GOSPODARSTVO

GPP sutra vozi ‘bespla’ – Svečanost na Trgu, sve vožnje: gratis!

Cijelo događanje odvijati će se na Trgu A. Starčevića, pod geslom „Cijeli se grad raduje novim autobusima“ ...

    Objavljeno 27.01.2019
    Alan Srčnik

    Dana 28. siječnja 2019., GPP će omogućiti besplatan javni prijevoz u svim vozilima i na svim linijama povodom svečanosti – Primopredaja 12 novih autobusa i  završetka prvog u nizu velikih projekata financiranih sredstvima EU. – piše službena stranica osječkog GPP-a.

    Podsjećamo, piše nadalje GPP na službenoj internetskoj stranici, s 28. siječnja 2019. godine u Gradskom prijevozu putnika d.o.o. završava se opsežan projekt Nabava autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek, a osnovna mu je zadaća efikasniji i pouzdaniji javni prijevoz u Osijeku.

    Nabava 12 novih niskopodnih autobusa potvrda je kontinuirane spremnosti i želje Gradskog prijevoza putnika da javni prijevoz u gradu Osijeku učini što dostupnijim svim svojim korisnicima.

    Navedenim je projektom dakle osigurano povećanje kvalitete usluge javnog prijevoza ali isto tako i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš na području grada Osijeka.

    Ukupna vrijednost ugovora za nabavu autobusa iznosi cca 20 mil HRK + PDV, od čega je iz EU fondova sufinanciran iznos od 18 mil HRK.

    Obzirom da će novi autobusi služiti čitavoj zajednici, odlučili smo naše sugrađane počastiti  posebnom probnom vožnjom, koja će biti organizirana u sklopu svečane primopredaje autobusa, 28. siječnja 2019., točno u podne!

    Cijelo događanje odvijati će se na Trgu A. Starčevića, pod geslom „Cijeli se grad raduje novim autobusima“. Započeti će prigodnim programom primopredaje autobusa, uz angažman osječke skupine Aquarel i DJ-a.

    Svaki od autobusa za ovu će priliku biti izloženi na Trgu A. Starčevića i imati će svoga kuma, koji će prisutnim građanima pripremiti razna iznenađenja. Biti će tu besplatnih krofni, toploga čaja, ulaznica za razna događanja i još puno toga, a za sve su zaslužni kumovi autobusa: Mlinar, Podravka, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo 1862, Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić, Unkom, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Azil za pse Udruge Pobjeda, NK Osijek, Karolina Osijek, Meggle Osijek i Auto Hrvatska.

    Nakon svečanog programa za sve prisutne organizirana je probna vožnja novim autobusima, na relaciji Trg A. Starčevića – Ulica Hrv. Republike – Vukovarska – Trpimirova – Europske avenije – Trg A. Starčevića.

    Od ostalih planiranih aktivnosti, izdvajamo odabir „Najmaštovitijeg autobusa“ djece iz osječkih osnovnih škola, te izvlačenje „Zlatne Butre“ za prvog putnika u novim autobusima, za kojeg je putem medija i društvenih mreža ranije objavljen natječaj.

    Također, tom će prilikom biti snimljena i milenijska fotografija, kao sjećanje na ovaj važan događaj za naš grad.

    A kako bi svi građani mogli sudjelovati u ovom događaju, za taj je dan osiguran besplatan javni prijevoz na svim linijama kojima prometuje Gradski prijevoz putnika d.o.o.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Gradu Osijeku su dodijeljena bespovratna sredstva za sufinanciranje i provedbu tri EU projekta: „OSIgurajmo im JEdnaKost 6“, „GREENERGY 2.0“ te „SMARTRIVER“

    Gradu Osijeku i osječkom GPP-u uručeni ugovori o dodijeli gotovo 380 tisuća eura za sufinanciranje europskih projekata

    Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je u prošlu subotu u Otoku održalo svečano uručivanje ugovora iz Javnog poziva Više…

    Umjesto tramvaja prometovat će autobusi, koji će duž svih dionica obje tramvajske linije koristiti postojeća tramvajska stajališta

    Do kraja kolovoza 2024. obustava tramvajskog prometa u Osijeku

    Od ponedjeljka 3. srpnja pa sve do očekivanog potpunog završetka radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture, obustavlja se sav tramvajski promet Više…

    Mole se putnici koji ne trebaju povrat preplaćenih sredstava, da za nadopunu svojih mjesečnih karata koriste GPP-ovo prodajno mjesto na Trgu LJ. Gaja i prodajna mjesta Tiska kako bi izbjegli moguće gužve na prodajnim mjestima GPP-a u Pothodniku i Remizi

    GPP objavio vrijeme i način povrata preplaćenih karata

    GPP d.o.o. obavještava sve putnike s administrativnog područja Grada Osijeka kako će od  18. siječnja 2023. godine, na prodajnim mjestima Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!

    Posao ovaj tjedan nude Tehmont-Gradnja, Obrt za ugostiteljstvo "BOTA", Studenac, Hering d.d., EMSO e-mobility solutions, pogledajte odgovara li što vašoj potrazi

    Nova otvorena radna mjesta u OBŽ