GOSPODARSTVO

Gradska blagajna u plusu, trkačka staza pri kraju…

Osijek prvi uvodi robotiku u produženi boravak osječkih osnovnih škola

  Objavljeno 14.09.2019
  Ivona Amidžić

  Gradonačelnik Ivan Vrkić danas je održao 59. sastanak radi razmatranja predloženih materijala i alata sa zamjenicima Borisom Piližotom i Žanom Gamoš te pročelnicima upravnih odjela Grada Osijeka. Na sastanku se od 17 točaka dnevnoga reda ponajprije raspravljalo o ostvarenim pozitivnim financijskim rezultatima Grada u prvoj polovici 2019. godine.

  Informacije o poslovanju predočio je pročelnik David Krmpotić prikazavši, između ostaloga, i Izvješće o izvršenju Proračuna za spomenuto razdoblje. Naime, Grad Osijek – osim što je sve svoje obveze izvršavao na vrijeme – ostvario je i višak prihoda poslovanja u iznosu od 11,5 milijuna kuna.

  Povrh gradskih financija, na današnjem dnevnom redu našla se i točka u svezi s izvođenjem radova na izgradnji biciklističke i trkačke staze na Promenadi. Riječ je o zadnjoj fazi izgradnje staze – polaganju završnoga sloja tartana, tijekom koje je podloga iznimno osjetljiva u pogledu trajnog ostavljanja tragova i potrebno joj je minimalno 48 sati da se osuši.

  Gradonačelnik je stoga obišao radove te zahvalio građanima što su ovoga puta obratili pozornost na zaštitnu ogradu i time pripomogli u uspješnom izvođenju dijela završne faze radova. Očekuje se da će radovi, s obzirom na vremenske uvjete i savjesne Osječane, završiti u planiranom roku, odnosno najduže u narednih desetak dana.

  Uz ostale razmotrene teme, kao jedna od najzanimljivijih nametnula se odluka o uvođenju robotike u produženi boravak osječkih osnovnih škola. Prema aktualnom planu, učenici će uz već postojeće aktivnosti moći sudjelovati u edukativno-zabavnim radionicama robotike koje će provoditi Osijek Software City.

  Ovom odlukom Osijek postaje prvi grad u Hrvatskoj koji svojim osnovnoškolcima, u skladu sa suvremenim obrazovnim potrebama, omogućava još kvalitetnije i sadržajnije provođenje vremena u produženom boravku.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Piližota: "Obnavljamo, unaprjeđujemo i ulažemo u infrastrukturu te na taj način podižemo kvalitetu života"

  Obilazak radova: Gornji grad, Višnjevac, Josipovac

  Građevinski radovi odvijaju se usporedno u svim dijelovima grada. Grad Osijek proračunskim je sredstvima financirao radove na rekonstrukciji nogostupa u Više…

  "Najveća je sreća imati iznadprosječne Osječane koji svoju ljubav prema sportu i ljubav prema kvalitetnijem životu u Osijeku žive 24 sata na dan"

  Novouređeno nogometno igralište i prateći objekt SC „Ante Gotovina“

  Predsjednik NK Metalac Boro Ivković i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, danas su u Gradskoj četvrti Jug II – obišli i Više…

  Gradonačelnik Ivan Vrkić izrazio je zadovoljstvo što je Osijek ponovno među najboljima

  Gradu Osijeku prestižna nagrada za kreiranje dobrog poduzetničkog ozračja

  Pored toga što je studija Svjetske banke Doing Business u EU 2018. smjestila Osijek na visoko drugo mjesto po lakoći poslovanja Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Bogati program sajamske priredbe uključuje razne radionice, prezentacije, natjecanja, priredbe, susrete...

  2. TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture (29.-30.11.)

  Posjetitelje očekuje više od 70 proizvođača domaćih proizvoda i proizvoda iz ”pušnice”

  11. Čvarak fest & Zimski vašar (30.11.) PROGRAM

  Zapošljavaju: Workforce, Comcross Croatia, Transcom WorldWide, Panturist, Staklo-dom...

  Prepoznajte veliko dok je još malo – Hrpa novih poslovnih prilika