ŽIVOT

Grad i Elektromodul nisu se uspjeli dogovoriti – od sutra ponovno naplata parkirališta

Privatni koncesionar ne prihvaća preporuku Stožera - uvjeti oko prestanka naplate parkirališta za vrijeme krize nisu prihvatljivi

Objavljeno 31.03.2020
Ivona Amidžić

Iako je Stožer civilne zaštite grada Osijeka prije tjedan dana izdao preporuku koncesionaru da se parkiranje na području grada ne naplaćuje do 23. travnja, Elektromodul je obavijestio gradsku upravu da od 1. travnja ponovno kreće s redovitom naplatom.

U priopćenju iz gradske uprave Grada Osijeka podsjećaju kako je: “Izvanredna situacija uzrokovana virusom COVID-19 dovela do nove organizacije javnog gradskog prijevoza tako da je on dostupan samo djelatnicima nužnih djelatnosti uz predočenje potvrda poslodavaca ili službene iskaznice sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.”

Zbog toga je Stožer civilne zaštite Grada Osijeka 23. ožujka donio Odluku kojom tvrtki Elektromodul, kao koncesionaru, daje preporuku da ne naplaćuje parkiranje u trajanju 30 dana, tj. barem do 23. travnja.

“Ova je preporuka izdana je kako bi se ostalim građanima omogućio jednostavniji odlazak na posao, po namirnice ili lijekove jer i dalje rade na svojim radnim mjestima, iako nisu proglašeni nužnom djelatnošću”, navode iz Grada Osijeka.

“U današnjim razgovorima koncesionara (Elektromodul) i davatelja koncesije (Grad Osijek) nije postignut sporazum jer koncesionar nije prihvatio preporuku Stožera civilne zaštite, te je davatelja koncesije obavijestio da od 1. travnja nastavlja s redovitom naplatom parkiranja”, objavili su u priopćenju iz Grada Osijeka.

Dodatno pojašnjavaju kako koncesionar sukladno Ugovoru o koncesiji ima pravo odbiti preporuku jer u Ugovoru nisu izričito definirane obaveze postupanja u nepogodama poput ove, čije posljedice sada nastoje ublažiti.

“Jednostrano istupanje iz Ugovora, radi neprihvaćanja preporuke od strane Elektromodula, ipak nije opcija za Grad Osijek jer bi prouzročilo financijsku odštetu koncesionaru u iznosu 6.500.000,00 kuna. U situaciji kada svu snagu usmjeravamo u iznalaženje sredstava za pomoć poduzetnicima i svim ostalima u potrebi, to doista nije prihvatljivo rješenje”, objašnjavaju.

foto: youtube (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Situacija se nije promijenila, sve mjere su produljene za dva tjedna pa se predlaže da se odgodi i naplata parkiranja

Grad Osijek Elektromodulu predlaže odgodu naplate parkiranja do 4. svibnja

Grad Osijek je 30. ožujka 2020. objavio vijest o naplati parkiranja u gradu Osijeku, u kojoj je istaknuto kako je Više…

Djelatnici Tržnice Osijek pokazali su visoku razinu organiziranosti sjajnom pripremom prostora u skladu s propisanim mjerama

Piližota obišao Glavnu osječku tržnicu: “Trbuh grada” odlično funkcionira

Osječke tržnice od danas su ponovno u pogonu. Glavna tržnica, na lokaciji Gajev trg 5, u cijelosti je otvorena (dakle Više…

Piližota: "Ugodno me iznenađuje vidjeti da nas još uvijek ima... Da smo zajedno, da smo ekipa koja može odgovoriti i na ovakav izazov"

Osijek ujedinjen protiv koronavirusa – Volonteri su nezamjenjiva pomoć

U usporedbi s ostalim gradovima, čak i državama, možemo reći da je Osijek prekrasan primjer kako se ljudi, i stručnjaci Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Alati koje je ovaj Zakon predvidio mogu znatno smanjiti financijske izdatke gradova i općina

Edukativna brošura za lokalne zajednice – Sve o provedbi Zakona o zaštiti životinja

Ukupan broj ozdravljenih je 2.063, a ukupan broj umrlih 103

Stožer: Potvrđen jedan novooboljeli u Hrvatskoj

Velika akcija Campus caffea - Popij jednu kavu i tako doniraj jednu kunu osječkoj Udruzi Devet Života

Humanitarka: Mačke ne smiju piti kavu, ali ova šalica kave će im svakako pomoći