GOSPODARSTVO

Gradonačelnik Radić uručio ključeve korisnicima 68 novoizgrađenih gradskih stanova u Tenji

Višestambena zgrada, površine oko 6000 kvadratnih metara, od ukupno 68 stanova sadrži 25 garsonijera, po 15 jednosobnih i dvosobnih te 13 trosobnih stanova, a vrijedna je gotovo tri milijuna eura

    Objavljeno 07.06.2023
    Matija Ivanković

    Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u utorak je uručio ključeve i ugovore o najmu stanarima 68 novoizgrađenih gradskih stanova u Osječkoj ulici u Tenji.

    Višestambena zgrada, površine oko 6000 kvadratnih metara, od ukupno 68 stanova sadrži 25 garsonijera, po 15 jednosobnih i dvosobnih te 13 trosobnih stanova, a vrijedna je gotovo tri milijuna eura.

    – Zgradu ne čine samo zidovi, već obitelji, a one danas unose radost u novoizgrađene stanove – poručio je osječki gradonačelnik Radić i dodao kako su na području ovog, najvećeg mjesnog odbora u Osijeku, u tijeku brojna velika ulaganja.

    – Kreće izgradnja dječjeg vrtića u Tenji, a nedaleko od ove zgrade kreću i radovi na uređenju Adice, centra sportsko-rekreacijskog sadržaja. Gradit ćemo i Ulicu Tina Ujevića, u blizini je i škola s novom dvoranom, kao i novoizgrađeni Hrvatski dom. Uistinu je velik broj projekata, a posebno bih istaknuo i biciklističku stazu kroz Tenje koju ćemo graditi kroz ITU mehanizam – rekao je gradonačelnik.

    Objasnio je kako je u novim gradskim stanovima mjesečna najamnina četiri puta niža od prosječne tržišne te da Grad trenutačno raspolaže s ukupno 709 stanova u najmu, od čega se za 143 stana plaća zaštićena najamnina.

    Napomenuo je i kako je u Osijeku, kao i ostalim velikim hrvatskim gradovima, velika potreba za gradskim stanovima, a upravo će se na temu priuštivoga stanovanja uskoro održati sastanak u okviru ”Inicijative 4 grada”.

    – Zajednički tražimo modele kako bismo omogućili priuštivo i dostupno stanovanje svim našim sugrađanima u sva četiri velika grada. U Tenji je uistinu bogat sportski i kulturni život, mnogobrojne udruge ovdje djeluju, i vjerujem da će se nove obitelji brzo uključiti u mjesne aktivnosti – kazao je gradonačelnik Radić.

    Novim je tenjskim obiteljima dobrodošlicu zaželio i dugogodišnji vijećnik iz Tenje Josip Mihaljević ističući kako u Tenju doseljava sve veći broj mladih obitelji, što će se i nastaviti, uvjeren je, uz kontinuirana ulaganja u ovaj mjesni odbor.

    Uime svih novih stanara gradonačelniku je zahvalila Brankica Sardelić, samohrana majka dvoje djece, izrazivši oduševljenje novim stanom kojim je, kako je istaknula, konačno riješila svoje stambeno pitanje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Nova višestambena zgrada prva takve vrste u Čepinu će biti gotovo potpuno energetski neovisna i novi stanari neće morati plaćati račune za struju ili plin!

    Višestambena, energetski gotovo neovisna zgrada u Čepinu – prodaju se stanovi!

    U Čepinu se gradi prva višestambena zgrada od strane privatnog investitora na adresi Grada Vukovara 27. Zgrada se nalazi u Više…

    Gradi se vrtić za više od 100 djece, stanovi za socijalno potrebite u vrijednosti 21 milijun kuna, opremanje zgrade NK Slavonac...

    U Tenji će se graditi novi vrtić i rekonstruirati škola. U tijeku izgradnja višestambene zgrade i Sportskoga centra

    Prigodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Tenja osječki gradonačelnik Ivan Radić sastao se u ponedjeljak s tamošnjim vijećnicima, i to u Više…

    Radić: Izgradnja je počela u veljači ove godine i drago mi je vidjeti da napreduje planiranom dinamikom, tako da bi zgrada trebala biti gotova u proljeće 2023. godine

    Za socijalno potrebite novih 68 stanova u Tenji

    Socijalno ugrožene osobe i obitelji s područja grada Osijeka mogle bi do konca 2023. useliti u 68 novih gradskih stanova. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja