OSJEČANI

Glazbeni ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca

Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati Kićine najveće hitove

  Objavljeno 17.11.2020
  Darija Kovačić

  Sve nas je, 13. studenog 2020. godine u jutarnjim satima, iznenadila vijest da je preminuo velikan slavonske glazbe i legenda svjetskoga glasa, naš bećar i roker Kićo Slabinac.

  Epidemija koronavirusa sprječava nas da ga na posljednji počinak ispratimo onako kako bi to mi Slavonci željeli i kako iznad svega Kićo zaslužuje. No oni koji ga znaju, kažu da nam neće zamjeriti i da je Kići uvijek i za sve bila dovoljna pjesma. Pjesma od koje, i za koju, je čitav život živio.

  – Za nas glazbenike, posebice one koji su surađivali s našim Krunom, ovo je iznimno emotivan trenutak. Mi glazbenici između sebe pokrenuli smo ideju koju je prihvatio Grad Osijek i Osječko-baranjska županija koji su podržali ovaj mali, ali veličanstveni ispraćaj – započeo je obraćanje medijima Tihomir Slivka, u ime izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije najavljujući u četvrtak, 19. studenoga na Trgu Ante Starčevića u Osijeku ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca glazbom u izvedbi slavonskih i baranjskih tamburaša.

  Inicijativi osječke podružnice HGU pridružili su se, uz glazbenike iz Osijeka i glazbenici iz Đakova, Županije, Valpova, Slatine, Požege i Sopja i svi će u isto vrijeme, u vrijeme Kićinog posljednjeg ispraćaja na Krematoriju u Velikoj dvorani u Zagrebu, u 12 sati i 40 minuta, na svojim trgovima izvesti dvije skladbe.

  – Otišao je s mirisima jutra i Tamburaški rastanak, skladbe su koje ćemo svi izvesti u isto vrijeme, a glazba cijelog njegovog opusa čut će se na osječkom glavnom gradskom trgu do 21 sat gdje će na video zidu biti prikazane fotografije iz života našeg Krune – rekao je Slivka i dodao kako im se javljaju glazbenici iz cijele Hrvatske sa željom da isto učine u svojim gradovima.

  Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je suglasnost da se u svim gradovima i mjestima na području Osječko-baranjske županije održi glazbeni ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca.

  Događaji će na području županije biti organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama, pa će na osječkom trgu biti maksimalno pedeset glazbenika, pridržavajući se mjere fizičke distance i obveze nošenja maski za lice. Građani su pozvani, da također u skladu s epidemiološkim mjerama, dođu na osječku promenadu u vrijeme ispraćaja i spuste cvijet u rijeku Dravu, za one koji se na promenadi zateknu bez cvijeta, Osječko-baranjska županija pripremila je ruže koje će moći Kići u čast pustiti da plove Dravom.

  Na Trgu Ante Starčevića, s pogledom na Korzo koje je Kićo često isticao u svojim javnim istupima, tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati Kićine najveće hitove.

  Ispratimo ga dostojanstveno, štiteći svoje i zdravlje svojih najbližih, a glazbom i cvijetom pokažimo da smo mu zahvalni na svemu što je dao Slavoniji.

  Foto: Milan Sabic, Pixell

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zoološki vrt i dalje je otvoren za posjetitelje i obilazak uz pridržavanje epidemioloških mjera

  Ogađaju se proslave dječjih rođendana u Zoološkom vrtu Osijek

  Zbog novih okolnosti vezanih uz epidemiju koronavirusa i bolesti COVID-19, do daljnjega se odgađaju proslave dječjih rođendana u Zoološkom vrtu Više…

  Ministar je istaknuo kako se procjenjuje da škole i dalje nisu mjesta širenja zaraze

  Fuchs: Škole će ostati decentralizirane u odnosu na nove opće mjere

  Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u srijedu da će škole ostati decentralizirane u odnosu na mjere koje Više…

  Stanje u KBC-u svakodnevno se pogoršava, sve je više hospitaliziranih bolesnika i bolesnika s teškom kliničkom slikom, kao i preminulih.

  Osijek uveo nove, oštrije mjere i preporuke!

  Zbog pogoršane epidemiološke situacije za područje Osječko-baranjske županije uvode se nove, oštrije mjere i preporuke, prenosi Index. Nužne epidemiološke mjere Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Zoološki vrt i dalje je otvoren za posjetitelje i obilazak uz pridržavanje epidemioloških mjera

  Ogađaju se proslave dječjih rođendana u Zoološkom vrtu Osijek

  U ponedjeljak od 16:00 do 19:00 sati

  Dobrovoljno davanje krvi u Retfali

  Info-centar za mlade Osijek  te poziva na sudjelovanje u svojoj aktivnosti

  Osijek po tvojoj mjeri