KULTURA

Godišnji proljetni koncert Paje Kolarića

Čuvari i čuvarice osječke tamburaške tradicije pripremili su svečanost orkestralne tamburaške glazbe

Objavljeno 28.03.2022
Ivona Amidžić

Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić održat će u utorak, 29. ožujka u zgradi Stare pekare  68. svečani godišnji proljetni koncert. Početak je u 19 sati, prenosi Radio Osijek.

Čuvari i čuvarice osječke tamburaške tradicije pripremili su svečanost orkestralne tamburaške glazbe. U programu sudjeluje 100-tinjak izvođača – Škola tambure, Juniorski i Seniorski tamburaški orkestar, Muška i Ženska vokalna skupine pod dirigentskim palicama prof. Dragutina Stiovaničevića, prof. Marka Sesara i prof. Miloša Grubića.

Glazbenu će sliku upotpuniti vokalni solisti Inga Ergotić, Željko Ergotić i Željko Lončarić Žec.

Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić najstarije je tamburaško društvo u Hrvatskoj. Smisao postojanja je gajiti i poticati ljubav prema tradicijskom instrumentu, te u tom duhu odgajati mlade članove koji pokazuju sve više volje prema tradicijskim vrijednostima, a djece koji su tamburu miljenicu tek prigrlili – ne manjka.

„S veseljem vas očekujemo kako bismo zajedno uživali u tamburama”, ističe se u pozivnici koju potpisuje predsjednik društva Denis Škugor.

foto: unspash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ako ne znate kamo biste izašli ovaj vikend, Kulturni centar Osijek za Vas je priredio još jedan bogat program u sklopu OLJK-a.

Bogata vikend ponuda na Osječkom ljetu kulture

Kulturni centar Osijek poziva Vas da ovaj vikend posjetite bogat program na kojem će biti ponešto za svakoga, večeras od Više…

Kulturni centar Osijek u dvorištu HAZU-a priprema novi koncert multikulturalnog zagrebačkog Snychronos Ansambla u sklopu OLJK-a

Spoj suvremenog i eksperimentalnog u Dvorištu HAZU-a!

Zagrebački Synchronos Ansambl sutra 10. kolovoza od 21 sat u sklopu Osječkog ljeta kulture nastupa u dvorištu HAZU-a. Osnovani su Više…

„Kulenove seke“, „Daj mi pare“, „Echo našeg bivanja“, „Šutnja“… samo su neki od hitova koji lako i zarazno ostaju u uhu - “Čvarci i kulenove seke, bolje od doktora i apoteke” / „ “Kamen, krš i maslina, kulen, šunka i slanina – nema boljeg lijeka jer je medicina narodna” …

Slavonska hip hop senzacija – Vanja i Nešvil Funk za super zabavni četvrtak na OLJK-u

Na Osječko ljeto kulture stižu nam Vanja i Nešvil Funk, izvrstan hip hop/funk projekt iz slavonske glazbene „kuhinje“ koji od Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ljetna Filmska runda u sklopu OLJK-a donosi nam projekcije kratkih filmova ljetne tematike i jedan klasik hrvatske animacije Surogat.

Klasik hrvatske animacije na terasi Kulturnog centra!

U Kozjaku u subotu u organizaciji udruge Slama počinje 16. po redu Slama Land Art Festival koji će biti fokusiran na život Nikole Tesle.

“Duh Nikole Tesle” na Slama Land Art Festivalu!

Povodm 100. obljetnice rođenja hrvatske pjesnikinje i prevoditeljice Vesne Parun večeras će se čitati njeni tekstovi u dvorištu HAZU-a.

Osijek večeras čita Vesnu Parun u dvorištu HAZU-a!