ŽIVOT

Grad Osijek darivao djecu iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade i djecu iz udomiteljskih obitelji

Radosna dječja lica tako su danas upotpunila veselo blagdansko ozračje koje vlada božićnim tramvajem...

Objavljeno 20.12.2021
Ivona Amidžić

Grad Osijek organizirao je u ponedjeljak prigodnu podjelu božićnih darova za djecu iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade te djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima s područja grada. S poklon karticom u vrijednosti od 400 kuna Djed Božićnjak darivao je 281 dijete do 15 godina starosti, za što je iz proračuna izdvojeno 100 tisuća kuna.

Radosna dječja lica tako su danas upotpunila veselo blagdansko ozračje koje vlada božićnim tramvajem, a darivanju se pridružio i Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

– Drago mi je da smo danas mogli razveseliti našu djecu iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade i djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima. Novost u odnosu na prošlu godinu je da smo darovni iznos podigli za 100 kuna. Svoj djeci i njihovim obiteljima želim sretne i blagoslovljene blagdane – poručio je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je Grad Osijek socijalno osjetljiv grad te da za različite socijalne mjere i programe izdvaja preko 50 milijuna kuna, što je 10 puta više sredstava od minimalno propisanog socijalnog standarda.

Romano Kristić, pročelnik za socijalnu skrb, umirovljenike i zdravstvo istaknuo je kako je božićno darivanje djece organizirano u skladu s epidemiološkim mjerama.

– U skladu s epidemiološkim uvjetima nismo bili u mogućnosti organizirati predstavu i neki drugi način druženja. Pozvali smo roditelje da bez velikog okupljanja i gužvi omogućimo djeci darivanje, slikanje i kratko druženje s Djed Božićnjakom, a u konačnici da poklon bonove iskoriste za ono što im je najpotrebnije – rekao je Kristić.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

Povodom dana planete zemlje 20.04.2024. Održana je akcija čišćenja 3. Rezolucija Zemlja. Inicijator aktivnost je Večernji list s partnerima: Grad Više…

Obavljene su sve predradnje za učinkovitu borbu protiv komaraca, a natječaj za izvođača tretmana je u tijeku te će ugovori biti potpisani prije početka sezone

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek spreman za novu sezonu komaraca

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek i okolne općine spremni su za novu sezonu komaraca, poručio je u srijedu na Više…

Prema željama najmlađih i ove godine HŽ je odlučio organizirati veselo blagdansko putovanje na kojemu će se djeca družiti, pjevati i zabavljati se, a uskrsni Zeko razveselit će ih i darivati

Uskoro kreće Zeko-express

HŽ Putnički prijevoz od 16. ožujka ponovno organizira vožnje dječjih uskrsnih vlakova Zeko-express. U Zeko-expressu bit će organiziran zabavni program, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje