ŽIVOT

Gradonačelnik Radić najavio božićnicu za oko 10 tisuća osječkih umirovljenika

Božićnice će se isplaćivati umirovljenicima s mirovinom do 2.500 kuna, a također i za 520 nositelja prava za naknadu troškova stanovanja ili prava na pomoć prehrane u pučkoj kuhinji te beskućnicima smještenim u Centru za prihvat beskućnika. Grad će osigurati i božićne darove za djecu iz socijalno potrebitih obitelji.

Objavljeno 16.11.2022
Matija Ivanković

Za isplatu božićnica osječkim umirovljenicima i socijalno potrebitim osobama u proračunu Grada Osijeka osigurano je 1,5 milijuna kuna, a isplatom će biti obuhvaćeno 10 tisuća umirovljenika, izvijestio je u srijedu osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Na konferenciji za novinare rekao je kako će se božićnice isplaćivati umirovljenicima s mirovinom do 2.500 kuna, a također i za 520 nositelja prava za naknadu troškova stanovanja ili prava na pomoć prehrane u pučkoj kuhinji te beskućnicima smještenim u Centru za prihvat beskućnika. Grad će osigurati i božićne darove za djecu iz socijalno potrebitih obitelji.

– Osječki umirovljenici su nas zadužili svojim radom, božićnica je zahvala za sve dobro i lijepo što su učinili i još uvijek čine za svoj grad. Grad Osijek kroz brojne programe želi poboljšati život sugrađanima treće životne dobi i da budu što aktivniji u zajednici. Sufinanciramo javni prijevoz, kao i rad umirovljeničkih udruga. Uređena su i tri dnevna boravka za umirovljenike, koja su dobro posjećena. Planiramo i u drugim gradskim četvrtima raditi po tom principu – poručio je gradonačelnik Radić, poželjevši umirovljenicima sretne božićne blagdane.

Umirovljenici su razvrstani u pet platnih razreda prema visini mirovine koju dobivaju, pa će najveći iznos božićnice od 400 kuna dobiti oni s mirovinom do 1.000 kuna, dok će umirovljenici s mirovinama od 1001 do 1200 kuna dobiti 300 kuna, oni s mirovinom od 1.201 do 1700 kuna, primiti će 250 kuna, oni s 1.701 do 2.000 kuna, dobiti će 150 kuna, a umirovljenici čija mirovina iznosi 2.001 do 2.500 kuna primiti božićnicu od 100 kuna. Beskućnici i nositelji prava za naknadu troškova stanovanja odnosno prava na pomoć prehrane dobit će božićnicu u iznosu od 300 kuna.

Isplate će početi početkom prosinca, putem Hrvatske poštanske banke, na kućne adrese.

Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća, podsjetio je da su umirovljenici ove godine dobili dva energetska dodatka u iznosu od 400 do 1200 kuna, kao i dva usklađenja rasta mirovina, pozdravivši ove odluke Vlade Republike Hrvatske, kao i odluku Grada o isplati božićnica.

Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, dodao je da svi koji imaju mirovinu iz dva ili više izvora, te koji rade na pola radnog vremena, ili su noviji umirovljenici, trebaju podnijeti zahtjev za isplatu božićnice, a za sve informacije i upite o ostvarivanju prava na isplatu božićnice dostupan je telefon 229-102, kao i adresa e-pošte: [email protected].

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Obavljene su sve predradnje za učinkovitu borbu protiv komaraca, a natječaj za izvođača tretmana je u tijeku te će ugovori biti potpisani prije početka sezone

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek spreman za novu sezonu komaraca

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek i okolne općine spremni su za novu sezonu komaraca, poručio je u srijedu na Više…

Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno potrebite osobe koje primaju naknadu za troškove stanovanja ili nositelji prava na pomoć u prehrani te beskućnici, i to u iznosu od 40 eura. Prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, a u iznosu od 55 eura.

U Osijeku će 10.000 umirovljenika dobiti uskrsnicu od 35 do 70 eura. Uskrsnicu će prvi puta dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine

Grad Osijek ove je godine povisio i iznos i cenzus za isplatu uskrsnica osječkim umirovljenicima, pa će umirovljenici s mirovinom Više…

Slavljenici koji u prijavnom obrascu izraze zanimanje – bit će pozvani na zajedničku proslavu koja će se održati 13. veljače 2024. u dvorani Bells.

Poziv osječkim bračnim parovima – slavljenicima 50. godišnjice braka

Grad Osijek i ove godine na Valentinovo organizira svečani ručak za bračne parove koji slave 50. godišnjicu braka. Gradonačelnik Osijeka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Europa se ujedinjuje radi potpore zdravlju bilja, bioraznolikosti i gospodarstvu. Hrvatska se pridružuje kampanji u kojoj sudjeluju 22 zemlje, uključite se i vi!

Znate li kad vam treba biljna putovnica? Hrvatska prvi put u kampanji #PlantHealth4Life!

Ravnatelji srednjih škola zahvalili se na donaciji vozila te su istaknuli "da su donirani automobili novije generacije i da će uvelike pridonijeti stručnoj izobrazbi učenika srednjih strukovnih škola automehaničara, automehatroničara, autolimara, tehničara za vozila...

Policija donirala rashodovana vozila strukovnim školama

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu