ŽIVOT

Gradsko vijeće Grada Osijeka dalo suglasnost za prodaju zgrade dječjeg vrtića Zvončić Općini Čepin

Općina Čepin kupovinom zgrade dobiva mogućnost proširiti i obnavljati zgradu prijavama na natječaje za dobivanje financijskih sredstava iz EU fondova

Objavljeno 24.02.2020
Ivona Amidžić

Gradsko vijeće Grada Osijeka danas je dalo suglasnost Dječjem vrtiću Osijek za prodaju zgrade Podcentra Zvončić Općini Čepin.

Vlasnik zgrade Podcentra Zvončić u Čepinu u kojoj se provodi skrb o djeci predškolske dobi za djecu iz Općine Čepin je Dječji vrtić Osijek, a namjeravali su ju prodati Općini Čepin. Upravno vijeće Dječjeg vrtića Osijek na sjednici održanoj 4. veljače 2020. donijelo je Odluku o prodaji Podcentra Zvončić u Čepinu Općini Čepin te su sukladno odredbama statuta tražili suglasnost za raspolaganje odnosno prodaju nekretnine u svom vlasništvu.

Gradonačelnik Grada Osijeka je 13. veljače 2020. donio zaključak o utvrđivanju Prijedloga Odluke o davanju suglasnosti Dječjem vrtiću Osijek za prodaju zgrade Podcentra Zvončić Općini Čepin te je dostavio Prijedlog Odluke Gradskome vijeću Grada Osijeka na razmatranje i donošenje.

Sukladno navedenome Gradsko vijeće Grada Osijeka danas je dalo suglasnost za prodaju zgrade Općini Čepin.

Rasterećenje Dječjeg vrtića Osijek

Dječji vrtić Osijek u svom sastavu ima 27 objekata u kojima provodi skrb o djeci predškolske dobi te je u prethodnoj godini bilo upisano oko 2900 djece.

Prodaja zgrade Podcentra Zvončić u Čepinu inicirana je iz razloga što Ministarstvo znanosti i obrazovanja unutar nekoliko godina inzistira na podjeli Dječjeg vrtića Osijek na više ustrojstvenih jedinica. Ustroj velikog mega centra odstupa od Državnog pedagoškog standarda te je želja Dječjeg vrtića Osijek da se jednim dijelom rastereti pružanja navedene usluge na taj način opravdana.

Općini Čepin ovim postupkom omogućuje se osnivanje vlastite predškolske ustanove za skrb o djeci te će kupovinom zgrade postati vlasnici i imati mogućnost proširiti i obnavljati zgradu prijavama na natječaje za dobivanje financijskih sredstava iz EU fondova.

Upravni odjel za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose Grada Osijeka nakon provedenog postupka nabave pribavio je procjembeni elaborat tržišne vrijednosti nekretnine u kojoj se nalazi Podcentar Zvončić.

Procjembenim elaboratom procijenila se tržišna vrijednost zgrade koja iznosi 3.430.000,00 kuna. Dječji vrtić Osijek i Općina Čepin utvrdit će uvjete i način prodaje nekretnine u ugovoru o kupoprodaji.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Obavljene su sve predradnje za učinkovitu borbu protiv komaraca, a natječaj za izvođača tretmana je u tijeku te će ugovori biti potpisani prije početka sezone

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek spreman za novu sezonu komaraca

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek i okolne općine spremni su za novu sezonu komaraca, poručio je u srijedu na Više…

Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno potrebite osobe koje primaju naknadu za troškove stanovanja ili nositelji prava na pomoć u prehrani te beskućnici, i to u iznosu od 40 eura. Prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, a u iznosu od 55 eura.

U Osijeku će 10.000 umirovljenika dobiti uskrsnicu od 35 do 70 eura. Uskrsnicu će prvi puta dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine

Grad Osijek ove je godine povisio i iznos i cenzus za isplatu uskrsnica osječkim umirovljenicima, pa će umirovljenici s mirovinom Više…

Uz manifestacijski i kulturni turizam Čepin sada ima i zdravstveni turizam. Oba projekta imaju za cilj gospodarski ojačati regiju i pridonijeti pozicioniranju Slavonije na gospodarskoj, medicinskoj i turističkoj karti Hrvatske, Europe i svijeta.

[FOTO] Saznali smo koja će biti najpoželjnija destinacija u 2024. godini: Materra i Priora, imena koja treba zapamtiti

Luksuz, prekrasan dizajn, udoban krevet i pogled u bespuće koje će Vas, dok doručkujete s ljubavlju i pažnjom osmišljenu deliciju, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka