GOSPODARSTVO

GPP: Popusti tijekom ljeta za korisnike Mastercard-a i Maestro-a

Korisnici Mastercard i Maestro kartica tijekom ljetnih mjeseci ostvaruju 50 posto popusta pri kupnji karata za javni gradski prijevoz ...

  Objavljeno 11.06.2019
  Alan Srčnik

  Korisnicima usluga online plaćanja su jednostavnost i sigurnost pri korištenju najbitniji faktori građenja povjerenja prema takvom tipu plaćanja – piše i javlja službena stranica osječkog prijevoznika GPP-a.

  Smartica, prva aplikacija za mobilno plaćanje putnih karata javnih prijevoznika, konstantno se prilagođava potrebama svojih korisnika te zbog toga nudi mogućnost direktnog kartičnog plaćanja. Korisnici Mastercard i Maestro kartica tijekom ljetnih mjeseci ostvaruju 50 posto popusta pri kupnji karata za javni gradski prijevoz.

  „Gotovo pet milijardi ljudi u svijetu koristi mobilne telefone, a struka predviđa da će do 2022. u Europi biti više bezgotovinskih transakcija od onih koje podrazumijevaju gotovinu. Mastercard je predan pružanju praktičnog iskustva korisnicima, a upravo su inovacije poput Smartice konkretan primjer ostvarivanja vizije o omogućavanju plaćanja preko svakog povezanog uređaja“, istaknula je Sanja Žigić, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

  Aplikacija za bezbrižno putovanje gradskim prijevozom

  Aplikacija Smartica, koju je lansirala tvrtka A1 Hrvatska, koristi se za kupnju, aktivaciju i validaciju digitalnih prijevoznih karata. Prilikom kupnje digitalne karte unutar aplikacije korisnik dobiva potvrdu o plaćanju sa svim podacima o naplaćenom iznosu, a karta ostaje pohranjena u aplikaciji te je spremna za aktivaciju prilikom ulaska u vozilo. Podaci o svim obavljenim kupnjama kao i statusi karata dostupni su na uvid u aplikaciji u bilo kojem trenutku. Smartica je trenutno dostupna u Osijeku, Rijeci i Zadru, ali u planu je širenje u više gradova. Aplikaciju korisnici svih mobilnih operatora mogu preuzeti na servisima Google Play i Apple Store.

  Fleksibilan izbor plaćanja

  U aplikaciji je moguće plaćanje putem SMS-a, kreditnih/debitnih kartica Mastercard i Maestro te ostalih kartičnih brendova. Implementacijom mogućnosti kartičnog plaćanja, korisnicima je omogućena dodatna fleksibilnost u upravljanju izvorima plaćanja kao i bezbrižno putovanje javnim prijevozom jer nisu više opterećeni pripremanjem novčanica za kupnju karata. Opcija je to koja odgovara rastućim željama korisnika za cjelovitim digitalnim rješenjima.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Subotom je psima najkraće vrijeme vožnje ...

  GPP: Raspored za pse u tramvajima i autobusima

  GPP Osijek objavio je raspored prijevoza pasa u autobusima i tramvajima, a gdje valja pripaziti na vrijeme do kojeg je Više…

  Plastični lampioni su problematični za recikliranje zbog parafina - Korištenje staklenih lampiona jeftinije je i bolje za okoliš!

  Ukop uvodi 50% popusta na staklene lampione radi očuvanja okoliša

  Cijeli naš planet zagađen velikim količinama plastike koje stvaraju sve veći problem iz dana u dan. Što se tiče lampiona na Više…

  Vozači su OBAVEZNI postaviti oznaku DOG FRIENDLY na vidljivo mjesto :)

  Kada i u koji tramvaj i autobus GPP-a smiju psi?

  GPP piše i javlja na svojoj službenoj internetskoj stranici – kada, u koje vrijeme i u koje autobuse i tramvaje Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  'Nagradnjača': Tko prvi, njegova licenca! Javite se i osvojite jednu od 10 licenci za godinu dana besplatnog korištenja aplikacije

  MojUred – Aplikacija za digitalizaciju poslovanja za poduzetnike

  Kroz 12 sati normalno je zabilježiti 200 jedinki komaraca - Testiranje je zabilježilo više od 40.000 jedinki!

  U srijedu počinje aviotretiranje komaraca na području OBŽ – A kad Osijek dolazi na red?

  Feravino potvrdilo titulu najboljeg kada su u pitanju crna vina Slavonije!

  Syrah Miraz Feravina ponovno šampion Bonavite