OSJEČANI

Gradonačelnik Radić donio odluku da se s po tisuću kuna nagrade najbolji osječki maturanti

„Grad Osijek mora biti Grad izvrsnosti u svim kategorijama i upravo zato želimo motivirati naše najbolje maturante da i u narednom razdoblju daju svoj maksimum"

Objavljeno 09.07.2021
Ivona Amidžić

Ovih dana će na račune najuspješnijih maturanata osječkih srednjih škola s prebivalištem na području Grada Osijeka biti uplaćeno ukupno 109 tisuća kuna. Riječ je o programu stipendiranja izvrsnosti Grada Osijeka za 2021. godinu.

„Grad Osijek mora biti Grad izvrsnosti u svim kategorijama i upravo zato želimo motivirati naše najbolje maturante da i u narednom razdoblju daju svoj maksimum u onim područjima za koja su se obrazovali. To nije samo nagrada za protekli rad ovoj generaciji maturanata nego i poticaj ostalim učenicima da ulažu u sebe i svoje znanje. Tako ćemo stvarati okruženje u kojem se rad i zalaganje u konačnici vrednuju konkretnim iznosima, što u ovom slučaju znači 1000 kuna po učeniku“, rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

Riječ je o jednokratnim stipendijama najuspješnijim maturantima 18 srednjih škola s područja Grada Osijeka. Svaka od tih škola odabrala je svoje najbolje maturante, a Grad Osijek osigurao sredstva za njihovo nagrađivanje.

Također treba reći kako je broj učenika maturanata po školama koji će dobiti ovu stipendiju određen temeljem ukupnog broja učenika maturanata u svakoj pojedinoj školi.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"U sljedeće dvije godine HŽ Putničkom prijevozu bit će isporučeno 33 nova elektromotorna vlaka...

Osječko-baranjska županija izdvojila još pola milijuna kuna za prijevoz studenata

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ Putnički promet Željko Ukić potpisali su prošli tjedan Dodatak ugovora za Više…

Panelisti su predstavili svoja iskustva studiranja na osječkom Pravnom fakultetu, nastojeći pri tome potaknuti učenike završnih razreda srednjih škola na upis nekog od studijskih program

Alumni Dan karijera PRAVOS u Osijeku

Budući studenti Pravnog fakulteta mogli su saznati sve što ih zanima o uvjetima upisa na studijske programe te mogućnostima daljnjeg Više…

Natječaj je otvoren do 21. lipnja 2021. godine

Natječaj za idejno rješenje statue (kipića, skulpture) volonterske nagrade “Učiniti nevidljivo vidljivim”

Volonterski centar Osijek raspisuje natječaj za idejno rješenje izgleda volonterske nagrade “Učiniti nevidljivo vidljivim” i poziva sve učenike Škole primijenjene Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Razgovarali smo o razvoju zelene strategije Grada Osijeka kao najzelenijeg grada u Hrvatskoj, naša je intencija da grad bude još zeleniji i da se vodimo tom politikom kako bismo radili na poboljšanju obnovljivih izvora energije i svih zelenih projekata"

Crnković: Cilj je detektirati najvažnije zelene projekte i financirati ih izvanproračunskim sredstvima

"Osnovni cilj jest pružiti mladim osobama prostor za učenje o kulturi, svemu što nas kroz kulturu spaja, ali i po čemu smo posebni i različiti"

#Osbridges – Osječki mostovi spajaju kulture

Na cijepljenje mogu doći osobe koje se cijepe prvi puta, a ne osobe koje trebaju primiti II. dozu

Cijepljenje bez prethodnog naručivanja u Osijeku 17. i 18. srpnja