GOSPODARSTVO

GPP ‘ubrizgava’ 267.189.150,00 kuna za tramvaje

Modernizacija tramvajske infrastrukture predviđa tračnice, stajališta, tramvaje, remizu ...

  Objavljeno 09.05.2018
  Alan Srčnik

  Europska unija sufinancira približno 200.000.000,00 kuna, ostatak drugi izvori, a ukupno će 267.189.150,00 kuna biti ‘ubrizgano’ u ‘krvotok’ osječkih tramvaja tvrtke GPP, a u sklopu projekta – Modernizacija tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka.

  Rečeno je to među ostalim na konferenciji za novinstvo GPP-a, uvodnoj konferenciji u projekt, njegovu realizaciju.

  Riječ je o 2. fazi puno veće cjeline, vrijedne i 100.000.000 eura, a kojom se zapravo stvaraju pretpostavke nabavi niskopodnih tramvaja, što će zapravo ozbiljno podići razinu usluge tvrtke GPP i u perspektivi povećati broj putnika, veselih zbog novog komfora.

  Razumije se, posredno će se obnovom tramvajske pruge i kontaktne mreže povećati sigurnost putnika i vozača odmah, smanjiti troškovi održavanja, a u 3. fazi ćemo ozbiljno osjetiti napredak.

  Prvo slijedi obnova 9,5 kilometara pruge. Od Trpimirove do HEP-a, od glavnog Trga do Kanižlićeve, ali i od Lidla do Višnjevca, kao i kompletna pruga za ‘Kolodvorac’. Uključuje to i naponsku mrežu, ispravljačke stanice … i zanimljivo – novu ‘remizu’ na istočnom kraju grada, gdje bi stara, u perspektivi mogla mostati i muzej.

  Kada to sve bude dovršeno, slijedi 3. faza, ali to ne pokrivaju spomenuti novci, već novi natječaj i novi projekt unutar većeg projekta. Važno je znati da 2. faza završava 2021. godine, 3. faza dvije godine poslije.

  Foto i video: Facebook

  Modernizacija tramvajske infrastrukture

  Modernizacija tramvajske infrastrukture

  Objavljuje Gradski Prijevoz Putnika u 8. svibnja 2018