SPORT

Gradonačelnik Radić izrazio dobrodošlicu hrvatskoj muškoj rukometnoj reprezentaciji

Reprezentacija se u Osijeku priprema za Europsko rukometno prvenstvo...

    Objavljeno 05.01.2022
    Ivona Amidžić

    Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija u ovom trenutku u Osijeku odrađuje završne pripreme za Europsko rukometno prvenstvo koje se odigrava u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 31 siječnja 2022. godine.

    U planu osječkih priprema je odigravanje utakmica „Croatia Cup-a“ u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt od 06. do 08. siječnja 2020. godine s reprezentacijama Rusije i Bosne i Hercegovine. U pripremi ovog turnira sudjeluju svi klubovi s područja grada Osijeka.

    Tom prigodom osječki je gradonačelnik Ivan Radić zajedno sa zamjenikom osječko-baranjskog župana Matom Lukićem primio koordinatora svih muških selekcija i proslavljenog rukometnog trenera Linu Červara, direktora svih nacionalnih reprezentacija Ivicu Udovičića, izbornika reprezentacije Hrvoja Horvata i pomoćnog trenera reprezentacije i jednog od najvećih rukometaša svih vremena Ivana Balića.

    „Reprezentacija je već sedmi puta u Osijeku. Oni ovdje više nisu gosti već domaćini, a na nama u gradskoj upravi je da im osiguramo najbolje uvjete kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće Europsko prvenstvo. Siguran sam da ondje mogu otići daleko, a nama Osječanima je najmanji problem potegnuti do Budimpešte na finale.“- izjavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, te pozvao Osječane da idućih dana napune Gradski vrt i još jednom pokažu koliko su privrženi reprezentaciji.

    „Drago mi je da je reprezentacija opet u Osijeku, što su izabrali Osijek kao svoju bazu, a mi ćemo poduzeti sve da se ovdje osjećaju dobro i poželjeti im što bolji rezultat na prvenstvu.“- rekao je zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić.

    Koordinator svih muških reprezentacija Lino Červar zahvalio je gradonačelniku Radiću na prijemu. „Našu reprezentaciju uvijek inspirira doći u Slavoniju zbog toga što prije svega dolazimo u svoju kuću, tako doživljavamo Slavoniju. Inspiriraju nas ovdje ljudi sa svojim pogledima na sport i život. Vidim da imate mlade ljude koji imaju viziju i ideju kako doći do cilja, koji imaju kreativnost i ono što se posebno osjeća kod njih da vole svoj kraj, svoj Osijek, slavonsku metropolu. Koristim priliku da čestitam gradonačelniku Radiću i njegovim suradnicima koji su primili hrvatsku rukometnu reprezentaciju na jedan poseban način.“- istaknuo je Lino Červar.

    „Imao sam tu čast da sam bio svih sedam puta ovdje, u Osijeku, i svaki put smo se odlično osjećali i vjerujem da će uskoro biti i osmi put, nema razloga da ne budemo.“- dodao je direktor reprezentacije Ivica Udovičić.

    „Osjećamo se ovdje fantastično. Osijek je opet pokazao da je grad sporta. Razumije što vrhunskom sportu treba. Osijek ima odlična promišljanja za budućnost sporta. Nadam se da će se osječka pozitivna energija proširiti na cijelu Hrvatsku. Na Europskom prvenstvu nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo, kako ste sami rekli, dizati adrenalin više nego živce i da ćemo zajedno slaviti buduće pobjede.“- zaključio je izbornik Hrvoje Horvat.

    Pomoćni trener reprezentacije i najbolji hrvatski rukometaš svih vremena Ivano Balić osječkom je gradonačelniku Radiću uručio dar reprezentacije- dres s imenom Domagoja Duvnjaka.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Nakon važne pobjede nad Sesvetama osječke rukometašice ponovno su u lovu na dva boda pomoću kojih bi bile bliže ovogodišnjem cilju

    Rukometašice Osijeka u lovu na važna dva boda

    U nedjelju je na rasporedu 21. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem Pume dočekuju ekipu Zamet iz Rijeke. Više…

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    Sjajna predstava na Zrinjevcu i pobjeda 28:23 nad Dubravom bila je dobar ispit za ono što Osječane očekuje u naredna tri mjeseca

    Rukometaši Osijeka osigurali četvrtfinale kupa

    Rukometaši Osijeka plasirali su se u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Nakon zanimljivih i borbenih 60 minuta, u kojima su gledatelji mogli Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu