ŽIVOT

HeadOnEast 2020. poziva: Hedonisti, nema predaje – osim predaje užitku!

Trodnevni događaj HeadOnEast prošle je godine polučio izniman uspjeh te će se realizirati i ove godine :D

Objavljeno 02.10.2020
Ivona Amidžić

Trodnevni događaj HeadOnEast prošle je godine polučio izniman uspjeh te će se realizirati i ove godine, pod palicom Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, od 2. do 4. listopada, na području osječke Tvrđe.

Tko bude želio HVATATI SNOVE, moći će to napraviti u ZEMLJI BEZ GRANICA, u dvorištu Prehrambeno tehnološkog fakulteta Osijek; iza Crkve Sv. Mihaela Arkanđela od petka do nedjelje.

U tom bogatom dvorištu bit će radionice za velike i male, umjetnički performansi, glazbeni program te svjetlosne instalacije. Program realizira Udruga Breza u suradnji s Kulturnim centrom Osijek. Teško je nekoga izdvojiti, možda valja naglasiti kako nam dolaze pravi glazbeni partneri Zemlje bez granica, Jelena Radan i Goran Bošković te Meritas.

Da je najbolje vino u gradu VINO.GRADU moći ćete probati u dvorištu Edukativnog i informativnog turističkog centra mladih Stara pekara. Provjereni užitak leži u činjenici kako je navedeno samo novo ruho provjerenog tradicionalnog sadržaja Večeri vina i umjetnosti.

Planirano je predstavljanje vina Slavonije i Baranje, glazbeni program, vinske i gourmet radionice. Vinski potprogram sufinanciran je projektom Wine Tour Across Borders, prekogranična suradnja Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Uz Vino.grad u dvorištu Stare pekara, predstavit će se županijska craft scena u novom BEERCUZ konceptu. Uz Dj program posebnu pažnju zaslužuje Zdenka Kovačiček & Green house blues band.

FOOD BAZZAR u donjem dijelu Trga Vatroslava Lisinskog omogućit će kušanje, ali i kupovinu namirnica i prerađevina najboljih regionalnih proizvođača mesnih proizvoda, sireva, meda, likera, rakije, vina, pekmeza, umaka i ulje od strane OPG-ova i ponuđača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (na štandovima). Hedonisti ne smiju ostati gladni!

Ulica Matije Petra Katančića postaje ulica hrane ili STREETFOOD. Za dašak povijesnog Osijeka pobrinut će se Tarda Festival i Udruga Đola te vodič Stanislav Subotić.

Ako se želite osjećati kao kod kuće i sjesti u svoju sofu, uz DJ Omera & DJ Flegmu, IN DA SOFA čekat će vas na travnatoj površini ispred NK Elektra.

Konceptualni program HeadOnEast ove godine podijeljen u više potprograma koji se održavaju u fizički zasebnim prostorima, dvorištima i ulicama zaštićenim ogradama te uz poštivanje mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kako bi ispoštovali sve epidemiološke mjere, manifestacija će imati minimalno dva službena ulaza gdje će se osigurati dezinfekcijska sredstva, mjeriti temperatura i popisivati posjetitelji, pa će za veliku dozu uživanja ove godine biti potrebna i mala doza strpljenja.

Sve je jasno! Hedonisti, nema predaje – osim predaje užitku. I ove godine svi putevi vode u Slavoniju i Baranju! Informacije o događaju i programu detaljno možete pratiti na visitslavoniabaranja.com, Facebook stranici Visit Slavonija Baranja i eventu HeadOnEast i Instagram profilu visit.slavonija.baranja.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

S obzirom da su Slovenci veliki ljubitelji prirode, ljubljanski sajam bio je idealno mjesto za predstavljanje prirodnih ljepota Slavonije i ponude aktivnog turizma

Predstavljanje Slavonije u Sloveniji

Predstavljanje Slavonije u Sloveniji Na turističkom sajmu „Alpe-Adria“ koji se od 31. siječnja do 3. veljače 2024. održao po 34. Više…

Studenac će i ove godine nastaviti podržavati udruge koje donose pozitivne promjene i dobrobit u svojoj zajednici, a ukupno će u 2024. donirati 80 000 eura

Studenac otvorio sedmi krug prijava za dodjelu 20 000 eura neprofitnim organizacijama i udrugama iz Slavonije

Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac otvorio je sedmi krug prijava za donacije u sklopu svog društveno-odgovornog programa „Korak bliže zajednici“ Više…

Redom se otkazuju manifestacije kao što je HeadOnEast i sva događanja koja su trebala biti danas i sutra u sklopu HeadOnEast-a.

[OTKAZANO] Otkazuje se HeadOnEast radi trenutne situacije s kvalitetom zraka u gradu Osijeku

[OTKAZAN HEADONEAST] Dragi naši hedonisti, u gradu Osijeku zabilježena je povećana koncentracija lebdećih čestica u zraku uslijed promjene smjera vjetra. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku