GOSPODARSTVO

Goran Marić u Osijeku je potpisao pet ugovora o darivanju nekretnina

Stanovnici Krndije, sela u Općini Punitovci, napokon mogu biti mirni u kućama u kojima žive desetljećima, a nad kojima je bilo upisano državno vlasništvo.

    Objavljeno 22.01.2019
    Antonela Verković

    Jučer su potpisani ugovori na koje se čekalo 27 godina…

    Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je u Osijeku potpisao pet ugovora o darivanju nekretnina u državnom vlasništvu jedinicama lokalne samouprave na čijem se području nekretnine nalaze i uručio jednu odluku o izdavanju isprave za upis prava vlasništva na nekretnini – piše Nacionalniportal.hr

    Preostalih 50-ak stanovnika, nekada je bilo i više od 2.500 stanovnika, od sada mogu uređivati svoje domove, moguće je i komunalno uređivanje sela, a time se stvaraju uvjeti za kvalitetniji život, baš kao i povratak bivših ili dolazak novih stanovnika ovog sela na tromeđi Našica, Osijeka i Đakova.

    Radni posjet Osječko-baranjskoj županiji ministar državne imovine Goran Marić te državni tajnik Tomislav Boban i pomoćnik ministra Leon Žulj počeli su održavanjem koordinacijskog sastanka sa županom Ivanom Anušićem i njegovim suradnicima te načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova, na komu je ministar predstavio novosti koje Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora nudi jedinicama lokalne (regionalne) samouprave, a tiču se darovanja, imovinsko-pravnih i drugih odnosa nad nekretninama. Bio je to zapravo operativni sastanak, a na pitanja nazočnih načelnika i gradonačelnika čelnici Ministarstva dali su konkretne odgovore, odnosno dogovorili način i rokove njihova rješavanja.

    Središnji dio posjeta bilo je potpisivanje Diobnog ugovora između Republike Hrvatske, Ministarstva državne imovine i Osječko-baranjske županije kojim se rješavaju imovinsko-pravni i vlasnički odnosi nad kompleksom zgrada u Županijska 4 u Osijeku ukupne površine 7.843 m². Time su stvoreni preduvjeti za njenu obnovu kao zaštićenog spomenika kulture i sjedišta OBŽ.

    Župan Anušić je istaknuo kako aktualnim rješavanjem problema u vezi nekretnina ujedno je omogućeno i pokretanje investicijskih ciklusa u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

    Osim te zgrade u središtu Osijeka, ministar je potpisao ugovor o darovanju nekretnina Gradu Đakovu (poslovna zgrada Đakovštine „Mimoza”) kao i ugovor o darovanju suvlasničkog dijela nekretnine općini Satnica Đakovačka za potrebe doma za starije i nemoćne osobe. Potpisao je i ugovor o darovanju nekretnine Općini Punitovci u svrhu provođenja programa stambenog zbrinjavanja i programa demografske obnove, kao i darovanje nekretnine Općini Bizovac u svrhu gradnje ceste u naselju Habjanovci. Osim tih ugovora o darivanju nekretnina, načelniku općine Marijanci uručio je Odluku o izdavanju isprave za upis prava vlasništva na nekretnini u naselju Črnkovci.

    Nakon 27 godina čekanja, danas smo s ministrom državne imovine Goran Marić potpisali Diobeni ugovor o prijenosu…

    Objavljuje Ivan AnušićPonedjeljak, 21. siječnja 2019.

    FOTO: Facebook (Ivan Anušić)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI