KULTURA

Glasaj za europsku filmsku nagradu LUX i osvoji putovanje u Europski parlament

Iskažite svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu. U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu i 4 nova naslova...

Objavljeno 24.05.2023
Darija Kovačić

Glasajte za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvojite putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati možete putem LINKA.

Iskažite svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu:

  1. Alcarràs (Carla Simón)
  2. Dani suše (Emin Alper)
  3. Blizu (Lukas Dhont)
  4. Trokut Tuge (Ruben Östlund)
  5. Will-o’-the-Wisp (João Pedro Rodrigues)

Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa – MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu i 4 nova naslova.

Dugoočekivani glazbeni klasik studija Disney Mala sirena možete pogledati u SINK i TITL verziji. Igrana verzija svima poznate priče o djevojci iz mora Ariel koja zbog ljubavi odlučuje napustiti svoj bajkoviti podvodni svijet.

Suzume je novi anime film autora Makota Shinkaijau kojeg smatraju nasljednikom Miyazakija o tinejdžerici Suzume koja slučajno otvori portal koji vodi u neobičan svijet. Taj svijet skriva veliku tajnu iz njena djetinjstva i opasnost za cijeli Japan.

Praznici na talijanski urnebesna je komedija o obitelji u kojoj će se svatko od nas prepoznati. Radnja se vrti oko Sebastiana kojeg zaručnica ohrabruje da dovede oca, frizera Salva (De Niro), na druženje sa svojom superbogatom i izuzetno ekscentričnom obitelji. Vikend se razvija u pravi “sukob kultura”.

R.M.N. Stanje nacije, novi film rumunjskog redatelja Cristiana Mungiua alegorija je netolerancije Europske Unije u kojoj radnici s periferije odlaze u središte u potrazi za europskim snom dok njihova mjesta preuzimaju potplaćeni radnici iz trećeg svijeta, a možete ga pogledati u Kino klubu kina Urania. 

Nastavljamo i s ciklusom „Mjesec našeg filma“ kojim želimo publiku podsjetiti na bogatstvo hrvatskog filmskog sadržaja u proteklih 15 godina i ukazati joj na neke od najuspješnijih i najomiljenijih filmova uz koje smo se svi razvijali, educirali, odrastali, smijali, plakali te odati počast svim članovima filmske zajednice koji su za taj uspjeh i sadržaj zaslužni.

Ne propustite pogledati ni nastavak akcije Brzi i žestoki 10, drugi dio romantične komedije Klub zadovoljnih žena: Novo poglavlje, nagrađivanu poljsku dramu Tovar te romantičnu komediju Ponovno ljubav, dok se u Kino klub seli nova drama Pjera Žalice Praznik rada.

Program Kina Urania 25.5.-31.5.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova