OSJEČANI

Grad Osijek osigurao božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženim sugrađanima

Božićnicu će dobiti umirovljenici s prebivalištem na području Grada Osijeka, ako im ukupna mirovinska primanja sa svim dodatcima i primitkom iz radnoga odnosa u prethodnom mjesecu ne prelaze iznos od 2.000,00 kuna.

Objavljeno 06.12.2019
Petar Tauković

Prvi potpredsjednik Gradskoga vijeća Drago Šerić sa suradnicima na današnjoj konferenciji za novinare najavio je dodjelu božićnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama te naglasio da će se isplata božićnica iz Proračuna Grada Osijeka za 2019. obavljati do 31. prosinca 2019. godine.

Božićnicu će dobiti umirovljenici s prebivalištem na području Grada Osijeka, ako im ukupna mirovinska primanja sa svim dodatcima i primitkom iz radnoga odnosa u prethodnom mjesecu ne prelaze iznos od 2.000,00 kuna. Božićnice će se isplaćivati umirovljenicima na kućnu adresu putem Hrvatske pošte.

Umirovljenike smo podijelili u 4 skupine. Najveću božićnicu u iznosu od 400 kuna dobit će oni s mirovinom do 1.000,00 kuna. U drugoj su skupini građani s mirovinom do 1.200,00 kuna i njima će se isplatiti 300 kuna božićnice, dok će 250 će dobiti umirovljenici s mirovinom do 1.700,00 kuna, a 150 kuna primit će oni s mirovinom do 2.000,00 kuna. – rekao je Šerić.

Umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu božićnice, ali se ne nalaze na Ispisu korisnika mirovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Središnje službe Zagreb, dužni su predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika Grada Osijeka do 23. prosinca 2019., ako im ukupna primanja ne prelaze 2.000,00 kuna.

Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika Grada Osijeka preuzima se i predaje u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo (Tvrđa, Ruđera Boškovića 1) ili u uredovno vrijeme gradskih četvrti i mjesnih odbora Grada Osijeka. Pri predaji popunjenog Obrasca potrebno je predočiti osobnu iskaznicu te priložiti dokaz o visini mirovine (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područne službe Osijek i/ili poslovne banke gdje primaju mirovinu), presliku Rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora (ako je primjenjivo) i dokaz o isplati iz prethodnog mjeseca.

Pročelnik Upravnoga odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo mr. sc. Romano Kristić pojasnio je da socijalno ugrožene osobe, samci ili kućanstva također ostvaruju pravo na božićnicu, ako su ujedno nositelji prava na naknadu za troškove stanovanja, ili prava na pomoć prehrane u Pučkoj kuhinji, kao i beskućnici koji koriste uslugu smještaja Caritasovog Centra za prihvat beskućnika u Osijeku.

Božićnica će se isplatiti svim socijalno ugroženim osobama, temeljem izdanog i važećeg rješenja o priznavanju navedenih prava od strane našeg upravnog odjela, ali i osobama koje podnesu zahtjev do 23. prosinca 2019., ako ispunjavaju uvjete za priznavanje prava na naknadu za troškove stanovanja, ili prava na pomoć prehrane u Pučkoj kuhinji. – rekao je Kristić i dodao da će se božićnica isplatiti beskućniku koji je smješten u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika u Osijeku temeljem popisa koji vodi Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Socijalno ugrožene osobe – nositelji prava na naknadu za troškove stanovanja, dobivat će božićnice u iznosu od 300,00 kuna na darovnim karticama Zagrebačke banke. Socijalno ugrožene osobe – nositelji prava na pomoć u prehrani dobivat će po 200,00 kuna božićnice putem darovnih kartica Zagrebačke banke koje će se uručivati u prostorijama Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo.

Desetak evidentiranih osječkih beskućnika dobit će u prostorijama Centra za prihvat beskućnika u Osijeku darovne kartice Zagrebačke banke s božićnicom u iznosu od 200,00 kuna. – dodala je pomoćnica pročelnika Romana Kovačević.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Slavljenici koji u prijavnom obrascu izraze zanimanje – bit će pozvani na zajedničku proslavu koja će se održati 13. veljače 2024. u dvorani Bells.

Poziv osječkim bračnim parovima – slavljenicima 50. godišnjice braka

Grad Osijek i ove godine na Valentinovo organizira svečani ručak za bračne parove koji slave 50. godišnjicu braka. Gradonačelnik Osijeka Više…

Besplatne ulaznice umirovljenici mogu, uz predočenje osobne iskaznice kojom se dokazuje prebivalište na području grada Osijeka i dokaza o umirovljeničkom statusu

Doček Nove godine za umirovljenike u organizaciji Grada Osijeka

I ove godine Grad Osijek za osječke umirovljenike organizira besplatan doček Nove godine, ali za razliku od prijašnjih godina za Više…

Povodom blagdana Uskrsa župan Ivan Anušić donio zaključak o isplati jednokratnih pomoći umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije

Županija dodjeljuje uskrsnice za umirovljenike

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Osječko-baranjska županija će i ove godine simboličnim novčanim iznosom darivati naše umirovljenike te im i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Organizator radionica je Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka u suradnji sa udrugama tehničke kulture. Cilj programa je korisno provođenje slobodnog vremena za trajanja proljetnih praznika

9. Proljeće u Domu tehnike

Besplatne plesne radionice karipskih plesova - Salsa, Bachata i Merengue za studente i srednjoškolce u trajanju dva mjeseca - travanj, svibanj (lipanj moguć također), početak 4.4.2024. 

P.K. Bolero – Prvi plesni korak – besplatni tečaj za studente i srednjoškolce

Učenici i nastavnici II. gimnazije Osijek već godinama grade suradnički odnos i pristup nastavi. Navedeno je potvrđeno brojim projektnim aktivnostima, izvannastavnim aktivnostima

Osječka II. gimnazija skriva tamnice i zmajeve u svojim prostorima!