ŽIVOT

HeadOnEast – ostao najbolji!

Osijek je okupan svjetlima, uz glazbu, mirise i boje te u stotinama nasmiješenih lica vjerojatno bio jedini grad u Hrvatskoj, koji je ovako raskošan program stavio na kraj godine...

Objavljeno 31.12.2021
Ivona Amidžić

Dvaput odgađan zbog kiše, pa usred pljuska otvoren, HeadOnEast je kao manifestacija pokazao sljedeće – dobre priče kiša ne koči.

Osijek je okupan svjetlima, uz glazbu, mirise i boje te u stotinama nasmiješenih lica vjerojatno bio jedini grad u Hrvatskoj, koji je ovako raskošan program stavio na kraj godine. I to je u redu, jer hedonizam nije samo čekati sunčan dan za piknik. Hedonizam je pristup u kojem u svakom trenutku života, pronalazimo ljepotu i ne bojimo se uživati. Upravu tu, najljepšu stranu hedonizma, doživjeli smo na HeadOnEast-u, koji se održao 29 i 30. prosinca u Parku kralja Držislava, kod Školjke. Kiša je prvog dana omela sve, ali nije zaustavila ništa. Jer takvim hedonizmom u kojem posjetitelji kušaju vino ispod kišobrana, u kojem se ispod suncobrana skrivaju društva uz ukusnu hranu koja se puši u rukama i gdje osvjetljene kupole ne skrivaju od pogleda nasmiješene ljude kojima ništa ne može pokvariti večer – takav hedonizam nemaju svugdje. Jer ova je priča autentična i autentično je biljka koja cvijeta i bez dovoljno vode i svjetla!

Blješteći kotač, zrake reflektora koje paraju maglovitu večer, obojane šarene kupole i šetnjice oko njih u šarenom svjetlu privlačile su pogled još iz daljine. Jedan novi dio grada, niknuo je preko noći i postao njegovo središte. Uz bubnjeve animatora i uličnih zabavljača posjetitelji su se upustili u istraživanje ove, zadnjih godina, ne-korištene lokacije. Gastro kupola nudila je okuse lokalnih chefova, u raznim varijantama, od kulena, do sushija, čipsa od šarana do slavonskog gulaša, sve uz okrepljujuće srkove kuhanog gina. Vinska kupola je ponudila svima dobro poznata vina okolnih vinogorja, uz Beckers, osječkog craft pivo koje je sljubilo nesljubljivo, ljubitelje dviju kapljica koji se rijetko susreću u istoj prostoriji. Bilo je tu i rakija, domaćih ginova, a predstavljeno je i par uspješnih projekata razvoja turističkih brendova.

Dvije su kupole u sebi ugostile svjetlosne instalacije, jer Kaleidoskop je sa svojim svjetlosnim kreacijama donio jedan nosi pristup ovogodišnjem HeadOnEast-u. Laserske interaktivne kreacije, izrada mandala, obojane površine kupola i pločnika parka upotpunjene su i sa dva izložena rada naših osječkih umjetnika, Josipa Bradnisa i Valentine Grubačević.

Atmosferu su u glazbenom smislu održala dva sjajna sastava, Mangroove iz Zagreba i naši lokalni The Morenos. Čingi Lingi čarda i Hokus Okus, uz ponudu langošica i Kurtos kalacsa, doveli su i željno očekivane street food menije u ponudu HeadOneast-a.

foto: facebook i Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!