OSJEČANI

Glazbeni ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca

Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati Kićine najveće hitove

  Objavljeno 17.11.2020
  Darija Kovačić

  Sve nas je, 13. studenog 2020. godine u jutarnjim satima, iznenadila vijest da je preminuo velikan slavonske glazbe i legenda svjetskoga glasa, naš bećar i roker Kićo Slabinac.

  Epidemija koronavirusa sprječava nas da ga na posljednji počinak ispratimo onako kako bi to mi Slavonci željeli i kako iznad svega Kićo zaslužuje. No oni koji ga znaju, kažu da nam neće zamjeriti i da je Kići uvijek i za sve bila dovoljna pjesma. Pjesma od koje, i za koju, je čitav život živio.

  – Za nas glazbenike, posebice one koji su surađivali s našim Krunom, ovo je iznimno emotivan trenutak. Mi glazbenici između sebe pokrenuli smo ideju koju je prihvatio Grad Osijek i Osječko-baranjska županija koji su podržali ovaj mali, ali veličanstveni ispraćaj – započeo je obraćanje medijima Tihomir Slivka, u ime izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije najavljujući u četvrtak, 19. studenoga na Trgu Ante Starčevića u Osijeku ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca glazbom u izvedbi slavonskih i baranjskih tamburaša.

  Inicijativi osječke podružnice HGU pridružili su se, uz glazbenike iz Osijeka i glazbenici iz Đakova, Županije, Valpova, Slatine, Požege i Sopja i svi će u isto vrijeme, u vrijeme Kićinog posljednjeg ispraćaja na Krematoriju u Velikoj dvorani u Zagrebu, u 12 sati i 40 minuta, na svojim trgovima izvesti dvije skladbe.

  – Otišao je s mirisima jutra i Tamburaški rastanak, skladbe su koje ćemo svi izvesti u isto vrijeme, a glazba cijelog njegovog opusa čut će se na osječkom glavnom gradskom trgu do 21 sat gdje će na video zidu biti prikazane fotografije iz života našeg Krune – rekao je Slivka i dodao kako im se javljaju glazbenici iz cijele Hrvatske sa željom da isto učine u svojim gradovima.

  Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je suglasnost da se u svim gradovima i mjestima na području Osječko-baranjske županije održi glazbeni ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca.

  Događaji će na području županije biti organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama, pa će na osječkom trgu biti maksimalno pedeset glazbenika, pridržavajući se mjere fizičke distance i obveze nošenja maski za lice. Građani su pozvani, da također u skladu s epidemiološkim mjerama, dođu na osječku promenadu u vrijeme ispraćaja i spuste cvijet u rijeku Dravu, za one koji se na promenadi zateknu bez cvijeta, Osječko-baranjska županija pripremila je ruže koje će moći Kići u čast pustiti da plove Dravom.

  Na Trgu Ante Starčevića, s pogledom na Korzo koje je Kićo često isticao u svojim javnim istupima, tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati Kićine najveće hitove.

  Ispratimo ga dostojanstveno, štiteći svoje i zdravlje svojih najbližih, a glazbom i cvijetom pokažimo da smo mu zahvalni na svemu što je dao Slavoniji.

  Foto: arhiv

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Dođite danas u 20 sati ispred dvorane Gradski vrt

  Oproštaj od Đoleta i u Osijeku

  Danas u 20:00 sati, ispred dvorane Gradski vrt, građani Osijeka će se samoinicijativno okupiti i odati počast Đorđu Balaševiću paljenjem Više…

  Liječnici bez predaha - priznaju da toliko smrti nisu vidjeli, ali ne posustaju

  RTL-ova ekipa na COVID odjelu osječke bolnice

  U svakodnevnoj borbi protiv Korone na prvoj crti obrane nalaze se liječnici i medicinsko osoblje. No zbog sigurnosnih uvjeta kamere Više…

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.758 osoba.

  Stožer OBŽ: U zadnja 24 sata 103 novopozitivnih, preminulo 11 osoba!

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sokol Centar-regionalnog središta zdravlja

  I unatoč koroni, POST izvrstan!

  Raspisana su tri natječaja za prijam u kadetsku službu na Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu

  MORH raspisao natječaje za prijam u kadetsku službu

  "Osječki vatrogasci došli su puni energije i snage, a otišli s osmijehom na licu s područja Petrinje jer su znali da su napravili veliki i humani posao"

  Zahvala vatrogascima u čiju se budućnost svakodnevno ulaže