OSJEČANI

Gradska četvrt Tvrđa mogla bi postati “osječki Manhattan”

Zoran Batnožić nam je otkrio kako se punom parom planiraju projekti koji će uvelike olakšati život građanima Gradske četvrti Tvrđa

Objavljeno 21.11.2018
Lucija Tokić

Gradska četvrt Tvrđa nastavlja s hvalevrijednim projektima kojima će se još više unaprijediti kvaliteta života stanovnika toga dijela grada.

Jedan takav projekt, koji je već ranije predstavljen javnosti, je izgradnja Ivaninog trga na Vijencu Ivana Meštrovića. Pothvat je to vrijedan 1,6 milijuna kuna, a koji će omogućiti sugrađanima da se ugodnije osjećaju u svome kvartu kroz estetsko osvježenje tog prostora. Izgradnja se odvija u nekoliko etapa. Prva etapa bi trebala biti gotova do kraja ove godine. U razgovoru nam je predsjednik Gradske četvrti Tvrđa, Zoran Batnožić , rekao kako se tijek izvođenja radova odvija po planu i u skladu s proračunom, ali ono što će zasigurno otežavati radove su nadolazeće vremenske (ne)prilike.

Gradska četvrt Tvrđa kontinuirano skrbi o potrebama svojih sugrađana pa je tako i prepoznata važnost ulaganja u obrazovanje i pružanja podrške u svladavanju tehnoloških zahtijeva današnjice s kojima se susreću mladi i djeca u svojoj “digitaliziranoj” svakodnevici.

– U sklopu Udruge Možemo, od prikupljenih donacija uspjeli smo realizirati kupnju 3D printera za OŠ Vijenac. Osim što smo donirali printer, organizirali smo edukaciju za 40 učenika koji su, podijeljeni u dvije skupine, naučili kako se služiti takvom vrstom printera. Potom, u planu nam je donirati dronove toj školi te isto tako s učenicima proći kroz edukaciju – rekao je Batnožić.

– Osim navedenoga, imamo još velikih planova, jedan od njih je da Drvljanik dobije otvorenu besplatnu i najbržu internetsku mrežu. U planu nam je i sređivanje nadstrešnice na zgradi gradske četvrti, asfaltiranje i uređenje parkirališta Dječjeg vrtića… – naveo je Batnožić

foto: YouTube (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Radimo...ma šalim se, zabavljamo se kao nikad", napisao je Mario

Mario Roth priprema novo glazbeno iznenađenje

Nakon plesa slijedi Milenijska fotografija - maturanti će tijelima ispisati riječ "LIKE"

Sutra točno u podne 1374 osječkih maturanata pleše Quadrillu

U Riječnoj školi djeca će na terenskoj nastavi učiti o važnosti očuvanja prirode i zaštite okoliša

U Sarvašu otvorena Riječna škola