KULTURA

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira kreativne utorke

Na njima će se od knjiga, koje su, nažalost, uništene i više se ne mogu koristiti za svoju prvobitnu namjenu, stvarati razni ukrasni i uporabni predmeti...

Objavljeno 13.10.2020
Ivona Amidžić

Ove godine obilježen je 50. Dan planeta Zemlje, trenutak u godini kada se milijuni ljudi udružuju kako bi upozorili na potrebu bolje zaštite planeta na kojem živimo.

Taj globalni pokret potreban je svima i neophodan je na svim razinama, kako bismo zajedno pokrenuli odvažne i odlučne mjere s ciljem zaštite planeta Zemlje. Motiv je to bio i za moto Razlistaj se! kojim se svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozivaju da svoje programe posvete planetu Zemlji.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek inspirirana ovogodišnjom temom Mjeseca hrvatske knjige u organizira kreativne utorke na kojima će se od knjiga, koje su, nažalost, uništene i više se ne mogu koristiti za svoju prvobitnu namjenu, stvarati razni ukrasni i uporabni predmeti.

U utorak, 13. listopada u vremenu od 17.00 do 19.00 sati održat će se radionica na kojoj će se tzv. bookfolding tehnikom izrađivati ukrasi za prostor, a 20. listopada, također u vremenu od 17.00 do 19.00 sati izrađivat će se nakit od uništene knjižnične građe te raznih predmeta koji se u ovo doba godine mogu pronaći u prirodi.

Raspored događanja tijekom mjeseca listopada i Mjeseca hrvatske knjige 2020. može se pronaći na službenim mrežnim stranicama Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Više informacija može se dobiti na odjelu za rad s djecom i mladima na broj telefona 031/211-233 ili na e-mail: [email protected].

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Radionice su zamišljene kao neformalni susret i druženje te su namijenjene mladim kreativcima, skepticima i istraživačima koji vole s dozom sumnje propitivati svijet...

Još jedan set Ljetnih radionica kritičkog mišljenja u Gisko

Udruga za rad s mladima Breza i Klub mladih Lonac u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek organizira još Više…

Tijekom šest tjedana radionica i izložbi mališane će voditi likovne pedagoginje, a na putovanju kroz svijet umjetnosti razvijat će dječji kreativni potencijal, zanimanje i ljubav prema likovnosti

Ljetni atelje – Muzej likovnih umjetnosti nastavlja s ljetnim radionicama

Muzej likovnih umjetnosti, nakon stanke zbog poštivanja uputa Stožera civilne zaštite i poštivanja epidemioloških mjera u svrhu prevencije širenja pandemije Više…

Ne rade sve jednako, ali donosimo sve informacije kako i kada ih posjetiti

Od danas u Gisku ponovno otvorene čitaonice

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek obavještava javnost da će od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine biti ponovno otvorene za sve korisnike Studijska čitaonica i čitaonica Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Važna i značajna multimedijska izložba biti će svečano otvorena u povodu obilježavanja 29. Obljetnice ustroja 130. brigade Hrvatske vojske kojoj je udarna snaga bila Čepinska bojna – Veprovi.

Svečano otvorenje izložbe o agresiji na Osijek 23. listopada u Hrvatskom domu Čepin

Jedan od osnovnih izazova za jačanje turističke razmjene između Mađarske i Hrvatske upravo je jezična barijera, stoga projekt ima za cilj povećanje tijeka informacija između medija i turističkog i kulturnog sektora u Osječko-baranjskoj županiji i Županiji Baranja, s naglaskom na promociju i informiranje o kulturnim i turističkim događanjima.

Uspješno održana konferencija projekta “Manjine kao mostovi između zajednica”

Prije svega namijenjena je osobama treće životne dobi – trajno ili privremeno nepokretnim i teško pokretnim osobama, osobama s invaliditetom te osobama koje su u samoizolaciji ili izolaciji uzrokovanom virusom "SARS – CoV-2"

Knjižnica na kućnom pragu