ŽIVOT

HAK: Stanje na cestama

Očekuju se povoljni uvjeti za vožnju

Objavljeno 30.03.2019
Lucija Tokić

Zbog niskih jutarnjih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Mjestimice u jutarnjim satima može biti i magle. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi.

Na graničnim prijelazima Bajakovo, Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa i Dubrava Križovljanska moguća su čekanja u prometu teretnih vozila. Pojačan promet osobnih vozila očekujemo na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom.

NAJAVA RADOVA:

1.travnja od 11 do 15 sati bit će zatvorena DC27 Zaton Obrovački-Donji Karin na mostu preko Karišnice. Vozila će se propuštati svakih sat vremena, naizmjenično, prema već prije postavljenoj privremenoj signalizaciji.
od 2. do 12. travnja, od 8 do 17 sati (radnim danima i subotama) bit će zatvorena DC50 Janjče-Perušić od raskrižja za Razbojište do loklane ceste za Janjče.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html.

foto: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom se zatvara raskrižje Sljemenske i Učke ulice

Obavijest o zatvaranju prometa na križanju Sljemenske i Učke ulice

Zbog radova na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Sljemenskoj ulici, uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom Više…

U navedenom periodu dionica Dubrovačke ulice, od Pejačevićeve do Strossmayerove ulice biti će zatvorena za promet motornim vozilima

Zatvara se cestovni promet u dijelu Dubrovačke ulice

Djelatnici Društva Vodovod Osijek d.o.o. izvest će radove hitne sanacije kanalizacijskog kolektora i cestovne površine u Dubrovačkoj ulici,  neposredno pred Više…

Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine "četiri glavne ubojice u prometu"

Ovog rujna budi dio promjena! Ostani živ i spasi živote!

Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, i ove se godine već tradicionalno održavaju od 16. do 22. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.