Naš je gost tako pred prepunom učionicom, učenicima koji su ga pozorno slušali, pričao o razvoju grobnica u vrijeme drevnih Egipćana, piramidama, faraonima Ramzesu Drugom i Tutankamonu, o posljednjem sudu i mumificiranju te o faraonki Hatšepsut.

Turistički vodič i egiptolog iz Kaira učenicima petih razreda održao dvosatno predavanje i radionicu o starom Egiptu

Osnovnu školu Jagode Truhelke u Osijeku posjetio je 24. siječnja turistički vodič i egiptolog iz Kaira, Mohamed Hatem koji je Više…

Tijekom predavanja i edukacije s učenicima se razgovaralo o opasnostima i problemima koji se mogu dogoditi ukoliko se ne pridržavamo pravila i neoprezno koristimo današnja sredstva komunikacije, odnosno društvene mreže.

Preventivne aktivnosti policije vezane uz sigurnost na Internetu

U osnovnim i srednjim školama na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom mjeseca studenog provedene su preventivne aktivnosti „Sigurnost i zaštita Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje