ŽIVOT

Grad Osijek treću godinu zaredom nagradio 50 najboljih maturanata vozačkim ispitom

Najbolje maturante izabrale su njihove srednje škole, a uz opći uspjeh kao glavni kriterij, gledale su se i izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, pohađanje dviju škola, poput glazbene, rezultati na natjecanjima te uzorno vladanje

Objavljeno 28.06.2024
Darija Kovačić

Grad Osijek i ove je godine 50 najboljih maturanata nagradio plaćenim vozačkim ispitom, za što je u gradskom proračunu osigurano 70 tisuća eura.

Vrijednosnice od 1400 eura, koje će moći iskoristiti u osječkim autoškolama prema vlastitom izboru, maturantima je u četvrtak u OS Centru u IT parku uručio gradonačelnik Ivan Radić.

Tom prigodom istaknuo je kako Grad već treću godinu zaredom nagrađuje 50 najboljih osječkih maturanata, s tim da je ove godine iznos vrijednosnice povećan s dosadašnjih 1000 na 1400 eura.

– Najbolje maturante izabrale su njihove srednje škole, a uz opći uspjeh kao glavni kriterij, gledale su se i izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, pohađanje dviju škola, poput glazbene, rezultati na natjecanjima te uzorno vladanje. Čestitam svim maturantima na njihovim rezultatima. Ovo je dokaz da se marljivost i trud isplate, ali i poticaj da i dalje budu izvrsni – poručio je gradonačelnik Radić te zaželio maturantima uspjeh na maturi i na vozačkom ispitu.

Dodao je kako Grad Osijek kontinuirano ulaže u izvrsnost mladih, od vrtićke dobi do fakulteta, istaknuvši kako se u ovome trenutku gradi šest novih vrtića.

– Naše srednjoškolce stipendiramo s 800 eura, a studente s 1600 eura godišnje. Od ove godine uvodimo dodatnu nagradu, za najbolje učenike, mentore i odgojno obrazovne ustanove. Također smo prvi u Hrvatskoj uveli stipendiju izvrsnosti ,,Najbolje za najbolje” u iznosu od 450 eura mjesečno, od čega Grad sudjeluje s 350 eura – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je i kako je Osijek jedini veliki grad u Hrvatskoj koji je uveo besplatne radne bilježnice te ostali školski pribor za obvezne i izborne predmete. Za tu je mjeru izdvojeno 1,2 milijuna eura, a materijali će učenike osječkih osnovnih škola dočekati početkom nove nastavne godine.

Na nagradi je u ime svih maturanata zahvalio Zen Stanković, maturant 1. Gimnazije u Osijeku.

– Ova nagrada mi puno znači. Nisam očekivao da ću biti jedan od odabranih učenika i bila mi je velika čast kada sam to saznao. Vaučer ću vjerojatno iskoristiti već u rujnu. Završio sam sve razrede s odličnim uspjehom, a planiram studirati elektrotehniku na FERIT-u u Osijeku – kazao je Zen.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Najviše maturanata, njih 1.566, naravno bilo je u Osijeku. Okupili su se na prostoru Županijske ulice, tijekom dana zatvorene za promet automobila, te izveli prigodan plesni program. Plesali su držeći bijele kišobrane, odjeveni u bijele i plave majice, a ove godine - uz četiri standardne plesne točke - bio je i peti ples, i to na pjesmu Rim Tim Tagi Dim Baby Lasagne.

[FOTO] Ispraćaj maturanata uz Quadrillu i Rim Tim Tagi Dim

Točno u podne danas (24. svibnja 2024. godine) 2.454 maturanata iz 30 srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije zaplesali su Više…

Maturanti su spremni, odradili su generalne probe u školama i na gradskim trgovima. U Osijeku se ponovno vraćamo u Županijsku ulicu u kojoj će maturanti zaplesati s bijelim kišobranima i biti odjeveni u bijele i plave majice.

Maturanti se u petak u podne Quadrillom opraštaju od srednje škole

Osječko-baranjska županija ove godine po 19. put organizira ispraćaj maturanata uz plesanje Quadrille. Tim je povodom jučer (22. svibnja 2024. Više…

Od 1652 osječkih maturanata ove godine, Grad Osijek će nagraditi najboljih 50 maturanata koji će dobiti besplatni vozački ispit, odnosno vaučer u vrijednosti od sedam i pol tisuća kuna

Gradonačelnik Radić dodijelio vrijednosnice za polaganje vozačkog ispita najboljim osječkim maturantima

Kako bi poticao izvrsnost među učenicima srednjih škola Grad Osijek je ove godine nagradio 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Molimo sve građane koji su u mogućnost da se uključe u ovu akciju dobrovoljnog davanja krvi kako bi smo omogućili našem zdravstvenom sustavu da nesmetano pomaže u spašavanju ljudskih života

Dobrovoljno davanje krvi u Čepinu i Tenji

U subotu dječji program za kraj škole, a u nedjelju Portanova radi. Sezona odličnog shoppinga, teških vrećica i velikih ušteda je započela!

PORTANOVA – Sezonska sniženja su započela!

Taj maleni automobil i njegov vozač Branko Breškić 26. lipnja 1991. godine stali su na put moćnom tenku tzv. JNA-a. Slika gažanja fiće tenkom obišla je u svjeti u ušla u povijest te postala jednim od simbola Domovinskog rata u Osijeku

27.06.1991. crveni Fićo je stao ispred agresorskog tenka i postao simbol otpora