ŽIVOT

„Go STEM sajam“ u prostorima FERIT-a Osijek

„GO STEM sajam“ sadrži mnoštvo interaktivnih radionica iz temeljnih područja (matematika, fizika) i primijenjenih inženjerskih područja (elektrotehnika, energija i očuvanje okoliša, elektronika, automatika, računarstvo i informacijske tehnologije)

Objavljeno 14.09.2021
Ivona Amidžić

U srijedu, 15. rujna 2021., od 10 do 17 sati u prostorima FERIT-a Osijek (K. Trpimira 2B) održat će se „Go STEM sajam“.

„GO STEM sajam“ sadrži mnoštvo interaktivnih radionica iz temeljnih područja (matematika, fizika) i primijenjenih inženjerskih područja (elektrotehnika, energija i očuvanje okoliša, elektronika, automatika, računarstvo i informacijske tehnologije). Voditelji radionica su nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno-matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja svih FERIT-ovih zavoda koji će polaznicima omogućiti aktivno sudjelovanje u provedbi eksperimenata, poučiti ih nekim inženjerskih vještinama te približiti primjenu novih modernih tehnologija.

„Go STEM sajam“ je još jedna od FERIT-ovih aktivnosti popularizacije zsajamnanosti usmjerena na povezivanje osnovnoškolske i srednjoškolske nastave iz STEM područja sa visokoškolskom inženjerskom nastavom.

Go STEM sajam  je aktivnost projekta ELPROS RCK u kojemu je FERIT Osijek jedan od partnera u projektu. EU projekt ELPROS RCK (referentna oznaka UP03.3.1.04.0015.) sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda prijavljenog u okviru poziva “Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računarstvo, poljoprivreda i zdravstvo“.

Detaljnije o programu i rasporedu radionica  „Go STEM sajma“ možete pronaći na poveznici:

http://labus.ferit.hr/gostem-sajam.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

180 kerovaca o kojima skrbe prikupilo hrpu robe koja do sada nije bila izložena, a koja je spremna uveseliti nekog novog!

Udruga Pobjede poziva vas na posljednji ovogodišnji second hand sajam, POSH STORE!

Iz Udruge kažu da će biti najbolji do sada, da je 180 kerovaca o kojima skrbe prikupilo hrpu robe koja Više…

WineOS osječki sajam vina, delicija i ugodnog življenja po osmi put u našem gradu a interes izlagača je veći no ikada, naglasak je na lokalnim vinarima

Iznimani interes izlagača za nadolazeći WineOS sajam

Osmo izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održat će se, već uobičajno, na samom početku godine, točnije Više…

Dokument Strategije digitalizacije temelj je za sustavno i organizirano provođenje digitalizacije upravnih tijela gradske uprave te trgovačkih društava i ustanova u većinskom vlasništvu Grada Osijeka

Grad Osijek izradio strategiju digitalizacije

Sukladno Sporazumu o poslovnoj suradnji između Grada Osijeka i Fakulteta elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, izrađena je Strategija digitalizacije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.