KULTURA

Glasaj za europsku filmsku nagradu LUX i osvoji putovanje u Europski parlament

Iskažite svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu. U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu i 4 nova naslova...

Objavljeno 24.05.2023
Darija Kovačić

Glasajte za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvojite putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati možete putem LINKA.

Iskažite svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu:

  1. Alcarràs (Carla Simón)
  2. Dani suše (Emin Alper)
  3. Blizu (Lukas Dhont)
  4. Trokut Tuge (Ruben Östlund)
  5. Will-o’-the-Wisp (João Pedro Rodrigues)

Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa – MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu i 4 nova naslova.

Dugoočekivani glazbeni klasik studija Disney Mala sirena možete pogledati u SINK i TITL verziji. Igrana verzija svima poznate priče o djevojci iz mora Ariel koja zbog ljubavi odlučuje napustiti svoj bajkoviti podvodni svijet.

Suzume je novi anime film autora Makota Shinkaijau kojeg smatraju nasljednikom Miyazakija o tinejdžerici Suzume koja slučajno otvori portal koji vodi u neobičan svijet. Taj svijet skriva veliku tajnu iz njena djetinjstva i opasnost za cijeli Japan.

Praznici na talijanski urnebesna je komedija o obitelji u kojoj će se svatko od nas prepoznati. Radnja se vrti oko Sebastiana kojeg zaručnica ohrabruje da dovede oca, frizera Salva (De Niro), na druženje sa svojom superbogatom i izuzetno ekscentričnom obitelji. Vikend se razvija u pravi “sukob kultura”.

R.M.N. Stanje nacije, novi film rumunjskog redatelja Cristiana Mungiua alegorija je netolerancije Europske Unije u kojoj radnici s periferije odlaze u središte u potrazi za europskim snom dok njihova mjesta preuzimaju potplaćeni radnici iz trećeg svijeta, a možete ga pogledati u Kino klubu kina Urania. 

Nastavljamo i s ciklusom „Mjesec našeg filma“ kojim želimo publiku podsjetiti na bogatstvo hrvatskog filmskog sadržaja u proteklih 15 godina i ukazati joj na neke od najuspješnijih i najomiljenijih filmova uz koje smo se svi razvijali, educirali, odrastali, smijali, plakali te odati počast svim članovima filmske zajednice koji su za taj uspjeh i sadržaj zaslužni.

Ne propustite pogledati ni nastavak akcije Brzi i žestoki 10, drugi dio romantične komedije Klub zadovoljnih žena: Novo poglavlje, nagrađivanu poljsku dramu Tovar te romantičnu komediju Ponovno ljubav, dok se u Kino klub seli nova drama Pjera Žalice Praznik rada.

Program Kina Urania 25.5.-31.5.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Doznati ćemo "Tko je ovdje lud" zašto netko ima a "Nit' ora nit' kopa"... u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stižu i 2 nova filmska naslova

Ponovno pitamo: Tko je ovdje lud?

Četvrtak 29. veljače u kinu Urania neće biti poseban samo zbog datuma. Na taj dan će ponovno ugostiti Kazalište Planet Više…

U novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stižu i 3 nova filmska naslova. Ožujak i početak travnja u kino Urania donose 4 nove stand up komedije!

U ožujku 4 nove predstave u kinu Urania

Ožujak i početak travnja u kino Urania donose 4 nove stand up komedije! Najnoviji stand up show jednog od začetnika Više…

Redatelj i članovi filmske ekipe prisustvovat će premijeri koja će biti održana u Kinu Urania 9. veljače u 19.30 sati

Osječka premijera trilera Igora Mirkovića “Slatka Simona”

Osječka premijera dugometražnog igranog filma „Slatka Simona scenarista i redatelja Igora Mirkovića bit će održana u Kinu Urania u petak Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Susret ugode će voditi Vlado Pest, veliki zaljubljenik u priče grada Osijeka. Gospodin Pest spaja već duži niz godina, u suradnji s Muzejom Slavonije posjetitelje s raznolikim temama o gradu, kulturi i životu.

Susret ugode u društvu Damira Doležala

Doznati ćemo "Tko je ovdje lud" zašto netko ima a "Nit' ora nit' kopa"... u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stižu i 2 nova filmska naslova

Ponovno pitamo: Tko je ovdje lud?

Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a bavi se i skladanjem filmske glazbe.  

Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo ove godine u Lisinskom