ŽIVOT

Grupa građana Stadionskog naselja poslala pismo gradonačelniku Radiću

"Stanovnici Stadionskog naselja nemaju nikakvu informaciju o daljnjem razvoju, vremenskim okvirima, planovima za uređenje komunalne, vodovodne i kanalizacijske infrastrukture i uopće kakve su perspektive"

Objavljeno 30.04.2022
Ivona Amidžić

Grupa građana Stadionskog naselja u okviru Gradske četvrti Novi grad u Osijeku inicirala je obraćanje pismom gradonačelniku grada Osijeka Ivanu Radiću, a kako bi se razgovaralo o perspektivama razvoja tog gradskog, desetljećima infrastrukturno zapuštenog naselja.

Građani su svojim potpisima od gradonačelnika zatražili sastanak koji bi se trebao održati do sredine svibnja 2022., a za kontakt s gradskom upravom zadužili Ivana Zrnu, predsjednika Demokratskog HSS-a Osijek, s još nekoliko članova izaslanstva.

U prilogu donosimo pismo gradonačelniku grada Osijeka Ivanu Radiću.

“Poštovani Gradonačelniče,

Na inicijativu grupe građana, stanovnika Stadionskog naselja u okviru Gradske četvrti Novi grad, u srijedu 27. travnja 2022. godine održan je sastanak na kojemu se razgovaralo o perspektivama razvoja naselja. Infrastrukturno naselje je desetljećima zapušteno i tek prije nekoliko godina izgradnjom pristupne ceste, dijela rasvjete i nadvožnjaka preko zaobilaznice donekle se normalizirao život stanovnika. Također, naselje je postalo područje interesantno poduzetnicima te je u planu izgradnja i novih stambenih objekata. Već sada u Stadionskom naselju posluju četiri tvrtke koje upošljavaju približno 250 radnika i koji svakodnevno dolaze na posao.

Ujedno stanovnici Stadionskog naselja od Gradske četvrti i Grada Osijeka nemaju nikakvu informaciju o daljnjem razvoju, vremenskim okvirima, planovima za uređenje komunalne, vodovodne i kanalizacijske infrastrukture i uopće kakve su perspektive te kako će se reflektirati na kvalitetu života u naselju. K tomu dodajemo informaciju da je Programom prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Gradske četvrti Novi grad za 2022. u stavci „Javna rasvjeta“ predviđeno postavljanje javne rasvjete na 6 postojećih drvenih stupova u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Budući da će u Stadionskom naselju povećava broj stanovnika i velik je interes privrednih subjekata ta poslovanje te da je potrebno osigurati kvalitetu života primjerenu gradskim uvjetima, pozivamo gradonačelnika grada Osijeka Ivana Radića da sa svojim stručnim službama stanovnicima Stadionskog naselja predstavi perspektive razvoja naselja i informira nas o planovima, a kako se stihijski i bez suradnje sa stanovnicima ne bi i dalje stvarala zona posve neprimjerena urbanim uvjetima života.

Predlažemo da se uvodni sastanak održi do sredine mjeseca svibnja 2022., a za što delegiramo Ivana Zrnu sa suradnicima.

Vjerujemo da će te se odazvati inicijativi građana Stadionskog naselja s ciljem jednakomjernog razvoja svih dijelova grada Osijeka.”

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iločke zidine su najveći i najbolje očuvan fortifikacijski kompleks u kontinentalnoj Hrvatskoj. Obilazak obnovljenih zidina, radionice za djecu, izložbu u Muzeju grada Iloka i otvorena vrata iločkih vinarija, posjetitelji se od 17 sati u petak, subotu i nedjelju mogu i besplatno voziti turističkim vlakićem na ruti Stari podrum – Principovac – Stari podrum

[FOTO] Dobra ideja za izlet – Iločke zidine otvorene, posjetitelje do nedjelje očekuje bogat program

Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

Posh store – svibanjsko izdanje!

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju