Arhiva

Grad Beli Manastir uljepšat će studenti Umjetničke akademije

  Objavljeno 30.10.2011
  OsijekNews redakcija

  – Nedavno je održan prvi sastanak, skupina od petnaestak studenata prošetala je gradom i snimila teren, a svaki od njih će do kraja prvog semestra prezentirati vlastitu ideju – kaže Edo Jurić, ravnatelj belomanastirskog Centra za kulturu, naglašavajući da intervencije nisu limitirane, dakle mogu biti u obliku oslikavanja, izrađivanja kipova ili reljefa…

  – Krajem ili nakon završetka prvog semestra komisija će izabrati najprihvatljivije rješenje – objašnjava Jurić, dodajući da je, kao neki oblik stimulacije, za najuspješnije predviđena i novčana nagrada, koja neće biti simbolična, ali ni pretjerano visoka.

  U Centru za kulturu i resornom gradskom odjelu željeli bi da ovaj projekt postane tradicionalan kako bi Belomanastirci svake godine dobili neku novu umjetničku instalaciju. “Projekt ćemo iduće godine nominirati Ministarstvu kulture”, podvlači Jurić.

  Pročelnica resornog gradskog odjela, Kornelija Pacanović-Zvečevac, naglašava kako je cilj oplemeniti prostor u kojem živimo te potaknuti Belomanastirce i prolaznike da budu osjetljiviji na gradski prostor i čuvaju ga. Na upit zašto studenti, odgovara da mladi ljudi svijet gledaju drukčijim očima, neopterećeno. Osim toga, podvlači, Beli Manastir je za većinu njih relativno nepoznata sredina pa je i mogućnost sputavanja ideja znatno manja.

  Ivica Getto – Glas Slavonije