ŽIVOT

Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki

"Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

Objavljeno 16.06.2021
Ivona Amidžić

U sklopu tradicionalnih “Plazma sportskih igara mladih” na osječkom je srednjoškolskom igralištu jučer održan Dan sporta, prenosi Radio Osijek. Ta sportsko-edukativna manifestacija okuplja osnovnoškolce nižih razreda iz cijele Hrvatske koji se natječu u 10 sportova.

U utorak su u Osijeku održana natjecanja u graničaru i atletici, a kako je u ime organizatora napomenula Irina Čulinović, najbolji “mali sportaši” plasirat će se na završnicu Dana sporta koja se održava u srpnju u Splitu: “Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina. To je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi kroz koju je tijekom svih ovih godina prošlo više od 2 milijuna djece”, rekla je Čulinović i osvrnula se na proteklu godinu i epidemiološke mjere tijekom kojih je bilo iznimno teško organizirati natjecanja: “Teško je i zamisliti koliko je teško i izazovno bilo u proteklih godinu dana realizirati sva ova natjecanja u gradovima pridržavajući se epidemioloških mjera. Unatoč svemu smo uspjeli u tome i više od 70.000 djece je prošlo kroz različite aktivnosti.”

Osnovnoškolci su se jučer u Osijeku borili u za plasman na Državnu završnicu koja će se održati sredinom srpnja u Splitu gdje će mali amaterski sportaši imati priliku družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno. Sportovi u kojima će se natjecati su: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60 m.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

foto: unspalsh

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Naši će se najmlađi sugrađani imati priliku ogledati u zanimljivim štafetnim igrama, bit će tu plivanja,  skakanja, balona, utrka plamenaca… Smijeh i zabava zagarantirani!

Zdravko je krenuo – Zdravkova vodena avantura

Ovog je mjeseca GSSR “Sport za sve” Osijek, u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Osijeka, u sklopu akcije “Zdravko Više…

Nikad bolji hedonistički vikend u Slavoniji i Baranji! - Definitivno je ovogodišnji pobjednik među manifestacijama na istoku Hrvatske

Zbog rekordnog broja posjetitelja – HeadOnEast postao najveća manifestacija Osječko-baranjske županije

Četvrto izdanje dvodnevnog festivala hedonizma pod nazivom Kraljevski HeadOnEast definitivno je ovogodišnji pobjednik među manifestacijama na istoku Hrvatske. Više od Više…

Sezona kupova i ekipnih prvenstava Hrvatske u atletici, počela je prošlu srijedu 14. rujna, čast da ju otvore imali su kadeti...

Pet Slavonaca brani naše boje u Češkoj!

Za kadetske selekcije atletskih klubova prošlu srijedu 14. rujna počela je sezona kupova i ekipnih prvenstava Hrvatske, ASK Slavonija-Žito imala Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša